Dear Diary #20 & #21

Beter laat dan nooit zeggen we toch wel eens. Door het heerlijke weer, eindelijk weer wat vrije uurtjes voor mezelf, en veel tijd met het gezinnetje is de blog wat op de achtergrond geraakt. De laatste weken kwamen sowieso alleen nog maar de dear diary’s online en geen andere artikelen meer, ik wil daar wel weer verandering in brengen! Nu Nim naar school is en ik wat vrije ochtenden heb in de week kan ik er mooi voor gaan zitten weer. Voor nu de diary van week 20, en ook die van afgelopen week!
We genoten vooral heel veel van de zon in onze fijne tuin de afgelopen twee weken, Nim die ging weer een paar dagen naar school, ook kreeg hij wat luchtige nieuwe zomerbroekjes van mij, en stond Bloomon weer voor de deur met een mooie bos bloemen, in het weekend reden we o.a naar een buitenzwembad in Schoonhoven om wat verkoeling op te zoeken. Kijk mee naar twee gezellige weekjes!

WEEK #20

 

MAANDAG

Hallo zonnige maandagochtend! We halen samen alle tuinkussens uit de schuur en ploffen in de zon neer. Nim geniet ervan ‘Lekker warm zonnetje he mama?!, ik ga lekker liggen!’

En terwijl hij lekker gaat spelen nadat we een broodje in de zon aten, ben ik bezig met een monsterlijke berg wasgoed vouwen vanaf de tuinbank. Een nieuwe wasdraai hangt alweer te drogen, we hebben een droogmolen voor op ons schuurdakje maar ik vind het doodeng om daar de was op te gaan staan hangen. De molen zit aan de rand vast, en er zit geen vasthoudpunt of hek of iets. Brr. Dus dan maar even in de tuin drogen tot we een oplossing hebben.

De rest van de dag ben ik bezig met huishouden, terwijl Nim heerlijk aan het spelen is.

DINSDAG

Dinsdag breng ik Nim naar school, en we hebben al een routine als we op het schoolplein aankomen… De kippetjes hallo zeggen!

De kleine man heeft helemaal niet gehuild bij het wegbrengen, wat was ik trots! Dan ga je toch met een geruster gevoel terug naar huis. Ik maak ontbijt voor mezelf en plof heel even neer op de bank met de iPad.

Daar is ‘ie weer! Hij had een leuke dag zei hij, er komt nog vrij weinig uit maar met wat steekwoorden en een big smile kunnen we opmaken dat hij school leuk vind! Na school is hij wel best moe, dus mag hij eventjes met de ipad op de bank rusten.

WOENSDAG

Woensdagochtend ontbijtje. Zo blij dat de aardbeitjes weer zo lekker smaken. Kan er niet genoeg van krijgen.

We gaan even een boodschapje halen, en de korte broek kan aan. Ook het toffe streepjes shirt, en denim bomber van MIO&CO kunnen aan. Wat is het heerlijk buiten!

Altijd dit. Ik kom er gewoon niet voorbij zonder dat hij hier wil spelen.

Schoon wasgoed deel 100 ofzo. Pffff, en door met vouwen!

We schuilen binnen voor de hitte buiten. Hoewel, 26 graden binnen is ook niet heel erg lekker.

Poes Evi heeft er allemaal geen last van. Die ligt buiten de hele dag.

ZONDAG

Donderdag, vrijdag en zaterdag werk ik. Zondag gaan we met z’n drietjes even de stad in. Kay heeft broeken nodig, en ik T-shirtjes. Bij Weekday slagen we allebei heel goed, en Nim vermaakt zich in de pashokjes. Shoppen met hem erbij is alles behalve gezellig overigens, dus we houden het kort en gaan na nog een bezoekje aan Pull&Bear gauw weer naar huis.

Als we ’s avonds naar bed gaan, word Nim schreeuwend en huilend wakker. Hij droomt over een bij die hem prikt, en is als de dood dat er een bij in zijn kamer zit. Nadat Kay een flinke tijd met hem bezig is te overtuigen dat er geen bijen zijn, komt hij toch tussen ons in slapen. Hij is zo overstuur en durft echt niet in zijn kamer te slapen. Arm ventje!

WEEK 21

MAANDAG

Wie slecht slaapt heeft moeite met wakker worden. Ik moet hem wakker maken, want het is alweer bijna tijd voor school. Onze luie maandagen liggen vanaf nu definitief achter ons, erg wennen voor beide.

Ik zet weer een blij ventje af bij school. Oh oh wat ben ik trots op hem, hij vind het zo spannend en leuk allemaal. We bouwen het gewoon rustig op met het aantal dagen per week en dat werpt zijn vruchten duidelijk af!
Als ik terug naar huis fiets geniet ik van de rustige en groene fietsroute, wat een verschil met een overvol en hectisch Rotterdam in de ochtend.

Tussen de treinbanen en speelgoed in (‘Neeee mama mag niet opruimen!’) ontbijt ik op de bank en probeer nog een beetje bij te komen van de korte nacht.

Tijd om de kleine man weer op te halen. En eindelijk lekker slippers aan en mijn favo kimono. Zo fijn dit weer!

Daar is ‘ie weer! En voor wie ons een nieuwe voordeur wil schenken… heel graag 😉 haha. Ons huisje ziet er op die voordeur en rand oranje tegens na super leuk en schattig uit vind ik. Nog even doorsparen en dan opzoek naar de perfecte voordeur!

Ik ben niet vooruit te branden en ben zo moe, dat ik eraan toegeef en lekker op de buitenbank in de zon plof met de beentjes omhoog. Nim speelt in de tuin, en komt af en toe knuffelen. Helemaal prima zo.

DINSDAG

Nim is weer naar school, en ik maak het mezelf wederom comfortabel buiten. Deze hoek ga je nog vaak zien haha. Inmiddels zitten er ook leuke kussenhoezen om de sfeerkussentjes heen, die ik bij H&M Home kocht. Het groene plaid nam Kay even terug al mee bij Sostrene Grene, evenals het groene dienblad en de planthangers. De grijze lantaarn kochten we bij de Action! Het plastic buitenkleed is van Karwei en ben ik echt heel blij mee. Superfijn met blote voetjes.

Ik ren bijna naar de Albert Heijn als ik lees dat er een nieuwe limited edition van Tony’s is. Melk, meloen, framboos! Hoezo chocolade verslaafd?! Hij is trouwens lekker, maar niet heel speciaal. Maar toch wel de moeite waard 😉

Wederom weinig uitgevoerd deze ochtend. Ik geniet met een glaasje cola nog van mijn laatste paar minuten alleen thuis en doe wat online shoppings bij Zara en ASOS voor mezelf. Het is even wennen dat ik geen volledige dag meer alleen vrij heb, maar 2 ochtenden. Je wilt toch vanalles in die paar uurtjes proppen, of juist even met de benen omhoog en genieten van de rust. Mijn ontbijtjes en shoprondjes in de stad komen wel weer als ik een beetje gewend ben aan deze nieuwe routine op mijn vrije dagen. Voor nu voldoet dit.

Thuis!! De warmte vraagt erom om een lekker ijsje te eten in de tuin. ‘IJsje rood, oranje, geel… raketje!’ aldus Nim.

We hebben een zak vol korstjes brood, kontjes brood en oud brood en die gaan we aan de eendjes voeren. Zo enthousiast als hij een eend ziet, zet het gelijk op een rennen tot grote schrik van de eenden haha.

Alle eendjes krijgen brood op hun hoofd, mikken is lastig haha.

Nog even schommelen. Heerlijk plekje hier, ondanks de oude gare speeltuin wandelen en spelen we hier graag. 5 minuutjes wandelen van huis maar!

En dan belanden we op een plek vol werkmannen en werktuigen. Het thema op school is ‘bouwen’ en er is gevraagd of we eens op een bouwplaats konden gaan kijken om te vertellen wat er te zien is e.d. Tuurlijk doen we dat dan, want Nim vind dit soort dingen natuurlijk prachtig!

WOENSDAG

Levensgenieter hoor. Onverwacht heb ik Nim woensdag thuis, studiedag! Boft hij even, want ook donderdag en vrijdag is er geen school. We hangen dus wederom lekker in de tuin rond.

Zo blij met hoe ons tuintje begint te worden. Kay is blij met alle potten met verschillende planten, ik met de fijne zithoek, en Nim met zijn speelhuisje en zandbak! Ik zoek alleen nog een leuk tafeltje voor bij de zithoek, nu doet dit krukje dienst als tafeltje maar hij is echt te klein.

DONDERDAG

Donderdag is het Hemelvaartsdag en ben ik in de middag gewoon aan het werk. De mannen hebben samen vrij en zijn naar de dierentuin vertrokken. Ik krijg in mijn pauze fotootjes van hun dierentuin avonturen, altijd leuk om in je werkpauze te ontvangen zulke blije foto’s!

VRIJDAG

Vrijdagmiddag kom ik na een paar uur werk en een shoprondje bij Forever21 thuis. Mijn zomergarderobe moet echt nog goed gevuld worden, dus elk uurtje wat ik even kan pakken om te shoppen die pak ik. Kay werkte thuis om bij Nim te zijn en die was zowaar lekker gaan slapen in de middag waardoor ik dus nog even na werk kon shoppen. Als ik thuis kom (met alleen een luchtige short, ik kan het weer eens niet echt vinden wat ik zoek) heb ik nog niet geluncht en warm knakworstjes op en doe ze op afbakbroodjes voor ons drietjes.

Yay! Een nieuwe Bloomon bos. Af en toe moet je jezelf verwennen met wat moois!

ZATERDAG

Het beloofd zo’n 30 graden te worden zaterdag, dus wij zoeken verkoeling op! Luchtige outfit aan en gaan! Mijn blouse, short en top bestelde ik afgelopen dinsdag bij Zara en kwamen precies op tijd binnen zodat ik het aan kon met de warmte.

Buitenzwembad ‘T Wilgerak is heerlijk op dit soort dagen. We vertoeven er 2 uurtjes voor we het echt te heet krijgen in de zon.

Als we thuis aankomen zitten er twee pakjes in de brievenbus.

De bovenste is een harem broekje van Moi kidz, die ik kocht bij de toffe webshop van Seline: Wildones.nl.
De onderste twee leggings shopte ik met een hele fijne korting bij de webshop van Wendy: Wendyandkids.nl en zijn van Mingo en FRNKY’S. Nim kan de zomer aan met deze fijne luchtige dunne broekjes erbij!

Ik heb eigenlijk zin om ergens wat te gaan lunchen maar het is zo warm, dat we geen puf hebben om ons überhaupt te bewegen. Ik maak dus zelf lekkere sandwiches en een sapje met veel ijs er in en duik op de tuinbank onder de nieuwe parasol die we vrijdagavond nog gauw haalden bij de Hornbach.

Toch wel een fijne aanwinst voor als de zon zo fel schijnt!

Schuilen voor de hitte. Binnen is het nog redelijk te doen omdat de zon nog niet naar binnen schijnt.

Als het buiten eindelijk wat is afgekoeld geniet ik nog even van de avondlucht.

ZONDAG

Zondag gaan we nog even op pad. Nim keeg een safari verkleed setje van zijn Opa en Oma voor zijn verjaardag en sindsdien zijn de hoed en verrekijker zijn favo accessoires. Ook het nieuwe harem broekje ging aan. We zijn echt fan van het merkje Moi Kidz, al sinds Nim anderhalf is kennen we het merkje en hebben we er wat items van. Blijft mooi, pasvorm is perfect en match met bijna alles super goed!
De sandaaltjes zijn trouwens ook nieuw, en bestelde ik bij Next direct! Birkenstocks of kipling sandaaltjes zijn super tof, maar ook best duur voor die paar weken dat ze aan kunnen. Deze zijn ook nog eens handig door het klittenband, een naar school gaand kind moet zelf zijn schoenen aan en uit kunnen doen en Nim kan nog niks met riempjes of veters. Tip dus, als je nog naar betaalbare sandalen van goede kwaliteit zocht!

We zijn bij Intratuin geweest want Kay wilde nog wat planten en nieuwe bloempotten. De mannen planten alles samen in de juiste potten.

En ik zet het leuk neer… Een ratjetoe aan potten en plantjes, maar we houden ervan! Niet te erg gestyled, een strakke tuin is niks voor ons!
Ooit laten we de tuin nog aanpakken zodat alles recht ligt, er mooie grote tegels liggen, en die gekke scheve gebroken tegel wat het luik naar de kruipruimte is (oud huisje ja 😉 ) ook aangepast kan worden. Voor nu heb ik het opgelost met een oud appelkistje.

‘S avonds schuiven we bij mijn ouders aan voor onze eerste bbq van het jaar. Yum!

En Nim speelt heerlijk op het kleed waar ik vroeger ook altijd op speelde samen met mijn broertje.

Dat waren twee heerlijke weken!
Deze week word er iets onwijs gaafs bezorgt wat mij en Nim wat meer vrijheid gaat geven, ook hebben we een lang weekend vrij met z’n drietjes EN ga ik na drie lange jaren wachten vrijdag weer naar een concert van Hanson. All time favorite band! Jaja, die van MMMBop, maar hey… dat is dus 20 jaar geleden he?! Die mannen zijn ook ouder geworden, maken te gekke muziek, en komen zo eens in de 3 a 4 jaar naar Nederland. Dit word mijn 3e keer! Voor wie nieuwsgierig is, DIT is hun heerlijke nieuwe song ‘I was born’ met een onwijs leuke clip met al hun kids in de hoofdrol.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest