Dear Diary ’18 – Week #16

Wat een week, en wat een weertje hebben we gehad! Daar was iedereen wel aan toe. Wij hebben vooral dus van dat zonnetje genoten, ijsjes gegeten, aan het water gezeten, en de tuin nog verder opgeknapt. Kijk je mee?

MAANDAG

Goedemorgen, het is maandag! Eigenlijk een gewone schooldag, maar Nim voelde hem echt niet voor vandaag. Hij was moe, had buikpijn en wilde heel erg graag bij mama blijven. Na een extra half uur slapen in bed na het wakker maken, gaan we lekker naar beneden om op de bank verder te knuffelen onder een dekentje <3.

Warme broodjes uit de oven, en nog altijd op de bank.

En nog meer knuffelen, het liefst kruipt hij erbij in mijn vest..

In de middag gaan we er even uit voor een frisse neus, en wat zonnestralen. We gaan de wijk af langs de speeltuinen.

Stukje over de dijk langs het water wandelen.

En weer terug in de speeltuin.

Op de tuinbank, onder een dekentje… want de wind is best fris. We hebben lekker chipjes en wat te drinken erbij, en kletsen over van alles.

De liefste vandaag hoor!

DINSDAG

Het is dinsdag, als ik thuis ben van Nim naar school brengen duik ik op de bank met de laptop om mijn Diary te maken.

Ik maak foto’s voor een extra artikel, deze staat al online en kun je hier lezen!

Nim is weer thuis! We haalden onderweg naar huis lekker kibbeling op de markt, en eten het in het zonnetje op de tuinbank op.

De rest van de dag chillen we in de tuin, en wachten we op een nalevering van de rietmatten die we tegen de metalen schutting plaatsten. Een enkele mat was toch te doorkijkbaar, dus met twee over elkaar hopen we het iets dichter te maken. Maar er is wat mis gegaan, en het duurt bijna de hele dag voordat ik kan zien welk tijdvak de levering precies komt.

We vullen de wasmand met water, en Nim vindt het heerlijk zo! Deze wasmand is echt Multi inzetbaar. Als wasmand, uiteraard… maar in de winter als slee met een touw eromheen, en zomers als buitenbad! En dat voor maar een paar euro van de IKEA. Hij ziet er nog leuk uit ook 😉

WOENSDAG

Woensdag sta ik op met mega hoofdpijn, buikpijn, alles pijn. Bah! Als Nim op school zit, fiets ik met een grote omweg naar huis in de hoop dat dat me goed zal doen.

Altijd een lekker ritje over de dijk langs het water en mooie huisjes.

Ontbijt!

Ik duik Nim zijn kledingkast in, en gooi er veel te klein of winters spul uit wat niet meer gaat passen. Alle zomer items liggen vooraan, klaar om weer gebruikt te worden. De kasten zo zijn niet ideaal, maar ik heb nog geen leuke kast gezien om deze mee te vervangen helaas.

Wat is het heerlijk buiten! Zo warm dat ik toch de parasol maar uit de schuur heb gehaald. We willen niet verbranden, dus smeren en in de schaduw zitten is wel zo wijs.

‘Mama, maak je foto van mij?’

VRIJDAG

Donderdag heb ik een werkdag, en vrijdag ook. Als ik in de middag thuis ben, is Nim druk in de weer met schmink. (Het was Koningsspelen dag op school en de kids mochten in oranje komen. Dit (uber lelijke) shirtje komt van de C&A en was 2,99.) De schmink die ik in de ochtend bij hem op had gedaan was vervaagd en hij deed zelf wel even nieuwe op :’)

ZATERDAG

Zaterdagochtend rijden we naar Waterspeeltuin Delftse Hout. Wat is het daar leuk! Het ligt letterlijk naast de Ikea in Delft, en is een combinatie van een kinderboerderij (gratis) en waterspeeltuin (2 euro p.p). Superleuk opgezet, en genoeg te doen voor kids. Het is er super schoon, het water is helder, er zijn leuke speeltoestellen, en genoeg zand om mee te spelen, zitbankjes voor papa’s en mama’s, en je kunt er wat eten en drinken. Hier gaan wij sowieso vaker heen komende Lente/Zomer.

Onze mini man is dol op glijbanen, en had het hier erg druk dus haha.

Ook wilde hij met de kabelbaan over de waterplas. Zie je hem gaan? Binkie! Het was moeilijk om hem weer mee te krijgen na een paar uurtjes spelen!

Poeh, ken je dat… je neemt de touristische route naar huis om file te vermijden… en je staat overal alsnog vast door allerlei verschillende redenen. Over een rit van nog geen 20min doen we wel een uur. Als we dan echt bijna thuis zijn, gaat de brug vlak voor ons neus open. Mehh!

Na het waterspeeltuin avontuur, gingen we de Ikea nog in om nieuwe tuinkussens voor op de tuinbank te kopen. Lichtgrijs past ons beter dan bruin. En als de tuinbank straks zwart is is het helemaal gaaf. Nim en ik testen de kussens alvast uit, terwijl Kay nog het een en ander doet in de tuin.

Baddertijd

ZONDAG

Zondag is een werkdag voor mij. Ik heb totaal geen zin, en wil met mijn mannen van de mooie dag genieten. Maar helaas. Als ik thuis ben heb ik zoveel zin in een stukje chocola, ik blijf fan van Tony’s!

Ik breng Nim naar bed, want Kay kijkt voetbal. Hij kan helemaal niet slapen, want het zonnetje schijnt nog zijn kamertje in. Hij mag nog even spelen van mij, en ik laat hem spelend achter op de grond met een stapel blokken. Als ik nog geen half uur later ga kijken ligt hij heerlijk te slapen in bed, en ik voel me reuze trots… gewoon uit zichzelf lekker in bed gekropen om te gaan slapen! Hij wordt groot!

Tot volgende week! 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest