Dear Diary ’18 – Week #17

De week zit er weer op, en wat was hij leuk!! Ondanks een verkoudheid die op een rot moment op kwam zetten, heb ik een top week gehad. Na weken vragen, en fantaseren, was zondag dan eindelijk Nim zijn ‘Olifanten circus’ verjaardagfeest! Bijna vijf, zo groot al! Kijk mee naar de vele leuke foto’s!

MAANDAG

Maandagochtend 7 uur, en wat doe ik? Rap nog drie foto’s zoeken van Nim en uitprinten om mee naar school te nemen. Altijd zo last minute ben ik, wou dat ik dat soort dingen gewoon meteen deed zodra ik er vanaf weet. Maar het is me gelukt. Een baby Nim, een dreumes Nim en een kleuter Nim. Ze hebben op school een rekenles waarin ze klein, groter, grootst gaan behandelen d.m.v eigen foto’s. Leuk bedacht!

Ik zit weer met hoofdpijn, en ook mijn keel voelt niet fijn. Ik wil niet weer ziek worden!! We hebben zoveel leuks op de planning staan komende week, ik kan echt niet ziek zijn. Dus Nim en ik zoeken de film Jungle Book 2 uit om te kijken, en ploffen neer onder een dekentje. De rest van de dag voeren we vrij weinig uit, mag ook wel eens!

WOENSDAG

Dinsdag heb ik weer eens een dag gewerkt, en woensdag kom ik weer uit bed met hoofd en keelpijn. In plaatst van opruimen, poetsen en de was doen duik ik de bank op en maak de Diary van vorige week af en maak ik vast een start met ophangen van versiering!

In de middag heeft Nim met andere kleuters voor het eerst een kleine voorstelling/presentatie in de klas. Ze hebben de afgelopen weken wat talentlessen gehad, en Nim koos voor de creatieve lessen. Ze hebben Het Gruffalo boek gelezen, een monster gekleid, en de leefomgeving van hun monster geschilderd. Deze middag vertelden de kindjes over hun monster. Onwijs schattig was het!

Na school gaan we even naar de kinderboerderij. Met Opa en Oma was hij dinsdag al geweest, en er waren te lieve geitjes. Normaal is hij er bang van, maar deze waren te schattig om niet te aaien 😉

Op de bank! Zo moe!

DONDERDAG

Woohoo, donderdag zit de laatste werkdag er op. We hebben vakantie! Bijna thuis, en weer staat de brug open. Zo heb je er nooit last van, en zo een paar keer in een week.

VRIJDAG

Vrijdag is het Koningsdag, een van de leukste feestdagen van het jaar… vind ik! Nim is helemaal in rood, wit, blauw. En hoe leuk staat zijn nieuwe spijkerjasje <3

We struinen over de vrijmarkt, en Nim scoort weer wat pareltjes. Moe van het zoeken mag hij op papa’s nek, rugtasje vol, op naar huis!

De buit uitpakken, en meteen lezen en spelen.

In de middag gaan we bij de kleine stoomtreintjes kijken. We maken twee ritjes, Nim vind het echt fantastisch!

Nog kleinere treintjes.

Meneer wil graag ‘naar eten en spelen’. Oftewel, ergens waar hij kan spelen, en wij kunnen eten en drinken. Hebben we zelf ook zin in! Dus rijden we naar het Pannenkoekhuis waar we (veel) vaker komen. Ook hier alles in feeststemming! Na het eten mogen we aan een rad draaien om te kijken of we een ijsje winnen, en jahoor Nim heeft geluk en krijgt een raketje!

Na een hapje eten duiken we de speeltuin in. Normaal leeft Nim zich hier uit op de trampolines, maar speciaal voor Koningsdag staat er een luchtspringkussen. Dikke pret, en vriendjes gemaakt. En wij genoten van het zonnetje 🙂

Ik ben behoorlijk verkouden, Nim is moe van alle activiteiten en indrukken, dus we duiken de bank op. Ik met Riverdale op Netflix en Nim met een film op tv. Kay is in de tuin bezig.

ZATERDAG

Zaterdag is een drukke dag. We bakken taart, bereiden lekkers voor, maken schoon en ruimen op in huis. Want, morgen is dan eindelijk Nim zijn verjaardagfeestje. Hij vraagt er al weken om, en nu is het eindelijk zover. Om 00.30 hou ik het voor gezien, en ga slapen!

ZONDAG

Zondag, iets over 06.00 worden we gewekt door een mega blij ventje. We zingen (enorm zachtjes, want Nim vind het maar niks als je voor hem zingt) liedjes voor hem, en dan gaan we naar beneden. Zoals elk jaar, cadeautjes uitpakken in pyjama. Hij is met alles even blij, en gaat meteen spelen.

Een van de cadeautjes is dit apen spel. We ontbijten, en spelen meteen het spelletje. Gezellig!

Ik maak alle taarten, koekjes etc. af en zet alles op tafel. Tijd voor foto’s.

Knuffelen met papa. Hij is zo blij vandaag!

Lekker spelen met de Playmobil dierentuin die we via Marktplaats vonden. Helemaal compleet en nieuw met de doos er nog bij. Lucky us!

Alle visite is er, tijd voor taart met kaarsjes!

Na een mega gezellige middag, is iedereen naar huis. We knuffelen wat af, en Nim verteld de hele tijd hoe blij hij is, wie er allemaal waren, wat hij heeft gekregen, en dat hij blij is dat hij jarig is (no clue dat hij eigenlijk pas komende woensdag jarig is haha). Al het speelgoed staat uitgepakt, en hij speelt met alles tegelijk. Voor hem echt een onvergetelijke dag denk ik!

Fijne nieuwe week!! <3

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest