Dear Diary #18

Een week vol leuke dagen hebben we achter de rug! 2 Mei, Nim zijn echte verjaardag dag kwam voorbij, we bezochten een hele hoop diertjes, gingen woonshoppen, belandden in een dinosaurus bos, ik toverde wafels met nutella en aardbeien op tafel, we struinden over het strand in het zonnetje, en onze nieuwe tuinbank maakte de tuin nog verder af! Kijk mee naar week 18 in foto’s, heel erg veel foto’s…

MAANDAG

Na een rustige maandagochtend, stappen we in de auto naar Monkey Town. Kay en Nim leven zich uit, en ik lees op mijn gemak wat tijdschriften. Lekker begin van de vakantieweek!

We kozen voor Monkey Town in Sliedrecht, zo konden we na het spelen nog even een rondje door Loods5 doen!

De buit is onder andere deze spiegel.

En wat schoonmaakmiddelen van ‘Marcel’s Green Soap’. Vooral om de verpakking ging er wat mee naar huis haha.

Terwijl Kay druk bezig is in de tuin, bak ik pannenkoeken. Niet mijn sterkste kant, ze smaken veel beter als Kay ze bakt.

DINSDAG

HIEP HIEP HOERA! Vandaag is Nim dan echt vier jaar geworden! Het plan was om dinosaurussen op te zoeken, maar het regent en het ziet ernaar uit dat dat het ook de hele dag zal gaan doen in heel Nederland. Balen! Maar Kay heeft een goed idee, we bezoeken reptielenhuis Iguana in Vlissingen. Het zit in een onwijs tof pand, en Nim kijkt zijn ogen uit.

Ook een soort dino’s, toch?! 😉

Blij ei!

Groetjes!

Wauw! Vlinders zijn zo mooi!

Hello zwevende schildpad. Zo tof gemaakt dit.

En een reuze krokodil. Dat vind Nim prachtig natuurlijk.

Na afloop smikkelen we met z’n drietjes van een bakje kibbeling aan de overkant van het reptielenhuis. Lekker!!

Na een lange rit komen we in een zonnig huis thuis. Waarom nou pas zon aan het eind van de dag?

En dan is het bedtijd. Onder het nieuwe dekbedovertrek wat Nim van zijn Opa en Oma kreeg voor zijn verjaardag. Hij vind hem echt geweldig en speelt erg realistisch dat ‘ie word opgegeten. Echt hilarisch!

WOENSDAG

Woensdag is het dan wel niet regenachtig, maar mooi weer is het ook niet. Vorig jaar hadden we zoveel warme dagen deze vakantie week, dat was zo fijn. En nu is het koud en nat… het beperkt toch wel in wat je kan doen op een dag.
We besluiten eerst maar eens lekker bij Mamamo in Nesselande wat te gaan eten en drinken. Een super leuk plekje als je met kids wat wil gaan ontbijten of lunchen.

Mjam, ik ga voor de yoghurt met granola en fruit.

Daarna rijden we naar de bouwmarkt. We willen nog zooooveel doen aan ons huisje, en zien overal inspiratie. Dit bad zouden we wel in de badkamer willen!

Tijd voor een snelle boodschap. Terwijl Kay de laatste boodschapjes pakt, doen wij gek voor de lachspiegel.

VRIJDAG

Donderdag werken Kay en ik allebei een dag, en heeft Nim mannendag bij zijn Opa en Oom. Vrijdagochtend zitten we al rond 9.00 in de auto richting Amersfoort. Bestemming Dierenpark Amersfoort! Het weer is nog niet optimaal, maar het regent niet dus we maken er gewoon maar het beste van!
Dierenpark Amersfoort zit boordevol leuke hoekjes, touwbruggen, glijbanen, en leuke extra’s door het hele park. Wat een gave dierentuin!! Hier gaan we via een touwbrug door het verblijf van de parkieten.

Een ondergrondse grot bij de hyena’s verkennen.

Voor Nim altijd het toppunt: De olifanten! Er is een babyolifantje geboren, en het kleintje is onwijs stuntelig en wiebelig nog. Super schattig!

De olifanten zijn van verschillende hoeken te bekijken. Zelfs van heel dichtbij! ‘Wooooow’ zei Nim hier!

En dan belanden we in het Dinosaurus bos. Zielsgelukkig ventje zie je hier!

Natuurlijk krijgen dino’s gewoon kusjes.

Het liefst kroop hij er bij!

Onwijs gaaf gedaan dit. We zijn helemaal onder de indruk, en dikke fans geworden van dit dierenpark. Nim rent van hot naar her, en noemt alle dino’s bijna goed op. Slimmerik!

En tot slot zwaaien we zijn favoriete dino uit, de T-Rex.

Je ziet hem bijna niet, de luiaard… maar hij hangt er echt. Weer een heel gaaf deel van het dierenpark: Een hele donkere ruimte met nachtdieren. Alles is zo gaaf gemaakt, en ingericht. Ik kan het wel blijven herhalen 😉

Buizen met grote rode mieren lopen helemaal door het reptielenhuis.

Als afsluiter eten we op het stoepje bij de uitgang nog een verse warme stroopwafel. Wat een geweldige dag was dit!

Heel wat uurtjes later lig ik kapot op de bank, na de dierentuin hebben we nog anderhalf uur in de auto gezeten en zette Kay en Nim mij af in Rotterdam bij m’n werk. Gezien ik niet genoeg vakantie uurtjes had voor 3 hele vrije dagen deze week, moest ik de avond nog werken. Oh oh oh, dat vond mijn lijf niet zo leuk… maar gelukkig was het een gezellige avond op werk! Ik kijk thuis de laatste nieuwe aflevering van Riverdale en Pretty Little Liars op Netflix en als ik naar bed wil gaan hoor ik Nim gillen dat er een Pauw in zijn bed zit. Helemaal overstuur en in tranen laat hij me niet meer los en durft niet terug naar zijn eigen bed. Dan maar tussen ons in. Zo’n leuke dag heeft toch best wel indruk gemaakt blijkbaar!

ZATERDAG

Na een mindere nacht met weinig slaap staan we toch al vroeg weer op. Kay en Nim halen croissantjes bij de bakker, en aardbeitjes en appels bij de groente- en fruitboer die elke zaterdag hier vlakbij staat met een kraam. Superhandig! Ik maak ondertussen wafels voor een luxe ontbijtje. Yum!

Als ik via het kleine zijraampje in de woonkamer naar buiten kijk, zie ik dat er 1 knop in de passiebloem plant open is. Voorheen was dit een saai wit muurtje met flinke scheur er in. En dat hebben we op deze manier opgeleukt, zo tof als ideeen uitgevoerd worden en onwijs leuk uitpakken ook.

Eindelijk, eindelijk schijnt de zon. En dat niet alleen, het is ook nog eens 18 graden. Hoera! Beachtime!

Nim is echt dol op het strand. Hij had een grote smile de hele tijd dat we hier waren.

Zo’n huisje zou ik best willen hoor.

Na bijna 2 uurtjes begint het wat harder te waaien en komen er meer wolken en verdwijnt de zon dus steeds. Dan is het best fris! We gaan weer richting auto.

Tired little monkey. ‘Papa, mag ik zitten op je nek? Ben wel zwaar he?!’ De grappige uitspraken uit zijn mond komen steeds meer en meer, en we lachen ons suf af en toe om hem.

Thuis! De nieuwe tuinbank (gekregen van mijn ouders, die deden hem weg) staat, en de oude verkochten we via Marktplaats. Zoveel beter dan wat we hadden! Nim werkt een ijsje weg en ik ga erbij zitten met een glas koude limonade en mijn IPad. Even genieten van dat zonnetje, en de rust.

ZONDAG

Ook zondag worden we beide doodmoe wakker (ik kon blijkbaar ook niet wat blijer kijken voor de selfie haha). Oei zo een vakantieweek hakt er dan toch best wel in. We starten onwijs langzaam op, en ik probeer mijn haar te krullen met de stijltang nadat ik wat tutorials op YouTube heb gekeken. Ik ben totaal niet goed in ‘beauty’ gedoe en doe altijd maar wat… ook dit lukt me niet echt maar het is al beter dan mijn onwijs saaie stijle haar en het eeuwige staartje/knotje op mijn hoofd 😉

In de middag rijden we naar Ikea. We hebben weer wat in ons hoofd gehaald om te veranderen in huis hoor…

Het was door het hele voetbalspektakel in Rotterdam mega rustig in de Ikea.. Heerlijk! Als we weer thuis zijn zetten de mannen de gekochte spullen samen in elkaar onder het genot van een zak chipjes. Moet kunnen 😉

Ik ga koken, het word weer eens curry met zoete aardappel in plaats van rijst en een gekookt ei in plaats van stukjes kip. Mijn favoriet!

En dat was onze week! Een hele gezellige en fijne week. Komende week is een hele hele spannende, want Nim zal dan echt gaan wennen op school twee keer. Ik ben zo benieuwd hoe het zal gaan, hoe hij het zal vinden en hoe ik het zal vinden. Poeh, spannend! Volgende week meer, tot dan!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest