Dear Diary #17

Oei oei, ik heb al even geen artikelen online gekregen. De reden ervoor zijn de slapeloze nachten, drukke werkdagen en vermoeiende vrije dagen waarbij ik gewoon niks kon en deed door de vermoeidheid en vooral rustte en Nim mijn aandacht gaf. Gelukkig blijf ik dagelijks gewoon foto’s maken, dat is een gewoonte… een dag zonder foto’s is zeldzaam ;). Afgelopen week stond vooral in het teken van de laatste voorbereidingen voor Nim zijn 3e verjaardagsfeestje die we zondag vierde! Kijk maar mee.

MAANDAG

27Maandagochtend begint erg vroeg, maar ook erg rustig. Nim wil om net na 9.00 alweer naar bed om te slapen. Gezien ik ook doodmoe ben vind ik het prima, en binnen no time slaapt ‘ie. Ik douche heel lang, ontbijt op mijn gemak, doe een powernap, en lees verder in een boek. Wat een fijn begin van de dag!

28Het is raar weer. Het regent, hagelt en waait. Maar het kan me niks schelen, ik zit met een warme trui aan lekker op de bank 😉

26Na meer dan 4 uur geslapen te hebben komt er een uit bed. Halleluja! Ik ga sinaasappels persen en Nim vind dit reuze interessant. Als ik vraag of hij wil helpen, krijg ik een hele blije ‘JAAA’. Deze kerel kan lekkere sappies persen voor mama, yay!

25Er gaat een deel in een potje voor morgen, en ik drink een deel op. Nim ‘hoes niet!’ haha.

24Op de bank met druifjes dan maar, filmpje erbij, dekentje erbij en een auto erbij. Ik pak Nim zijn logeertas in want hij gaat een nachtje naar Opa en Oma.

23Ook heb ik bananenbrood gemaakt! Even wennen maar eerlijk gezegd best lekker na een paar stukjes. En onwijs snel gemaakt ook.

WOENSDAG

2Wat een weertje. Zo zonde op zo’n leuke dag. We hadden een slechte nacht erop zitten, en Kay besluit mij even wat rust te geven en gaat al vroeg met Nim richting de bioscoop.

22Ik pak een leeg boekje erbij en begin met het zoeken van bakrecepten voor taart.

21Natuurlijk, met Hanson aan ;).

20Na de recepten ga ik verder met wat geknutsel.

19Oja, hoi nieuwe Vans!

18In de middag klaart het wat op, en gaan we weer richting Opa en Oma. Dit keer om te kijken of het nog wat is op de verregende vrijmarkt… en om de kermis over te lopen. Traditie!
Nim is helemaal in zijn nopjes, er is een Cars attractie. Jammergenoeg waren de motors en auto’s geen Cars figuurtjes,,, maar hij vond het evengoed geweldig.

ZATERDAG

1Na twee eeuwig durende werkdagen is het dan eindelijk zover: We hebben een lange week vakantie! De mannen gaan naar de kapper.

17En ik ga even gauw de stad nog in voor wat dingen. En mijn nieuwe schoenen lopen super lekker!

16Let the baking begin!

15Deze ‘misbaksels’ van een Merengue lemoncurd koekjes (te groot en niet genoeg gegaard) smikkelen we tijdens een korte rustpauze een op.

14Oh oh, ik ga vaker proberen te bakken. Ik vind dat zo leuk om te doen!

13En de laatste! Er is in ieder geval genoeg en genoeg keus 😉

12Als beloning voor het harde werk van zaterdag (ik met het bakken, Kay met opruimen en schoonmaken) halen we ’s avonds nog even een ijsje.

11En we testen de taart natuurlijk ook nog even.

10En als je dan denkt, nu kan ik gaan zitten… bedenkt je je dat je nog helemaal niet klaar ben. Er moeten cadeaus worden ingepakt, slingers worden opgehangen, ballonnen worden opgeblazen en de boel moet er natuurlijk leuk uitzien. Het nog voor 1.00 als we op bed liggen, dat viel me dan nog wel mee. Voor mij is dat laat (normaal 22.00/22.30 en de laatste tijd zelfs 21.00!)

ZONDAG

3Jeeeeej, tijd voor cadeaus! Hij kijkt zijn oogjes uit! ‘Mag het open?’

9Lief, gelukkig en blij meteen aan het spelen. Wat zijn wij dan? Intens gelukkig en blij 😉

8Nog even zitten met ontbijt en een koffie, en dan de ‘cadeautafel’ omtoveren in een ‘sweet table’. Die foto’s komen in een apart artikel deze week. So stay tuned! Want ze zijn weer mega leuk geworden.

7We maken blauwe suikerspinnen, en het lukt aardig! Superleuk om te doen.

4En dan hangen alle ballonnen ineens aan het plafond!

6The party is over, de sweettable is leeg en ik heb de boel meteen opgeruimd zodat ik daar niet tegenaan zit te hikken.

5Nim is intens gelukkig met al de gekregen cadeautjes en zit doodmoe in de hoek van de bank zijn nieuwe Thomas de Trein film te kijken. Wat is het toch een lieverd. Zo blij dat hij het leuk heeft gehad :). En het weer, wauw… dat was ook echt een cadeautje. Kay haalt patatjes als afsluiter en de deuren naar de tuin kunnen lekker nog even open blijven, hoe fijn?!

Hoewel hij maandag 2 Mei echt jarig is, heeft hij daar zelf totaal geen besef van. Hij (en wij) hebben een leuke dag gehad met familie en Nim is in slaap gevallen met heel wat nieuwe cadeautjes om zich heen in en naast zijn bed. En dat was onze week met als afsluiter het feestje voor Nim zijn derde verjaardag. Komende week hebben we fijn vakantie, en hebben we wat leuke dingen in gedachte om te gaan doen. Maar vooral lekker rustig aan, relaxen en genieten van het ‘niks hoeven’. Kom deze week vooral even terug als je benieuwd ben naar de foto’s van de lekkere taartjes die ik bakte, de gedekte ‘sweet table’, het uitpakken van cadeaus, en wat foto’s van Nim in zijn verjaardagoutfit. Fijne nieuwe week, en enjoy the sun! X

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest