Dear Diary #17

Wat een leuke week heb ik gehad. Ik had twee gezellige afspraken en dan ook nog een dag voor mij helemaal alleen! Bovendien ging Nim dan echt over naar een heus peuter bed en dat ging beter dan we verwacht hadden. Het weekend deden we lekker rustig aan, Koningsdag zal vast een drukke dag worden met veel indrukken. Daar moet je goed voor uitgerust zijn!

MAANDAG
0Maandagmiddag hadden we een gezellige speeldate met een andere mama en haar zoontje in het park. Nim banjerde lekker door het zand heen, en bij thuiskomst deed ik zijn schoenen (gelukkig) buiten uit. De halve zandbak zat er in!

1Zowaar kookte ik ook weer eens wat in de avond. Kip Cashew! We hebben er alle drie van zitten smullen!

DINSDAG
3Dinsdag had ik mijn eerste ouderschapsverlof dag. Elke maand zal ik 1 zo’n dag hebben helemaal voor mezelf! Ik vertrok vroeg richting de stad en nam eerst een bagel als ontbijt bij de Bagels & Beans.

1Ik shopte wat moois voor mezelf en een cadeautje voor Kay bij Sissy Boy, en natuurlijk kon Nim niet achterblijven en kocht ik voor hem de gave bliksem trui van Gardner and the Gang met een fijne korting bij Bonbon on the Block!

13Nog een paar nachtjes slapen en het is zover. Nim zijn tweede verjaardag. Ik wilde er een paar blogjes aan wijden met voorbereidingen, maar helaas… door tijdgebrek of een aandacht vragende dreumes is dat me niet gelukt. Zie hier dus, de party outfit! Het thema dit keer? Robin Hood, Arrows & Apples!

Nieuwsgierig naar wat ik deze hele dag gedaan heb? Klik dan hier, want ik heb de hele dag foto’s gemaakt vanuit het ‘From where I Stand’ oogpunt.

WOENSDAG
20Er stond een heus peuterbedje klaar in de woonkamer voor Nim, Kay had ‘m maandag gekocht en dinsdag avond in elkaar gezet. Alles wat mij nog restte was beddengoed kopen. Dus wij fietsten gauw naar de Hema. En ik kon er niet onderuit om zo’n kindersurprise ei te kopen. Waarom zetten ze dat bij elke kassa op dreumes ooghoogte??? Not fair!

3Eenmaal thuis maakte ik snel nog een foto van Nim zijn ledikantje. Bye bye!

4Want daar is het peuterbed! Opgemaakt en wel. Nim vond ‘m wel mooi.. ‘Aai’.

Na 4 keer opnieuw terug leggen heb ik hem maar laten spelen tot hij bijna omviel van de slaap. En dat werkte, uiteindelijk 2 uurtjes geslapen nog en hij kwam vrolijk zijn bed uit en deed de schuifdeuren open met een blije ‘hai’.

5De outfit of the day met de nieuwe sweater. Was het toch plots meteen koud genoeg om hem meteen te dragen 🙂

6Terwijl Nim sliep pakte ik de give away pakketjes in en printte kaartjes met mijn logo erop. Leek me leuk om daar een kleine boodschap nog op te schrijven om bij het pakketje te doen!

7Een lolly, ik werkte dit veel te lekkere ding van de Flying Tiger in een keer weg woensdag avond. Hij smaakte net zo goed als hij er uit zag!

DONDERDAG
8Nim heeft het fantastisch gedaan in zijn bedje, toen hij wakker werd was hij zelf uit bed geklommen en kwam zachtjes op zoek naar ons. Wederom met een blije ‘Hai!’ werden we begroet. Eindelijk weer normale nachtrust gehad na weken van nachtbraken. Hopelijk was dit dus DE oplossing!

Het is alweer donderdag dus we moeten beide weer werken. Na werk race ik gauw naar huis, want we gaan naar de Intratuin om moestuin plantjes te kopen en om er wat te eten. Mocht je in de buurt wonen en nog nooit bij deze Intratuin geweest zijn.. De Intratuin in Zevenhuizen heeft een enorm gezellig en gaaf gedecoreerd cafe, best de moeite waard als je het mij vraagt. Er is een leuke speelplek voor de kids en de taart is ook niet mis die er staat!

VRIJDAG
15Deze kleine bofkont kreeg al de helft van zijn verjaardagscadeau, een grote lelijke plastic graafmachine. We konden niet wachten met geven haha. Hij heeft er volgens Kay de hele dag heerlijk mee gespeeld.

16Kay plantte de gekochte plantjes, ik was aan het werk en Nim was dus aan het spelen met zijn auto. Kon hij dus mooi de plantjes in de aarde zetten. Nu hopen dat ze goed groeien en we wat lekkere dingen uit eigen tuin kunnen eten deze zomer.

ZATERDAG
9Met die mooie zomerse dagen mistte ik nog korte broekjes voor Nim, helemaal niet aan gedacht! Deze broekjes vond ik te gek en passen bij alle shirtjes in zijn kast. Ze zijn van Mingo Kids en je kunt ze bij ToddlersandTees.nl kopen!

10We hadden een enorm relaxte zaterdag. Kay was een groot deel van de dag weg om mijn broertje te helpen met een keuken voor zijn huis, dus chillde ik met de kleine man op de bank en keken we filmpjes terwijl ik voor levende autobaan speelde. Toen Kay eindelijk weer thuis was liepen we richting de gezellige hippie markt hier vlakbij. Altijd leuk!

11Daarna kreeg ik opruim kriebels en pakte mijn plekje in onze slaapkamer aan, mijn knutsel en werk plek. Hij is weer helemaal leuk en opgeruimd nu.

ZONDAG
18Zondag ochtend had ik afgesproken met Lisette van de blog KleineRotterdammer.com (zeker even gaan kijken, ze weet de leukste hotspots en laat de mooiste Rotterdamse merkjes voorbij komen. En er valt regelmatig wat leuks te winnen!). Terwijl Nim druk aan het spelen was hebben we lekker kunnen kletsen over onze blogs. Superleuk was het!

12Eenmaal thuis ging Nim naar bed, Kay ging tv kijken en ik dook meteen achter mijn laptop op mijn opgeruimde werkplek. Ik moest natuurlijk meteen wat doen met de goede tips die ik van Lisette kreeg!

17Eind van de middag voelde ik me helemaal niet lekker waardoor de mannen samen boodschappen moesten gaan doen. Gelukkig vonden ze dat niet erg. Er moest toch weer een lift selfie genomen worden van vader en zoon 😉 Ook kreeg Nim weer een nieuw autootje.

13Ik pakte nog een cadeautje in wat er fantastisch uitzag zo, helaas stond het doosje bol en paste het dus niet door de brievenbus. Balen is dat altijd. Maargoed, het gaat om de inhoud! Het belandde uiteindelijk in een iets minder mooi doosje dat wel door de brievenbus paste.

19En de mannen zijn weer thuis! Knuffeltijd!

En dat is het weer! Een hele fijne week dus! Ik ben reuze trots op mijn kleine boefje dat hij nu in een peuterbedje slaapt, ik had al hele scenario’s in mijn hoofd dat we hem ’s morgens op de bank in de woonkamer terug zouden vinden met zijn neus tegen de IPad aan geplakt. Gelukkig is dit dus (nog) niet gebeurd. Aanstaande zaterdag word de kleine man alweer twee jaar en vieren we een klein feestje met hem uiteraard, we hebben er superveel zin in!
Maar we gaan vandaag eerst Koningsdag vieren, have fun iedereen!

Volg je de-ontdekkers al op Bloglovin’? Want zo mis je geen enkel artikel meer!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest