Dear Diary #25

Weer een nieuwe week! De dagen vliegen voorbij, en dat is maar goed ook. Want het is bijna vakantie! Maar eerst nog even terug blikken op vorige week. Het was een drukke week qua werk, wat betekende dat ik thuis niet zoveel deed. Maar in het weekend gingen we er weer eens lekker op uit! We maakten een heleboel foto’s van die gezellige middag, en een paar van de andere dagen ;). Kijk je mee?

MAANDAGMaandagmiddag gaat er gezellig een vriendje van school met ons mee naar huis. De eerste keer voor Nim, want die hield het altijd een beetje af. Van meerdere kindjes hoorde ik soms dat ze Nim vroegen of ze mochten spelen, maar dat het er nooit van kwam. Achja, hij houd heel erg van zijn rustige plekkie thuis of bij Opa en Oma.
Maar… het was reuze gezellig, ze hebben onwijs leuk gespeeld samen en vonden het beide niet leuk dat het om 4 uur tijd was voor het vriendje om weer te gaan.

WOENSDAG

Dinsdag is weer een werkdag, maar woensdag ben ik lekker vrij. Thuis doe ik in de ochtend niet zo heel veel. Ik verkoop nog wat items van Nim, en als hij weer thuis is van school gaan we de pakketjes wegbrengen. Zoals altijd moet hij hier weer even heen en weer rennen.

Voor mezelf kocht ik weer eens een bosje bloemen. Pioenrozen!

Soms is er geen land met hem te bezeilen, zo eigenwijs. Hij moest perse zijn bont gevoerde winter kaplaarzen aan. Het was zo’n 24 graden buiten. Maar meestal laat ik hem zijn keuzes maar maken, hij merk vanzelf wel dat het een beetje te warm is, en kiest volgende keer op een warme dag wellicht geen kaplaarzen meer ;).
Pioenroosjes in de vaas. Ze gaan meteen al open!

Een paar uurtjes later. Wat gaat dat snel!

DONDERDAG
Donderdag is weer een werkdag. Het is super druk, ik heb een zere rug en mijn benen willen niet echt vandaag. Een lichtpuntje op de dag, taart van een jarige collega!

VRIJDAGVrijdag alweer! Nim komt gelukkig niet meer om 5.15 uit bed de laatste dagen. Maar vanmorgen is hij zelfs zo moe, dat ik hem om 7 uur wakker moet gaan maken en hij gewoon zelfs dan zich nog omdraait omdat hij wil blijven slapen.

‘S avonds kijken de mannen samen voetbal. Nim vind het helemaal leuk, juicht keihard als er gescoord word, jammert als het verkeerde team scoort, en is standaard voor een team wat rode kleding draagt haha.

ZATERDAG

Zaterdag gaan we al vroeg de auto in, en rijden naar het plaatsje Woudrichem. Een jaar (of twee) terug waren we daar al eens, maar was het regenachtig weer. Vandaag gaan we er opnieuw heen, en nemen mooi weer mee ;). Nim heeft er ook helemaal zin in!

In plaats van ik, heeft Kay eens de camera bij zich. Veel kiekjes van mij en Nim samen dus. We lopen de brug over en komen dan in het oude gedeelte van vestingstadje Woudrichem. Zo leuk sfeertje hier!

Nim is ook onder de indruk.

Randjes lopen. Altijd!
Ook gaat er altijd speelgoed mee voor onderweg. Vandaag waren het twee monstertrucks. Spelend wandelen met deze bink. Hij ziet overal wel wat in. Hier reden de monstertrucks de helling bij de Molen af.

Na een ijsje bij de ijssalon, gaan we ergens zitten voor de lunch. We belanden bij Zuss, vlak onder de molen. Echt heerlijk gegeten, en de prijsjes waren echt heel goed te betalen voor wat je kreeg. Ik had twee dikke bruine boterhammen dik belegd met hummus, komkommer en dikke brokken feta kaas, ernaast lag nog een goeie salade met olijf, tomaat, komkommer, sla en balsamico dressing. 8 euro was dit volle bord!

Dit was ons uitzicht vanaf het buiten terrasje. Maar bovenal was het er onwijs stil en rustig. Zo fijn!

Schaapjes kijken.

In de ‘Nooit gedagt’ Molen, mogen we de trappen op en alles bekijken, gratis! Dat hadden we nog nooit gedaan met z’n drietjes, dus dat was super leuk en spannend.

Hij vond het te gek!

Ook mochten we de deur naar buiten open doen. Wauw! Wat een uitzicht!

Mooie foto’s maken. Nim vind het dus ook echt superleuk, onze tripjes en uitstapjes zijn de laatste maanden echt heel erg gezellig en leuk. Hij vind het leuk om over dingen verhalen te horen, vraagt ons soms wat, en vooral het samen op pad zijn geniet hij van. Deze kleuterfase heeft soms zo zijn eigenwijze momenten maar vooral heel erg veel leuke, grappige, slimme, en gezellige momenten.
‘Kijk, een bom! Kan je schieten op piraten he?!’

We wandelen lekker rond.
Leuke doorkijkjes!

Hij wijst de weg wel!

Alles is om te spelen!

Maar we stuiten ook op een echt kinder speeltuintje. Even uitrazen!

Na de fijne ochtend en middag in Woudrichem, belandden we na een tussenstop thuis in de Ikea.

ZONDAG

Zondag starten we langzaam op. Ik heb het koud, en loop met een warm vest aan en maak voor de tweede keer koffie. Appeltje met kaneel erbij als snack. Kay en Nim zijn lekker in de tuin bezig.

Ik haal Nim zijn tentje die we zelf maakte weer eens onder het stof vandaan. Hij speelt er buiten in, en verzamelt er allemaal speelgoed en boekjes in.
Bij de molen kochten we gister bakmix voor aardbei vanille cake. Dus die maak ik vandaag! Het hele huis ruikt naar vanille.

Tijd voor boodschappen. We rijden weer eens naar Vierhavenstraat in Rotterdam waar wat winkels bij elkaar zitten. Maar poeh wat drukte, chaos, en afval op straat. Gauw wegwezen!  Ik vind de vloer van de parkeergarage wel hip hier!

Vlak achter de vierhavenstraat, zit wel een heerlijk plekje. ‘Uit je eigen stad’ heet het. Een stadsboerderij waar gekweekt en geoogst word, en waar ze eten bereiden met wat ze zelf hebben geoogst. Ook zijn er verschillende workshops te volgen, en kun je er streekproducten kopen. Erg gezellig ook voor kids, want buiten kunnen ze lekker spelen terwijl papa en mama vanaf picknicktafels op het terras toekijken.

En er bloeien een heleboel mooie bloemen! Je kan hier ook veldboeketjes plukken trouwens..

En dat was week 25. Fijne nieuwe week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest