Dear Diary #23

Het is maandagochtend, tijd voor een nieuwe diary! Er gebeurde niet heel veel deze week, maar toch heb ik veel leuke foto’s om te delen weer. Ik bestelde weer wat kleding, en hield zowaar een aantal items. Ook Nim was toe nieuwe zomerse outfits, dus shopte ik wat voor hem en had meteen even me-time. Ik verkocht ook een groot deel van te klein geworden kleding, altijd fijn als de kastjes weer opgeruimd kunnen worden zo en we er wat centjes aan over houden. Ook stond de eerste sportdag voor Nim op het programma van school. Kijk mee naar een diary vol foto’s!

MAANDAG

Goedemorgen, het is weer maandag! Tijd voor ontbijt zodra ik thuis van van Nim naar school brengen.

Ik zoek Nim zijn kleding uit met wat te koop kan, en wat er in een zak gaat naar een kleding inzamelpunt. Ik ben er even zoet mee, maar gelukkig is er al gauw interesse. Ik verkoop altijd alles via mijn tweede instagram account @shop_de-ontdekkers. Ik hanteer vaste prijsjes, dus degene met de eerste reactie ‘verkocht’, of ‘interesse’ is de eerste die ik contacteer om een item dan aan te verkopen. Scheelt een hoop wachten en afhakers. Ik heb nog het een en ander over voor kleine prijsjes, dus mocht je willen kun je nog even komen kijken πŸ˜‰

Ik kom de laatste weken weinig tot niet meer in de tuin. Binnen no-time barst ik in niesen uit, krijg ik gezwollen branderige ogen en een verstopte neus. Thank you, hooikoorts! Toch kan ik het niet laten heel eventjes bij alle mooie bloeiers te kijken. Het gaat zo rap ineens

Love this! Al dat groen <3. En dan hop heel gauw weer naar binnen met spijt. Alles jeukt! πŸ™

DINSDAG

Nim zit weer op school, en ik haal meteen nodige boodschapjes zoals vers fruit, groente, brood en wat vergeten dingentjes. Zo gaat dat dan in de bakfiets. Mega handig, een bakfiets… niet alleen om je kind in te vervoeren maar ook zware boodschapjes.

O, en dit! Bij het hagelslag schap hingen buizen vol met zelf te tappen speciale chocolade hagels of bolletjes. Karamel zeezout, melk crunch, etc. Een vol bakje was 1,25, geen geld! Ik gebruik dit graag om cupcakes te decoreren, of taart! Stuk goedkoper dan van die strooibussen dit!

Ontbijt! Leverkaas op vers bruin brood met dikke laag boter en ketchup. Zo lekker! Ik ben allergisch voor varkensvlees, dus kan dit niet te vaak doen. Zo jammer. Ik eet veel vegetarisch, laat vlees weg uit gerechten, of eet vega varianten. Gewoon omdat ik vlees niet zo heel lekker vind om elke dag te eten. Maar soms een stukje biefstuk, plakje leverworst, filet american, of kipsatΓ© vind ik wel lekker.

Ik koop een pakket met de Linda en Linda meiden. Dat doe ik dus nooit, tijdschriften kopen, alleen op vakantie. Maar ik vond de Linda’s zo leuk om te lezen laatst in de Meivakantie dat ik besloot om de nieuwe bladen te kopen. 8 euro voor deze twee, eens in de maand… moet kunnen voor mezelf πŸ˜‰

Pakketjes inpakken! Ik ben er bijna 2 uur mee zoet. Nadeel van je spullen verkopen, al die administratie en uitzoeken van alles haha.

Oma gaat mee Nim ophalen, en we halen lekker een ijsje. Nim neemt smurfenijs. Altijd! Met een snoepsmurf erbij. De ijsjesmevrouw en meneer weten het precies zodra we maar binnen komen.

Maandag sneed ik alle groente voor 3 dagen avond eten. Dat scheelde me vanavond een boel! Dat moet ik vaker doen. Een keer veel snijden kost helemaal niet zoveel tijd. Maar elke avond voor je aan het eten begint lijkt dit snijwerk eeuwen te duren.

We eten enchilada’s. Met kip, vanavond ook vlees dus! De schaal is klaar om in de oven te gaan.

WOENSDAG

Nim heeft woensdag sportdag op school, en papa gaat helpen en neemt kindjes weer mee terug naar school in de auto. Ik kon niet helpen, want heel erg last van hooikoorts op een grasveld (heel veel keer niesen in een minuut plus heel vaak je neus snuiten is voor kleuters niet erg behulpzaam zijn haha), en geen rijbewijs dus kon ze ook niet mee terug nemen naar school. Nim is in zijn nopjes, zijn papa komt ook een keer als hulpouder mee! Ik heb dus lekker een ochtend schoolbreng vrij. Woohoo! Ik doe lekker op het gemak, en maak weer een lekker ontbijt met Skyr, aardbeien, Bolletje granola, en een paar van die chocobolletjes die ik gister kocht. Ook lekker bij het ontbijt.

Daarna is het tijd om een leuk artikel te schrijven over het nieuwe Lilliputiens Little Chef eerste aperitieven kookboekje. Even geleden maakten we samen pizza’s met Nim uit dit kookboekje, en dat was een groot feest. Je vind een heel fotoverslag, met elke stap tot aan het opeten van de pizza hier! Ik zou het super leuk vinden als je daar even komt kijken πŸ™‚

Het online shoppen van vorige week leverde in ieder geval deze leuke luchtige rok op. De andere items waren niet goed qua maat, of niet leuk dus gingen weer terug. Maar er is nog meer onderweg, dus wellicht zit daar ook nog wat bij!

En vlak na de vorige foto krijg ik de omgeruilde maten binnen van twee items. Leuk!! Ik hou alleen de rok, het t-shirt zit ook in deze maat niet lekker.

Dan trek ik outfit drie aan, want poeh tis warm! De blouse ik ook een nieuwe, nu al favoriet.

Rode sandaaltjes eronder voor wat kleur.

We hebben Nim van school gehaald, en samen kijken deze twee de foto’s van sportdag.

We gaan nog even buiten zitten, en Nim fotografeert er op los. Handig dat hij het kan! Kunnen we komende vakantie ook foto’s van onszelf verwachten i.p.v alleen foto’s van Nim haha.

Hij maakt van vanalles een foto.. zelfs zijn eigen schaduw. Te grappig als ik even later de foto’s bekijk.

Tijd om op te ruimen voor het douchen en slapen. Dat gebeurd zelden door Nim zelf, meestal zijn wij de klos… maar het is zo een bende nu, dus hij moet meehelpen van mij. Mooi plaatje, zon achter witte gordijnen die een beetje wapperen, en vooral geen speelgoed op de grond ;).

DONDERDAG

Na een dag school, zwemmen met opa en oma en afsluiten met pannenkoeken eten in het pannenkoekhuis is deze kleine man uitgeteld. Kay kocht een seatsac voor vakantie en die moest meteen betest worden, Nim wilde dat uiteraard wel doen.

VRIJDAG

Ik werk tot 2uur, en neem dan even wat tijd voor mezelf. Doordeweeks heb ik dat wel als Nim naar school is, maar dan wordt er vooral veel huishouden etc. gedaan. Dus ik ga nog even de stad in, op korte broekjes en luchtige hemdjes jacht voor Nim. En ik koop naadloze rokjes voor onder een iets doorschijnende jurk voor mezelf, en slaag ook nog voor een shortje. Na 2 uurtjes keer ik huiswaards, geslaagd!

Na het avondeten gaan we nog even naar de speeltuin.

ZATERDAG

Zaterdagochtend zijn we al vroeg op pad, Nim moest naar de kapper. Hij vind dat heerlijk, en vraagt er regelmatig om. Maar ook omdat de kapsters altijd lief zijn, er een filmpje aan staat tijdens het knippen vanuit een auto, er bakken vol speelgoed staan, en hij een rode lolly na afloop krijgt. Het resultaat is weer toppie.

Ik ruim op, en haal van de nieuwe kleertjes voor Nim de labels er af. Dit setje is van Zara, het broekje van de baby afdeling in de grootste maat past nog prima. Het hemdje is van de jongens afdeling. Heerlijk setje voor warme schooldagen en vakantie strakjes.

Dit broekje is van de meisjes afdeling van Zara. Die badstof sportbroekjes vind Nim favoriet, deze is 7,95 en past met een maat 7 jaar prima bij een jongetje van 5. Helemaal prima!

Hemdje van Mango, streepjes is altijd fijn <3.

In de middag zijn we in de tuin. Papa werkt aan een nieuw straatje naar de schuurdeur toe, Nim speelt, en ik lig op de tuinbank met een tijdschrift.

Het eerste tuinbank deel is geverft. Zoveel mooier en passender is het! Nu de rest nog.

Gekke foto’s tijd.

Kay maakt het eten klaar, en Nim en ik tekenen nog aan tafel. Ik ga aan de slag met mijn nieuwe stiften die ik bij Action kocht.

Ik heb vandaag alle kleding wasjes gedaan, en dat was door het warme weer ook allemaal droog. Ik ruim het nog even op boven, en zie een paar laatste zonnestralen op de houten wolfjes schijnen.

ZONDAG

Zondag ben ik veel te vroeg wakker. Slechte nacht van de hooikoorts dankzij het vele buiten zitten zaterdag. Poes Evi heeft een zwaar leven, ik tref haar zo aan beneden. Ze mag eigenlijk niet op de kussens liggen, want ze laat zoveel haar achter. Stiekem doet ze het wel als we slapen, oh oh oh.

Kay neemt Nim mee naar Monkeytown, en ik blijf thuis en wil wat voor de blog gaan doen. De laptop is echter vol, geen resterend opslagruimte meer. Zoveel weet heb ik er niet van, dus ik klap hem dicht en doe niet zoveel. Ik nies, snot, hoest, heb hoofdpijn en alles.

Als de mannen thuis zijn wil Nim een spelletjes maraton houden, en legt overal een spel neer om mee te spelen. Uiteindelijk eindigd hij met Kay aan tafel met stratego en hebben ze dikke pret.

Verder gebeurd er vrij weinig, het voelt alsof ik griep heb maar het is ‘gewoon’ hooikoorts. Ik heb wat gelezen over intapen met kinesio tape op je rug tegen hooikoortsklachten, dus daar ga ik me nog even in verdiepen. Iemand daar ervaring mee of over gehoord? Let me know! Ik kan nu soms gewoon niet de deur uit omdat ik binnen no time last heb van de hooikoorts. Niet erg gezellig dus.

Fijne nieuwe week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest