Dear Diary #19

Poeh! Wat een week hebben we achter de rug. Nim ging voor het eerst wennen op school, wat was dat spannend.. zowel voor ons als voor hem. Ik had hoofdpijn, een heleboel hoofdpijn. Zorgen, zenuwen en stress zijn altijd de hoofdpijn boosdoeners… Gelukkig was de hoofdpijn in het weekend verdwenen, en hadden we een heerlijke (vr)eetavond bij festival TREK in ons oude buurtje en werd ik zondag op Moederdag verrast met een heel fijn cadeau en een dagje weg naar een geheime locatie. Kijk je mee naar onze week in foto’s?

MAANDAG

Goedemorgen maandag. Ik geniet van een bakje yoghurt met aardbeien, nog in pyjama en badjas… het beste op maandagochtend!

We kochten bij Ikea afgelopen weekend ook nog een kleine staande spiegel. Lekker rommelen met spullen in huis was het gevolg 😉

Een nieuw kastje voor Nim zijn speelgoed. De lockerkast pastte er echt niet meer bij en we begonnen ons er beide aan te irriteren. De kast is iets kleiner, maar ook wel fijner… minder speelgoed dat eruit getrokken kan worden wat wij vervolgens altijd weer op staan te ruimen. Het staat allemaal nog niet zoals ik wil, maar dat komt vanzelf wel. Genoeg tijd straks als Nim elke dag naar school is en ik wat vrije ochtenden heb.

Nim is moe en gaat slapen. Ik maak goed gebruik van de tijd alleen beneden, en pak de laptop erbij om de diaries van twee weken in elkaar te zetten.. Wel met wat lekkers erbij.

Het is intussen iets voor 5 uur, en ik wil wel dat Nim optijd naar bed kan savonds. Na ruim drie uur tukken ga ik hem wakker maken. Hij is het er nog niet zo mee eens…

Een echte pyjama dag is het. Als hij toch mee naar beneden wil, ploft ‘ie met IPad op de stoel met het zachte bontje er in. ‘Even rustug mama, Nimmie is moe’. Oke, oke.

Na het eten gaan we nog even naar zijn schooltje. Nog even kijken, vertellen dat hij daar woensdag naartoe zal gaan, en de kipjes hallo zeggen. Hij is mega enthousiast erover dus dat is heel fijn!

DINSDAG

Normaal is dinsdag een opvangdag als het geen vakantie is. Maar nu is Nim een extra dag bij zijn opa en oma, terwijl Kay en ik beide aan het werk zijn. Met alleen maar zorgen voor morgen in mijn hoofd kom ik thuis met hoofdpijn, zeg maar gerust migraine. Zodra Nim op bed ligt ga ik ook naar bed toe. Slapen laat de hoofdpijn weer wegtrekken.

WOENSDAG

Woensdag is dat de grote dag gekomen, we fietsen om 8 uur van huis weg om Nim samen voor de eerste keer naar school te brengen. Hier vind hij het nog geweldig, even zwaaien naar de kipjes, en spelen op het schoolplein. Zodra we binnen zijn en hij doorheeft dat wij weg gaan, is het huilen en vastklampen geblazen. Oei, wat is dat moeilijk om dan nog weg te gaan.

Ik krijg amper wat weg, maar doe toch mijn best op een schaaltje yoghurt met aardbeitjes en muesli.

Na een ochtendje wennen, gaan we hem om half twaalf ophalen. Het ging op het huilen in de ochtend bij het weggaan na heel erg goed. Razend enthousiast is ‘ie en verteld zijn klasgenootjes dat zijn papa en mama er zijn. We gaan lekker naar huis, en thuis vinden we al meteen een traktatie van een jarig kindje in de tas. Er zat onder andere een reuze ballon in. Dikke pret dus.

Kay werkte thuis, en had de middag vrij genomen. We besluiten met z’n drietjes boodschapjes te gaan doen. Nim laad zijn eigen karretje wel vol met alles wat hij lekker vind haha.

Ik hang in de tuin op de bank in de zon en Kay maakt een zandbak voor Nim. De kleine man helpt zijn papa en komt mij af en toe vergezellen. Perfect middagje!

De zandbak is af! Wat is Ă­e tof geworden! Ze maken samen een dierentuin met overgebleven takjes en Nim zijn Playmobil dieren.

En ook Nim zijn huisje in de tuin is af. Zoveel toffer dan de plastic variant die we eerst hadden.

VRIJDAG

Donderdag werken Kay en ik beide weer, en is Nim weer gezellig bij opa en oma. Vrijdag brengt Kay Nim alleen naar school, het gaat al wat beter maar de tranen zijn toch wel weer aanwezig. Na een hele dag school (tot 2 uur), haalt hij Nim weer op en is het wederom heel goed gegaan. Toch wel een opluchting. Ik ben de komende tijd op vrijdag om 2 uur klaar op werk, zodat ik Nim na een uurtje extra schoolopvang om 3 uur op kan halen. Nu werkt Kay nog een paar vrijdagen thuis en als ik thuis kom in de middag houd ik me bezig met Nim.
Hij is lekker bezig met de zelfgemaakte dierentuin in de zelfgemaakte zandbak. Dikke pret, hij is er heel blij mee!

ZATERDAG

Zaterdag starten we lekker rustig. Nim speelt, ik kijk de serie ‘Anne with an E’ op Netflix (aanrader weer, wat een fijne serie!) en Kay ruimt de schuur op.

Kay haalde vrijdagavond bij Sostrene Grene nog deze zwarte lamp. Al maanden zoeken we een staande lamp voor deze hoek maar werden het maar niet eens, en over deze waren we beide meteen enthousiast dus die moest gekocht worden ;). Ik ben heel blij met het hoekje zo!

Het regent, dus ons plan voor de middag gaat niet door. Dan nog maar wat Netflix, en ‘Anne with an E’. De intro is zo tof gemaakt!

Als het rond 18.00 dan toch droog en zonnig is stappen we in de auto naar onze oude buurt, Blijdorp in Rotterdam. In het vroesenpark is foodtruck festival TREK neergestreken en dat is altijd mega leuk, lekker en gezellig! Wel gek om weer in die oude vertrouwde buurt rond te lopen, heel soms mis ik het wel hoor!
Nim start overigens met een ijsje met veel te veel suiker en kleurstof er in, nouja vooruit…

Na ruim anderhalf uur, gaan we weer op huis aan. Dag TREK! Het was weer leuk!

Nog even rennen in het park waar ik uuuuuren heb gelopen en gespeelt met Nim toen we nog in Blijdorp woonden.

ZONDAG

Yay, het is Moederdag! Na verwend te zijn met een cadeautje en ontbijt, word ik meegenomen door de mannen. We gaan op pad maar ik weet niet waarheen, spannend!

Superleuk, we zijn beland in De Olmenhorst! Er is een moederdagmarkt, het is lekker weer, er is veel groen, lekker eten, en het is zonnig. Mijn favorieten! Nim wil bij elk bord natuurlijk op de foto.

Give us food! Mjam mjam!

Nim heeft af en toe weer ‘nee’ buien, met een hoop gezeur met wat hij allemaal wil… Het leven van een 4-jarige is nog zo makkelijk niet 😉

Er komt een hele hele donkere lucht aan. Tijd om De Olmenhorst te verlaten.

Nog even gauw poseren samen, voordat de wolk boven ons losbarst in een stortbui.

We rijden langs een tuincentrum in Wassenaar en besluiten daar nog even heen te gaan voor nog een paar plantjes in de tuin. Inmiddels weer met een lekker zonnetje erbij.

Rond 18u zijn we dan eindelijk thuis na een lange dag. Het zonnetje schijnt lekker naar binnen, en we eten met de zon in de rug samen aan tafel. Wat een fijn huisje hebben we toch!

Mijn moederdagcadeau! Een draadloze koptelefoon met noise canceling. Heel erg blij mee!

Geniet van het zonnetje deze week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest