Dear Diary #24

Ohh wat was afgelopen week heerlijk en vermoeiend tegelijk. De vroege schooldagen zijn flink wennen en zeker in combinatie met werkdagen. Ik mis de rustige uitslaapochtenden en rustige dagen best wel. Buiten dat, hebben we heerlijke dagen gehad! De zon doet veel goeds met je. We gingen er uiteraard weer op uit met de bakfiets, aten veel lekkers, er pikten eenden in onze vingers, we knuffelden een boel, en in het weekend vierden we Vaderdag op het strand!

MAANDAG

Goedemorgen! Zo even een heerlijk roze plaatje om de diary mee te beginnen ūüėČ
Een prima start was mijn maandag zo, pioenrozen die uitkomen, cracottes met aardbeien, cocosrasp en cacaopoeder. Ik heb Nim net naar school gebracht en las met thuiskomst meteen een ontbijt en luier momentje in voor mezelf, en leg de laatste hand aan de diary van vorige week. Toch nog even wennen, dat om 8 uur de deur uit elke dag i.p.v luieren op de bank in onze pyjama tot een uur of 10/11.

Ik ruim weer een boel op in huis, en maak de hele keuken schoon. Wat word het toch altijd een bende in het weekend! Nog een beetje internetten tussendoor, opzoek naar een vakantiebestemming deze zomer. En na een snelle boodschap bij de Appie, gaat mijn laatste half uurtje alleen thuis alweer in voor ik Nim weer moet halen van school. Gauw nog even lunchen dus!

Here we go, op de bakfiets uiteraard!

After school treat van vandaag: Chocoladevla.

Ik maak voor het eerst zelf andijvie stamppot. Dan wel met zoete aardappel, want gewone aardappels vind ik niet zo lekker. In plaats van stampen, pureer ik de boel gewoon met de staafmixer… en we eindigen met een soort babyhapje haha.. Ook maak ik eens zelf een jus erbij, met een jusblokje. Al met al, heerlijk gegeten!
Een foto van stamppot met een burger ziet er natuurlijk niet zo smakelijk uit, dus vandaar een foto van mijn nieuwe schaaltje op het aanrecht die matcht met de wikkel van het maggi blokje… en mijn favo bamboe pollepel erbij ūüėČ

DINDSDAG

Dinsdag schoolday! Natuurlijk eerst naar de kipjes.

Ik twijfel, even naar de stad om te shoppen… of huishouden en rustig aan doen thuis. Ik kies voor het laatste, ik heb last van rugpijn en een shoprondje helpt me er niet van af gok ik. Ik trakteer mezelf op een extra mooi ontbijtje. Soja yoghurt, aardbeitjes, cocosrasp, cacaopoeder en een beetje granola.

Wasjes draaien. Bijna allemaal streepjes, dat is onze witte was ;). Kunnen de streepjes weer aan de rest van de week! En yes, glittersokken in m’n slippers thuis (ja alleen thuis!)… altijd koude voeten.

In plaats van meteen naar huis na school, neem ik Nim mee naar de markt. Als hij het woord ‘visje’ hoort weet ‘ie meteen wat we gaan doen. Dol op kibbeling allebei, dus we delen een portie en smikkelen hem onderweg naar huis al een klein beetje op.

Happy sale mail!

Mijn zomergarderobe groeit per item haha. Het vlot niet zo, ik vind weinig echt leuk of mijn geld waard ofzo. Maar in de sale van Maison Scotch slaag ik weer voor een t-shirtje waar zelfs een ketting bij zat wat ik niet wist. Yay!

Nim komt onder de verfvlekken van school, precies de reden waarom de mooiste kleertjes toch echt niet naar school aan gaan. Ik gooi de boel in de was, en het is dus meteen tijd voor een outfit change! Het nieuwe broekje van Iglo & Indi past hem perfect, en het t-shirtje van Sissy-Boy vind ik zo leuk!!

Ik haalde niet alleen kibbeling op de markt, maar ook doosjes aardbeien. Ik heb lekkere trek en bedenk me dat een lekker aardbeien sapje er wel in gaat. Gecombineerd met een paar kersen, wat kokosrasp en ijsklontjes zodat het wat kouder sapje word. Lekker in de zon opgedronken <3

Playtime!

We eten vroeg zodat we na het eten nog lekker een stuk kunnen fietsen. Natuurlijk zeggen we de koeien weer even gedag.

We fietsen door heerlijk rustige, en mooie stukken groen.

Vlak voor huis gaan we de hongerige eenden nog eten geven. De eenden hier horen je al van ver aankomen met je plastic zak oud brood.

Als we thuiskomen schijnt de zon naar binnen, zo op al het groen. Zo blij dat we eindelijk planten hebben die blijven leven! Ons oude huis was zo donker, dat de planten het er niet zo naar hun zin hadden. We hadden er dan ook bijna geen. Het nieuwe huisje is super licht, en vangt zelfs een lekker zonnetje waar de plantjes hard van groeien!

WOENSDAG

Nadat ik Nim weer naar school heb gebracht, kruip ik weer lekker op de bank met een schaaltje lekkers voor ontbijt. Slecht geslapen, en last van rugpijn.

Zodra de zon op de tuinbank staat, verplaats ik mezelf naar buiten. Ik vind online weer wat leuke zomer items voor mezelf, en bestel het. Hopelijk past alles, het blijft een gok online shoppen. Ik geniet nog even van mijn lekkere plekje hier voor het weer tijd is om Nim op te gaan halen.

School pick-up! In plaats van een schoudertasje pak ik mijn denim clutch tasje mee van MIO&CO. Super handig als je alleen portemonnee, sleutels en telefoon mee hebt! En hij is leuk bij elke outfit. Hij is nu trouwens¬†in de sale voor 14,80… check het hier!

Voordat ik Nim op ging halen, kocht ik bij Zeeman nog een rond kleed met bijpassend kussen en een hammam handdoek. Ik had de koeltas, en rieten tas al ingepakt voor ik van huis ging want ik wilde met Nim naar de Kralingse Plas fietsen om lekker in het water te kunnen spetteren. Helaas heeft de kleine man er weinig zin in om weer de deur uit te gaan, dus de spullen blijven staan zo haha.

En terwijl Nim moe op de bank ligt met een film op tv, maak ik lekkers voor mezelf en neem het mee naar de tuinbank.
Al dat roze, i love it <3

Nim vraagt of ik foto’s wil maken van zijn stunts op de bank. Eigenlijk mag dat niet, stunten op de bank… maar hij belooft niet hard te springen en niet zijn hoofd tegen de leuning te laten vallen dus het mag eventjes. Happy kid!

We sluiten de dag af met een ijsje op de tuinbank.

DONDERDAG

Mijn lievelingskleur? ja, ROZE dus!
Ik maak voor de verandering ’s morgens eens mijn ontbijt en lunch alvast klaar voor werk. Nu ik voor Nim broodtrommeltjes vul in de ochtend kan ik net zo goed even doorgaan voor mezelf.

VRIJDAG

Vrijdagmiddag kom ik thuis van werk, en is Nim net van school gehaald door Oma. Als Oma naar huis is kruip ik op de bank met een muziekje op mijn hoofd. Ik ben moe! Elke dag om 7 uur op, gelijk druk, en dan werk erbij… het is flink wennen. Nim is ook moe, en is dan in een enorme knuffelbui. I don’t mind!

ZATERDAG

Nog een werkdag, ik begin in mijn ochtendpauze maar meteen met een boel fruit en yoghurt. Een fijne start van de dag.

De mannen maken er een heerlijke dag van samen.

ZONDAG

Vaderdag!!! Ik maak een heerlijke ontbijttafel.

Na de cadeautjes en het ontbijt vertrekken we naar het strand. Gezellig!!
Nim zijn shirtje is van Bobo Choses, en er staat een olifant op. Favoriete shirtje hoor ;).

Zand, zon en water, his fave! En toch nog het strandkleedje in actie haha. Die kocht ik dus bij de Zeeman eerder deze week.

Na een paar uurtjes spelen, zonnen, en plezier, schuiven we aan een tafeltje bij strandtent Elements waar we heerlijk hebben gegeten. En de aankleding hier is te gek!

Op weg naar de auto, het is mooi geweest in het zonnetje.

Daarna verrassen we Opa (mijn vader, die krijgt natuurlijk ook een cadeautje op Vaderdag). En smikkelt Nim van een ijsje terwijl hij even met de IPad zit.

Thuis! Ik gooi alle gordijnen en luxaflex dicht om hopelijk de warmte buiten te houden. Ik werk aan het Vaderdag artikel wat ik ook meteen online zette. Onze Vaderdag in foto’s! Heb je hem gemist? Bekijk hem dan hier! Het was een heerlijke dag!

 

Hopelijk heb jij ook genoten van afgelopen week. Fijne nieuwe week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest