Dear Diary ’18 – Week #15

Nieuwe week, nieuwe diary. Dit keer echt bomvol foto’s, maar echt! Ik legde zowat mijn hele woensdag vast, zonder dat ik heel veel deed. Ook at ik het beste croissantje ever op werk, bakte twee taarten en mini cakejes, deed een shitload aan was, gingen we alweer naar de dierentuin en kreeg de tuin een mega opknapbeurt! Kijk mee!

MAANDAG

Maandagochtend vergeet ik helemaal foto’s te maken, en voor ik het weet is het dan ook alweer lunchtijd. Ik pak eens uit voor mezelf, een lekkere sandwich met gebakken eitje ertussen.

Tijd om Nim van school te halen.

Daar is ‘ie weer. Lekker naar binnen!

We hadden afgesproken dat we cakejes zouden bakken na school! Dus dat doen we dan ook meteen.

Glazuur er op, en klaar! Hij vind het leuk om te helpen en dingen te bakken maar eet het echt niet op. Wel wil hij er graag een aan de juf geven morgen, dus we stoppen er ook een in een doosje om mee te nemen. Lief kind!

De poes mag hier niet op liggen, maar ze blijft terug gaan zodra ik even niet kijk. Pfff.. vermoeiend..

DINSDAG

Deze bink is moe van het buiten spelen met de grote jongens na school. We ploffen op de bank, en hij kijkt een filmpje terwijl ik het avondeten voorbereid.

Zodra Kay thuis is voetballen ze nog even voor de deur tot het avondeten klaar is.

WOENSDAG

Woensdag net na middennacht, word ik wakker van een enorme regenbui en onweersbui. Waar normaal de flitsen en gerommel na elkaar komt, zien we nu wel 5 á 6 flitsen tegelijk naar beneden komen vlak bij elkaar. Ik word er misselijk van al die flikkerende lichten, en kom maar moeilijk weer in slaap.

Nadat ik Nim in de ochtend naar school heb gebracht, ga ik meteen boodschapjes halen.

Ook kocht ik een leuk oogschaduw palet bij Kruidvat.

Huishouden tijd. Ik moet heel veel was wegwerken. The worst!

En beddengoed vouwen, de horror!!

Welverdiend ontbijtje.

En dan ga ik de keuken in om een taart te bakken. Ik kom er al snel achter dat ik een grote houten plank nodig heb om deeg op uit te kunnen rollen… Dit was erg onhandig.

Hij staat in de oven…

Het boek waar het recept van de taart uit komt. Er staat nog zoveel meer lekkers in!

Net de taart in de oven en de bel gaat, gelukkig niet toen ik met mijn handen in het deeg zat hahaha.

Ik bestelde bij H&M een toffe tuinbroek, en hij zit zo lekker dat ik hem meteen aan houd.

Een nieuwe bal voor Nim, maar ik heb geen idee hoe ik dat oppomp… us dat moet even wachten tot Kay thuis is.

En een sportief jasje van Sissy Boy uit de sale. Blij mee!

Ik haal het beddengoed af, zodat ook dat meteen de was in kan. En kijk, we hebben een mooie stoffen plaat aan de slaapkamer muur gehangen. Zoveel sfeervoller! Hij is van HK Living.

Yessss. Hij is klaar. De Twin Peaks Cherry Pie uit One More Slice van Leila Lindholm.

De kleine man heb ik weer van school gehaald, en hij wil me helpen met de vuilnisbak terughalen die net geleegd zijn. Ziet er te schattig uit, klein ventje met een grote bak. Hij doet ook meteen de bak van de buren, want ja… die staat toch ook altijd naast die van ons. Lief van ‘m!

Taart proeven! Hij is lekker!

Nog een stukje dan…

Nim speelt met zijn auto’s, en gaat er helemaal in op.

Nog meer was..

Nim’s publiek.

Avondeten (gewokte groenten met woksaus en noodles) op de bank, ook weleens lekker hoor!

DONDERDAG

Het is donderdag, en weer een werkdag zoals elke week. Het is een feestdag, want na jaren van bestellen op papier en urenlang artikelen aflopen om te kijken of ze besteld moeten worden… kunnen we nu digitaal bestellen, en is het een mega slim systeem dat zelf al veel zelf besteld omdat het weet dat het verkocht is. Snap je het nog? haha. Afijn, feest betekend vreetfestijn. Dit keer verse croissants en meer lekkers. Ik maakte er mijn eigen feestbeleg op. Nutella met frambozen. Moet je eens proberen, veel te lekker!

VRIJDA

Als ik vrijdagmiddag thuis ben na werk, is het wachten op de leverancier die rietmatten komt brengen. We gaan de tuin opknappen. Voor dit lieve potje aan de muur, moet ik nog een plantje hebben. We gaan zodra de rietmatten bezorgd zijn naar Intratuin.

Bij intratuin spot ik deze drie leukerds naast elkaar. Vooral de gele is hilarisch, een midden scheiding bovenop het koppie. Het zijn net de Angry Birds zonder dikke wenkbrauwen :’)

ZATERDAG

Zaterdagochtend is Kay er niet, en ben ik alleen met Nim. We zouden naar Monkey Town gaan met Opa en Oma, maar schuiven dat toch naar zondag. De kleine man wil graag alvast zijn verjaardagtaart bakken samen, dus wij gaan de boodschapjes ervoor halen.

Altijd over de hoge randjes lopen <3

‘Kijk nou mama, mijn broek is weg!’

Biscuitbeslag voor de verjaardagtaart in de oven, in de nieuwe bakvorm.

Potje gevuld met een plantje!

En de taart afgemaakt met botercreme en rode spikkels. Hier lijkt het rood, maar in het echt was het behoorlijk roze. Voor ’t echhie moet er dus nog meer kleurstof in. Maar verder is ‘ie wel geslaagd!

Bij een verjaardagtaart horen kaarsjes. Nog maar vier, want hij is nog geen vijf (zijn eigen woorden!). Na vier keer opnieuw aansteken en blazen nemen we een stukje, maar Nim niet… ‘Lust ik niet!’. Lachen hoor, een kleuter!

Papa is weer thuis, en we gaan de tuin meteen in na het taart eten. Alle oude verrotte riet en boomschorsmatten van het tuinhek afhalen, en een rand van stenen tegen de schutting aan leggen zodat de nieuwe rietmatten niet meer in de aarde steken, en langer mee gaan (hopelijk)

Wat een verschil! We hadden niks aan de schutting gedaan toen we hier kwamen wonen, maar daar was het nu wel echt tijd voor. En wat een hoop ongedierte en vuil kwam er achter vandaan ook! We vinden het wel nog te doorschijnend, hebben geen idee wat (en of) de nieuwe buren ertegenaan gaan doen dus we bestellen nog matten erbij. We kochten ze trouwens bij Bamboe Import Europe online. Snelle levering, mooie kwaliteit en goede prijs!

Druk bezig!

Done!!
De tuinbank krijgt binnenkort nog een likje zwarte verf, zodat het er beter uit springt en weer goed behandelt is.

ZONDAG

Zondag gaan we met Opa en Oma naar de dierentuin in plaats van Monkey Town. Het beloofd een zonnige dag te worden, dus dat is dan een betere keus! Nim krijgt van Opa een digitaal cameraatje en schiet de ene na de andere foto. Zo leuk om te zien.

Onder de bloesemboom werd nog een vreugde dansje gedaan, het leek wel te sneeuwen… maar dan kleine roze blaadjes.

Blijft interessant, zwemmende pinguïns.

Nim geniet tot zijn tenen ervan, en we hebben een super dagje.

Fijne nieuwe (vooral zonnige!) week!
Kom je aanstaande donderdag hier terug voor een artikel over Nim zijn verjaardag verlanglijstje?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest