Dear Diary #2

Een gekke week met onverwachte werkuurtjes, een vrije donderdag ziek thuis, en speelgoed dat keer op keer overhoop word getrokken. Kijk mee naar week 2 van 2017!

MAANDAG

Maandag sta ik al om 7.10 op de bus te wachten, pikkedonker en mega koud is het. Anderhalf uur eerder op werk zijn dan normaal betekend ook dat ik echt op tijd de bus moet hebben, want die rijd zo vroeg nog niet zo vaak.
Ik ben ’s avonds pas laat thuis, en plof dan na het eten ook meteen in bed. Zo moe!

DINSDAG

Dinsdag is eigenlijk mijn me time dag weer, eindelijk! Alleen ik moet onverwachts toch nog een paar uurtjes komen helpen op werk. Rond 2 uur heb ik zo’n hoofdpijn, keelpijn en spierpijn dat ik echt op huis aan ga. In de Markthal haal ik gauw een broodje en drinken zodat ik thuis meteen kan eten.

Natuurlijk, me time dinsdag geldt nog een beetje ondanks het werken, dus ik haalde wat lekkers te drinken. Een aardbei/munt sapje van Yoyo! Ik drink hem in record tijd op, en duik vervolgens onder een dekentje op de bank. Even niks!

De hoofd, keel en spierpijn blijven aanhouden en ik begin last te krijgen van een verstopte neus… bah! Ik neem ’s avonds nog een warm bad vol met eucalyptusolie voordat ik in bed duik.

WOENSDAG

Woensdagochtend! We spelen, met de treintjes. Maar ook met de auto’s, de dino’s, de diertjes… met alles wat beneden ligt aan speelgoed! Ach vooruit, hij is er zoet mee en ik hoor hele verhalen. Dit alles natuurlijk even lekker in pyjama en met muziek aan.

Een chocolaatje bij de koffie. Door Nim gekozen in de supermarkt ;).

Ik ben druk met schoonmaken in huis. En Nim vermaakt zich nog altijd met zijn speelgoed en wat gepikte karton stukjes. Heerlijk zo’n dagje! En al de hele dag muziek aan waar ik blij van word en Nim lekker op mee wiegt en zelfs wat mee kan zingen.

Vorige week kocht ik twee bosjes rozen, de bos met lichte rozen doet het enorm goed… maar die met donkere rozen niet. Zo raar!

DONDERDAG

De nacht verliep niet zonder zorgen, Nim is aan het spugen geweest en klaagt over buikpijn. Hij eindigde bij ons in bed, in een t-shirtje van mij als pyjama. Donderdagochtend lijkt er niks aan de hand, en heeft de kleine man lol met een papieren brilletje en natuurlijk om dat t-shirt van mama wat hij aanheeft.

Maar beide voelen we ons niet lekker. Vooral erg moe, en Nim toch nog buikpijn. De beloofde kinderboerderijochtend word ingewisseld voor de bank, een dekentje, een theetje en een filmpje. Normaal werk ik op donderdag maar ik wisselde mijn dag om voor de maandag.

Ik maak in de middag vast het eten klaar, terwijl Nim nog altijd met pijn op de bank ligt.

Pompoensoep in the making!

Met een handje kroepoek, en wat kookboeken, maak ik een boodschappenlijstje in de Appie App. Mega handig!

VRIJDAG

Vrijdag begin ik pas om 12 uur op werk, daarvoor hebben we een gesprekje op de opvang over Nim. We zijn sneller klaar dan ik dacht, dus ik heb wat tijd over voor mezelf. En als je dan toch in de stad ben, kun je best de Zara in duiken om naar pareltjes in de sale te zoeken. Ik deed eens gek, en paste een glitterbroek. Hij ging mee naar huis 😉

Daarna ontbijt ik bij een favo plekje mijn favo ontbijtje, en dan moet er echt weer gewerkt worden!

ZATERDAG

Zaterdagochtend kunnen we dan wel naar de kinderboerderij. Alleen, de hele boerderij word flink verbouwd dus zijn alleen de geitjes in de gelegenheid om te knuffelen. Geeft niks, uiteindelijk word het er strakjes supermooi!

Daarna racen we naar IKEA, en scoren we een matrasje voor Nim. We kochten via Marktplaats een oud meegroeibedje wat we aan het opknappen zijn, en het peutermatrasje past daar niet in dus moest er een nieuwe komen! Ook komen we Jessica van Jazzymoms.nl en gezin tegen, super leuk om elkaar ineens in het echt tegen te komen. Dat wordt een playdate met de mannetjes binnenkort 🙂

Als we thuis zijn vraagt Nim of hij mag ‘bankliggen’ met de IPad. Natuurlijk, daar zijn zaterdagen ook voor toch?! Met een bakje kroepoek naast hem, en stiekem een flesje met sojamelk erbij.

Wij ruimen nog wat op in huis. Nim zijn kamertje is nog wat kaal op de olifantenkop na, daar moet ook gauw maar eens verandering in komen!

Met zindelijkheid komt meer ondergoedwasjes. Maar het werd ook hoog tijd voor nieuw ondergoed voor de kleine man. Mijn tip: Next direct!

Voor de derde keer deze week kook ik. Dat gebeurt niet vaak, want Kay kookt meestal het avondeten.

Wraps!

In de avond is Kay druk bezig met het meegroeibedje schuren, en kijken we een nieuwe Netflix Originals serie: Lemony Snickets, A series of unfortunate events. Ik dacht eerst, ‘meh, neee’… maar al gauw zaten we bij aflevering 5! Heel leuk dus.

ZONDAG

Zondag moet ik weer werken, maar pas in de middag. Tijd zat om rustig op te starten, met een boterham met hummus en een gekookt ei. Koffie erbij, en ik doe mijn haar en make-up onderuitgezakt aan tafel. Kan best op zondag.

Na een rustige werkdag komen Kay en Nim mij weer ophalen, en worden er hamburgers gemaakt in de avond. Goeie afsluiter van de week!

 

Fijne week!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest