Dear Diary ’18 – De Mei vakantie week #18

Wat hebben wij fijne weken achter de rug! De maandag nadat we Nim zijn verjaardag vierden, gingen we lekker een midweekje op vakantie. We deden een heleboel leuks met z’n drietjes, elk jaar weer maken we er een fijne Mei vakantie van! Kijk mee naar de foto’s van onze vakantie, waarin we onder andere naar Planckendael Zoo, de stad Brugge in Belgie en Berkenhofs Tropical Zoo gingen.


MAANDAG

Yay! Vakantie! Na een super druk en vol verjaardag weekend, pakken we maandagochtend pas de tassen in voor het midweekje weg in Zeeland. Geen haast, het is maar 1,5 uur rijden en we kunnen pas na 15.00 inchecken.

Ready to go!

Onderweg, de ene regenbui na de andere. Liever op de aankomst dag dan de hele vakantie, het zou na maandag beter weer worden dus dat hoop ik dan maar.

Daar zijn we! Via vakantieveilingen boden we op een midweekje weg bij een Oostappen park in de Meivakantie. Dat lukt, voor 70,-! Niet het meest leuke vakantiehuisje, of plekje, maar het park is toch vrij groot en veel te doen voor kids. We zijn niet van plan veel op het park te zijn, dus voor ons prima zo.
We pakken uit, eten soep met brood, en doen niks meer. Het blijft maar regenen.

DINSDAG

Dinsdag gaan we zwemmen. Er is geen zwembad op het park, maar wel op 15 minuutjes rijden in Terneuzen. We hebben gratis toegang omdat we een accommodatie huren bij Oostappen Marina Beach. De kleedruimte is wel mijn ding, roze lockers <3<3

Het zwemmen viel tegen, Nim schrok van een piraat pop aan een touw, en van een emmer water dat boven hem leeg kukelde vanaf het plafond (zo een die eens in de zoveel tijd kiepert). Na kopje onder na een glijbaan ritje, was het helemaal gedaan. Het waterratje had er hier even geen zin in. No problem, we gaan terug en wandelen lekker over het park.

Er is een grote leuke speeltuin.

En een plas waar je als het warm is ook kan spetteren. Voor nu werd er met zand gespeeld.

Een olifant glijbaan, mogen we die ook in Krimpen? 🙂

Ik kocht wat te lezen bij de supermarkt. Dat doe ik alleen als we op vakantie zijn, vind het vaak zonde van mijn geld. Alle boekjes vallen in de smaak en ik ben uren zoet.

WOENSDAG

Woensdag 2 Mei. Hiep hiep hoera, nu is hij dan echt echt 5 jaar! We ontbijten lekker in het zonnetje dat de caravan binnen komt met feesthagelslag.

We zijn in Planckendael Zoo! Met ons abonnement op Blijdorp, konden we hier gratis naar binnen. Het was iets meer dan een uurtje rijden van waar we zaten in Zeeland, dus konden we er eindelijk eens heen. Natuurlijk, de eerste missie was ‘Waar zijn de olifanten?’. In het binnenverblijf maakten we deze foto. Nim is groter dan baby olifant Kai-Mook.

De dierentuin is heel leuk aangekleed. Er staat in het Indische deel gewoon een treinwagon, helemaal gedecoreerd! Over de treinspoor werd de route vervolgd. Het zijn de details die het ‘m doen. Deze dierentuin zit er vol mee!

Tof gebouw in de plantenkas.

Tired monkey. Mama en papa tillen wel…

Details details. Love it!

Enthousiasme bij de stieren.

Een mega reusachtige olifant glijbaan speel gebouw ding. Mogen we deze ook in Krimpen?? Please??

Hij was dolgelukkig, dat snap je.

Details… alweer. Een klein touwtrek bruggetje.

Tussendoor word er ook nog geklimt. Je komt zeker wel moe deze dierentuin uit haha.

Een verstopt speeltuintje. Dit was een fijn plekje zo met het zonnetje door de bomen.

Nog meer leuks, tipi tenten!

‘Daarheen papa!!’

De pinguïns liepen gewoon los, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het was zo leuk!

Nog even genieten van de zon, en dan is het tijd om te gaan. We zijn moe!

DONDERDAG

Donderdag word ik wakker met een snurkend jongetje naast me. Slapen lukt in deze caravan niet zo goed, daar heeft hij nog nooit last van gehad.

We zijn in Brugge (Belgie) beland! Ons toetje na het ontbijt bestaat uit deze donuts. Nim en ik delen de Smurf donut. We konden ze niet weerstaan.

We zitten gezellig op een groot plein waar genoeg te zien is.

Daarna is het tijd voor koffie. Cafe Vero heeft een lekker plekje achter de ruit in de zon. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit binnen.

Ja, ik was ook mee 😉

Het word te druk in de stad, dus we zoeken het wat rustiger op en nemen de zijstraatjes.

Tijd voor wat te eten. Een kids cafe, of iets waar speelplekjes zijn in combinatie met lunchen vinden we nergens. Wel vinden we deze plek, de Choco Jungle Bar. De kaart staat vol drankjes, en eten met chocolade. Binnen is het ook heel erg leuk ingericht met een heuse slang aan het plafond en een soort boomhut tegen de muur. Nim weet zich toch te vermaken in de boomhut (gewoon zitplekken zaten daar, maar we waren de enige binnen dus hij kon er wat spelen).

En terug naar de staartjes achteraf. Als ik een roze deur zie, is hij de klos. Fototijd!

Pretty Brugge.

Kay vind een park, waar een speeltuin is. Even wat tijd voor Nim! Hij vind steden niet heel erg leuk, te druk, stomme winkels, etc etc. Dus we zoeken tussendoor altijd speelplekjes voor hem, meestal tijdens de lunch maar dat lukte dus niet. Gelukkig bood het park uitkomst. Er was wederom verder niemand dus hij leefde zich uit terwijl wij om de beurt mee speelden en om de beurt chillden in de zon.

Moe. Dus tijd om te dragen. Meteen een leuke foto samen.

Groen, groener, groenst <3

We hebben amper foto’s van ons drietjes. Dus we gebruiken de timer maar eens op de camera. Nim vind het fantastisch. We moeten nog wel even aan onze timer skills, en pose’s werken ;). Daarna is het tijd om terug naar de auto te gaan.

VRIJDAG

Het is weer tijd om te gaan. Maar we gaan niet meteen naar huis, we gaan naar Berkenhofs Tropical zoo. Zo een leuke plek dit. Eerst ga je langs tropische planten en dieren, dan beland je in een ruimte met fossielen en dinosauriërs, en daarna in een mega hal met zand, speeltoestellen en water waar kids zich helemaal uit kunnen leven.

Hello!

De dino ruimte.

Tijd om te spelen. Het is niet druk, dus alle ruimte om te spelen.

Thuis! En even vergeten dat alle feestversiering er nog hing haha.

ZATERDAG

Zaterdagochtend houden we het rustig. In de middag maak in zelf tonijnsalade voor op een stokbroodje als lunch. Jum!

We zitten in de tuin, Kay bereid het een en ander voor om nieuwe bestrating aan te kunnen leggen, en Nim zoekt wormen.

Op Marktplaatst vind ik ineens een partij gratis tuintegels, precies zoiets als we zochten. Het is in de buurt dus we gaan ze meteen ophalen terwijl Nim even bij Opa en Oma is.

ZONDAG

Ik ben veel te vroeg wakker, en besluit er maar meteen uit te gaan en te ontbijten.

Het ruikt meteen heerlijk in huis, als ik ook een boeren cake bak ’s morgens.

Het word een warme dag, dus ik maak wat muntwater voor in de koelkast. Altijd goed met warm weer.

We lunchen met broodjes knakworst.

Net een gebakje, mijn plakje cake. Aardbeitjes, Skyr en prinkles erop does the trick 😉

Nim kreeg van Oma een olifanten dekbedovertrek. Happy dat hij ermee is! Hij is van Sissy-Boy. Een t-shirtje met deze print had hij nog van vorig jaar en die trekt ‘ie het liefst elke dag aan.

Week #19, de tweede Mei vakantie week, komt morgenavond online! Kom je dan weer meekijken? 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest