Dear Diary ’18 – De Meivakantie week #19

Met wat vertraging is eindelijk deel twee van de Meivakantie diary online, door een server storing kon ik 2 dagen niets doen op mijn blog helaas.

Afgelopen week kon je in de diary van week 18 al een hoop foto’s zien van onze eerste Meivakantie week. We waren met z’n drietjes vrij en deden een hoop leuks. De tweede week werkten Kay en ik om de beurt, zodat we 1 op 1 tijd met Nim hadden beide. In het weekend vierden we Moederdag, en werd ik verrast met cadeautjes en verwend met ontbijt op bed. Kijk je mee?

MAANDAG

Nim doet niet aan uitslapen helaas. Dus maandagochtend om 7.15 zit ik al aan mijn ontbijt.

Alle Playmobil uitgestald op de tafel, en hij is een hele tijd zoet vanaf 7 uur. Kan ik ook rustig opstarten. Fijn dat we nu niet hoeven te haasten voor school maar samen lekker in pyjama kunnen blijven zitten.

Het is al lekker warm in de ochtend. We halen gauw een boodschapje voordat het te warm is om een zware tas naar huis te dragen. Nim rent bij het stadhuis altijd de trappen op en de rolstoelafgang naar beneden. Hij heeft zo zijn routines 😉

Lunch! Sla, hummus, ei, paprika poeder en een beetje zout.

Ook maak ik iced tea van groene framboos/munt thee. Lekker opdrinken buiten onder de parasol.

Samen foto’s maken gaat niet meer. Hij wil altijd die gekke gezichtjes functie aan…

Na enig aandringen van mijn kant (Nim wil liefst altijd thuis en binnen zijn als we niet weg hoeven), wandelen we een stukje door de wijk.

Hier een huisje aan het water zou niet verkeerd zijn. Jammer genoeg veel te prijzig.

Schommelen kan niet hard en hoog genoeg de laatste tijd.

Op de terugweg naar huis vinden we een touw in een grote boom. Leuk!!

DINSDAG

Dinsdag is Nim een dagje met Opa en Oma mee naar het water. Ik neem van de gelegenheid gebruik om eindelijk alle feestversiering af te halen.

Zomers outfitje aan, voor een boodschapje. Ik wil koekjes bakken maar heb niet alles ervoor in huis.

Chocolade brownie koeken moeten het worden.

Yum!! Ze waren iets te zacht, maar wel heerlijk van smaak.

WOENSDAG

Ik vind dat ik met Nim alleen te weinig onderneem. Met papa gaat hij vaak iets leuks doen samen als ik werken ben, maar met mij hangt hij alleen maar thuis, en wil hij nergens heen. Ik vind op google maps een leuke speeltuin met klein waterbadje op 15minuten fietsen in Rotterdam. Onder het mom ‘verrassing’ krijg ik hem mee. En jahoor, hij vind het fantastisch, gelukkig!

Ik maak maar twee foto’s, en we zitten er zeker 3,5 uur! Dat is een goed teken 😉 Op de terugweg fietsen we langs McDonalds, ik had niet op lunch gerend, dus ik verga van de honger. Het is inmiddels al bijna 15.00.

’s avonds is het PIZZAAA time.. Met een magionni bloemkoolbodem. Echt de lekkerste en nog verantwoord ook!

DONDERDAG

Donderdag is voor mij een werkdag na 12 lange dagen vakantie. Altijd een beetje jammer, vakanties zijn wel altijd te kort vind ik. ‘S avonds is het tweede deel van de halve finale van het songfestival. We kijken ook, met popcorn!

ZATERDAG

Zaterdag belooft een mooie dag te worden, en zondag (Moederdag) een niet zo droge dag. We besluiten zaterdag ons plan voor zondag te doen. Naar pannenkoekhuis Hans&Grietje in Zeewolde. Stukje rijden, ruim een uur, maar dan heb je wel wat. Wat is dit leuk! Binnen is helemaal op kids gericht. De vloer beweegt, er zijn stiekeme speelruimtes, de schilderijen bewegen, een heks bespeelt een orgel, het regent bubbels, ga zo maar door. We eten binnen een pannenkoekje, en genieten van het leuke pannenkoekhuis en alles wat er te zien is.

Met een volle maag is het tijd om het speelpark buiten te ontdekken. Dit gebouw is wat ik op Instagram bij iemand voorbij zag komen, en ik moest weten waar dit was. Via insta vind ik altijd de leukste plekjes! Het gebouw is een glijbaan huis trouwens.

Het speelpark is mega groot en mega leuk. Het snoephuisje van hans en groetje staat er…

…er zijn springkussens,…

…een spookhuis (met special effecten binnen, tot grote schrik van Nim haha),..

…palen met waterslangen,…

…een verkeerstuin, en verder nog een kabelbaan, trampolines, een hooischuur en heel veel groen.

En je kijkt zo het weiland met koeien op.

Voor wie nog een plek zoekt om een hele dag te vertoeven… Het speelpark, je mag alleen niet zelf eten en drinken meenemen. Je kan in het pannenkoekhuis en op het terras buiten (vrij groot) bestellen, of wat drinken halen zelf binnen en ergens in de speeltuin gaan zitten.

We rijden nog even Lelystad in om Moederdagcadeautje te kopen voor mijn moeder. Nim shopt er op los voor Oma, en is dan wel toe aan een ijsje. Wat een heerlijke dag zo!

‘S avonds maakt meneer mijn douche schuim met cocosgeur op, want dat is zo leuk om mee te spelen in bad. Beetje jammer…

ZONDAG

Zondag is het Moederdag! Ik word verrast met ontbijt op bed en cadeautjes.

Het is niet zomaar een ontbijtje, het zijn allemaal dingen die ik heel erg lekker vind. Briochebrood, chocopasta, aardbeitjes, en brownie… Een vers gebakken brownie als ontbijt, Lucky me!

Nim maakte op school ook nog een cadeautje!

Uitgepakt! Ik ben er heel blij mee.

En ga meteen aan de slag met mijn nieuwe pennen en boekje.
De rest van de dag doen we niet zo veel. Het is slecht weer, en we zijn een beetje moe.

Kom je morgen kijken naar de Dear Diary van week 20? Dan zie je wat we vorige week allemaal uitspookten 😉

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest