Dear Diary #17

De eerste week van de vakantie zit er al weer even op, hoewel we gewoon werkten in die week voelde het toch een klein beetje als vakantie. Donderdags hadden we een fijne zonnige koningsdag, en in het weekend vierden we Nim zijn vierde verjaardag, een hele mooie zonnige dag was het! Nim is goed verwend, en ik kon me weer lekker uitleven op het huis versieren en een kast met lekkers. Met enige vertraging is hier eindelijk de diary van week 17… kijk mee, het zijn dit keer veel foto’s!

MAANDAG

Maandagmorgen half 9. Tijd voor ontbijt, lekker lui op de bank.

Ik ga me opmaken, en dat doe ik altijd aan de eetkamertafel. Nim vind dit altijd mega interessant en wil ook wat op. Ik laat het dit keer toe, en hij gaat los op de doorzichtige mascara, de lipbalsem en de blush.

Priceless!

We gaan samen even op pad, langs de kermis die zelfs in ons dorpje neer is gestreken. Nim wil absoluut niet lopen, dus de kinderwagen gaat weer eens mee. Hij is de laatste dagen veel moe, dus daar geven we ook gewoon aan toe. Het zal vast weer een groeispurt zijn!

Hij wil overal in, ziet van alles wat ‘ie wil hebben, maar het is super druk (wat je net niet ziet op de foto haha) dus ik beloof hem terug te gaan als papa mee is.

Knuffeltijd!

WOENSDAG

Dinsdag is een werkdag, maar woensdag niet. Ik heb mijn laatste woensdag alleen met Nim voordat hij na de vakantie elke woensdag naar school zal gaan. Aaaah, waarom is de tijd zo zo snel gegaan?
Het is zonnig dus we gaan even lekker naar buiten. Ik heb enorme hoofdpijn dus plof op een bankje neer terwijl Nim zich uitleeft op autobanden.

We gaan naar huis want er komen donkere wolken onze kant op. Ik stort me op de schone was, om te beginnen met Nim zijn kleertjes. Blauw is wel echt een favo kleurtje voor hem <3

Nim vraagt of hij mag gaan slapen in de middag. Ik vind het jammer, maar gun hem zijn slaapje. Terwijl hij slaapt in het grote bed (his fave!) ruim ik zijn kamertje op. De feestmuts van de opvang staat nog naast zijn bedje, hoe leuk dat ze er voor hem een olifantenmuts van hebben gemaakt?!

De kleine man tukt stevig door, dus ik begin aan mijn idee voor zijn gymschoentjes voor op school. De boodschap ‘Zet de naam van je kindje er wel in’, gaf mij een veel creatiever plan haha.

Ik ga Nim wakker maken, anders slaapt hij gerust de hele middag door. Hij ligt nog precies zoals ik hem achterliet, hij was dus echt heel moe.

Ik besluit in de tuin onkruid tussen de tegels weg te gaan halen. Even lekker in de zon bezig, en het ziet er daarna een stuk beter uit.

En dan is het tijd voor de kermis, met papa!

DONDERDAG

Donderdag is het koningsdag! We gaan in Krimpen langs de rommelmarkt, en zodra Nim snapt wat de bedoeling ervan is… scoort hij goed. Te gek om dat snuffelende koppie overal langs te zien gaan.

Tijd voor een broodje, en het uitstallen van de buit. Hij heeft flink gescoord! Het zijn Dino’s en olifanten en zelfs van Schleich een dino en olifant voor 1,50 samen. Beste koopjes!

Na wat gehang op de bank gaan we in de middag, nadat de regenbuien weer weggetrokken zijn, ook nog even naar mijn ouders om daar over de rommelmarkt te lopen. Nim is ready, met rugzak!

Ouwe snuffelaar ging zo alle bakjes en kistjes af tot hij zag wat ‘ie vond.

Tijd voor een pannenkoek!

‘S avonds begin ik vast met cadeautjes inpakken in dit toffe cadeaupapier.

VRIJDAG

Vrijdag heb ik nog een werkdag. Als ik klaar ben ga ik nog even langs supermarkt Marqt voor de special edition Tony’s. Melk honeycomb kardemom… er gaan per ongeluk nog 2 andere repen mee, oeps…

ZATERDAG

Bij de postcodeloterij wonnen we een kookboek naar keus (uit een selectie kookboeken), en een bakkersbon. Yay!! Ik koos het Foodies kookboek, en die zat zaterdagmiddag al in de brievenbus.

Ik bestelde eens een bos bloemen via Bloomon. Na een paar keer opnieuw schikken stond hij er eindelijk mooi bij… Dat is toch heus nog zo makkelijk niet!

De mini man is moe. Zou er echt een groeispurt aan komen? Hij zit stilletjes op de stoel onder zijn favo dekentje van Little&Pure en kijkt naar de animatiefilm Rango.

Kay komt thuis met een hangstoel, en hangt hem op in de tuin… Relax!

Na wat poetswerk, plof ik met de nieuwe reep van Tony’s op de bank. Hij is heel lekker!!!

Stofzuigen is hier best een opgave!

Party preps voor zondag.. Ik zag dit op pinterest en moest het gewoon maken. Niet helemaal gelukt maar alsnog te leuk geworden.

Kastje leeghalen om lekkers op te kunnen zetten, en een mooi hoekje van te maken. Nim verteld ons dat het zijn vierjaardag is morgen, en niet zijn verjaardag. Fantastisch gevonden, dus ik zet het meteen op de lightbox.

Alles klaarzetten, dat scheelt me zondagochtend lastminute werk!

Zodra Nim op bed ligt versier ik de boel, en pak de laatste cadeautjes in en zet ze bij de feesttafel neer. Het is nog geen 22.00 als ik klaar ben. De vorige jaren was dat telkens veel later… ik heb het dit jaar iets makkelijker aangepakt allemaal, en blij toe. Dat scheelt een hoop stress, werk en vermoeidheid 😉

ZONDAG

Blij verrast komt Nim zondag beneden. Slingers, ballonnen, versieringen, en cadeautjes! Hij vind het echt prachtig en gaat eerst los op de ballonnen. In pyjama worden vervolgens de cadeautjes uitgepakt… dat hoort in je pyjama vinden wij ;). Hij is blij met al zijn cadeautjes, en heeft een glimlach van oor tot oor!

Even wakker worden, met een heerlijk uitzicht. Hij is meteen zoet aan het spelen.

Nog twee cadeautjes uitpakken die via de post waren gekomen van familie die er vandaag niet bij kon zijn. Wat een feest, al die cadeautjes… het kunnen hem er niet genoeg zijn 😉

Alles staat klaar! Ik maak wat mooie foto’s, zoals elk jaar. Lijkt me zo leuk voor Nim, om dat later terug te kunnen zien.

We hebben een heerlijke en ook nog eens zonnige dag, Nim is goed verwend en is blij met al zijn cadeautjes. Hij mag kiezen wat we gaan eten en hij wil naar de McDonalds met Opa, Oma en Oom Daan erbij. Dus McDonalds it was!

Eenmaal thuis plof ik op de bank, en eet de laatste leftovers op. Ik vergeet zelf altijd te snoepen tijdens feestjes thuis, maar nu in alle rust op de bank dit opeten is echt geen straf hoor.

Dan is het baddertijd, en bedtijd voor Nim. Nog even met de cadeautjes in bed spelen, voordat het licht uit gaat. Hij is supermoe, en valt tevreden in slaap nog voor ik zijn kamer uit ben na het zingen van een slaapliedje.

 

Wat een week! Zoveel leuks gedaan, en zo gezellig gehad… In week 18 vierden we Nim zijn echte verjaardag dag met z’n drieen, hadden we op een dag werken na lekker vakantie, en doken we een dino bos in. Maar dat zie je allemaal gauw in de diary van week 18!

Fijne nieuwe week!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest