Dear Diary ’18 – Week #20

In week 19 was de vakantie weer afgelopen. Het was even wennen om zo vroeg op school te staan, maar extra fijn om weer wat uurtjes alleen thuis te hebben. Ik ging gezellig ontbijten in de stad met een vriendin, bracht maar een bezoekje aan de kapper, we vierden voor het eerst met Nim, zijn juf en klasgenootjes zijn verjaardag in de klas, en de tuin knapte steeds meer op met die nieuwe stenen die we gratis op de kop tikten via Marktplaats. Kijk mee!

MAANDAG

Maandag redden we het gelukkig gewoon op tijd op school, de hele vakantie slaapt er niemand uit.. maar als je dan om 8 uur de deur uit moet wil er een zijn bed niet uitkomen om 7.15 (normaal dus 6.30 of eerder wakker). Als ik Nim heb afgezet, ga ik met de bus en metro naar Rotterdam. Bij de Yoghurt Barn heb ik met een vriendin afgesproken. Dat was weer te lang geleden, en super gezellig!

Zowaar werkt het OV mee op mijn terugreis (aales sluit precies op elkaar aan, ik hoef nergens te wachten) naar huis en heb ik een half uurtje nog voordat ik Nim moet halen. Ik haal gauw een boodschap en lunch met watermeloen en geitenkaas. Eindelijk weer watermeloen tijd, mijn favoriet samen met aardbeitjes.

Hij is weer thuis, en heel moe. IPad en ijsjes tijd.

Ik heb knallende koppijn, ik neem wat in en ga buiten op de tuinbank liggen. Hopelijk doet het zonnetje en frisse lucht me goed.

Nim komt er bij, met iPad. Niet lang hierna dumpt ‘ie de iPad en gaat met het zand spelen wat er nu ligt om ons terras te leggen.

Gestreept gaan we de dag door vandaag haha. Nog even knuffelen voordat papa weer thuis is. Als ik zeg dat ik mijn ogen even dicht doe omdat ik hoofdpijn heb, krijg ik een kus. Altijd zo lief op zulke momenten <3.

Na het avondeten probeer ik mijn hoofdpijn te ‘vergeten’ door nog wat te tekenen. De stiften haalde ik maandag bij de Action, ze zijn fijn! Nu nog andere kleurtjes vinden. Het schetsboek zag ik bij Sostrene Grene, hij is voor Nim. Die is de laatste tijd dol op tekenen, alleen kladdert hij meteen alle blaadjes vol. Gelukkig wel echt met getekende dingen i.p.v gekras!

Prachtig ondergaand zonnetje tegen ons mooie witte huisje. De eucalyptus staat er ook mooi bij.

DINSDAG

Dinsdagochtend is Nim weer naar school, nog een ochtendje voor mij alleen! Toch wel weer fijn. Ik heb om 9.15 een afspraak bij de kapper. Dit is de ‘voor’.

En weer thuis! Een flink stuk er af, en wat laagjes er in. Ik kan er weer even tegenaan.

Ik ga aan de slag met de traktatie voor Nim op school. 26 olifantjes uitknippen en aan cupcake bakjes vastplakken. Ik heb er een zere hand van haha.

De postbode belt aan en heeft een pakketje voor me. Het is de nieuwe bakkwast en kookboekje van favo merkje Lilliputiens. We gaan het weer testen!

Als ik Nim uit school haal, fietsen we door naar Oma. We geven de Moederdag cadeautjes en zitten nog even in de zon in de tuin. Eind van de middag fietsen we weer lekker naar huis, ik ben nog elke dag blij met de bakfiets.. en Nim ook!

Nim ziet alle traktatie bakjes en is mega blij, hij vind dat ik het goed heb gedaan… phieuw! Samen vullen we de bakjes ( een doosje smarties en een mega punch ballon) en stoppen ze in het versierde kistje waar ze in uitgedeeld kunnen worden.

Het nieuwe terras begint al vorm te krijgen. Kay is al een aantal dagen er druk mee bezig. Zo trots op hem dat hij dat gewoon gaat doen ook al heeft ‘ie het nooit eerder gedaan. We zijn er nog niet, maar dit ziet er zoveel beter uit dan hoe het was!

WOENSDAG

Woensdagochtend is het dan zo ver, voor de eerste keer vieren we Nim zijn verjaardag op school! We mogen iets na half 9 komen, en alle kids en de juf staan in de gang ons op te wachten. Er worden een een paar liedjes gezongen en dan gaan we de klas in. Wij mogen er bij blijven, en wat is het leuk! Nim durft op de kruk te staan, en geniet heel stilletjes van alle liedjes die voor hem gezongen worden in de kring. Bij elke vraag die de juf stelt haalt hij zijn schoudertjes op, of antwoord heel zachtjes. Een beetje zenuwen dus. Maar we zien hem genieten en stralen en daar gaat het om.

En daar is Nim weer, school is weer uit! Hij vertelt dat hij niet spannend was, maar gelukkig was met al het zingen. Niet helemaal goed verwoord, maar wat hij bedoelt te zeggen is wel duidelijk. Blij dat hij het zo heeft ervaren! Alle nieuwe dingen vind hij toch wel heel spannend vaak. Nu heeft hij al een boel kindjes voor hem gehad die hun verjaardag vierden, dus wist wat hem te wachten stond natuurlijk. Dat helpt.
Met een verjaardag in de klas, komt knuffelaap Bobo een nachtje mee naar huis met de jarige. Nim is er helemaal mee in zijn nopjes. Bobo word plat geknuffeld. Stiekem vind ik dat toch altijd een beetje viezig ofzo haha, maar ik laat hem maar gaan.

Bobo doet met alles mee. Spelen met Playmobil…

Filmpje kijken met snacks op de bank…

Buiten in de tuin lezen we het logeerboek van Bobo. Elk kindje schrijft wat over zijn/haar dag met Bobo en plakt er fotootjes bij. Nim vind dat mega interessant om te bekijken en de verhaaltjes te horen.

Dan is het tijd om pizza te bakken uit het nieuwe Lilliputiens kookboekje. Natuurlijk komt hier nog een apart artikel over! Want wat een leuke bezigheid om samen te koken!

Jep, Bobo was ook van de pizza partij.

Nog even knuffelen op de bank, en dan is het bedtijd.

Weltruste!

Ik maak ons verhaal met foto’s af in het boekje. De feestmuts kreeg Nim mee naar huis, en staat nog steeds te pronken op de kast.

De Diary eindigt dit keer op woensdag al. Donderdag, vrijdag en zaterdag moest ik werken. Zondag, eerste pinksterdag voerden we niet zoveel uit, en heb ik geen foto’s gemaakt. Ook wel eens lekker, genieten van de dag zonder telefoon in de hand ;).
Tot morgen, dan komt Diary #21 online van afgelopen week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest