Dear Diary #16

Het is elke week alweer maandag voor ik er erg in heb, de dagen gaan zo snel voorbij! We hadden een gezellige paar dagen, totdat we alle drie ziek werden. Alweer dikke vette pech. Het buikgriepje was gelukkig van korte duur, maar hakte er toch even in. Vandaar een wat latere diary deze week. Kijk mee!

MAANDAG
Maandag is het tweede paasdag. Dit te gekke pak kregen we van de interns van MIO&CO die zelf een aantal kledingstukken ontwierpen en maakten van overgebleven stofjes van eerdere MIO&CO collecties. Eerder zag je al het jasje wat ik kreeg, en nu was het tijd voor goede foto’s van Nim in zijn pak. Het pak is heerlijk zacht, heeft fijne drukknoopjes voor zindelijke kindjes en Nim wilde hem niet meer uit. Helaas heeft Nim niet altijd zin meer in een fotosessie, en hij had het koud. Niets aan te doen, en aan dwingen doen we niet. Gelukkig kwamen er drie leuke foto’s uit waarvan dit er eentje is!

Om twaalf uur staan we¬†al in de speelgoedwinkel met Nim. Hij kreeg van opa en oma 10 euro om een cadeautje te kopen, en dat was hij niet vergeten. ‘Kom, we gaan met centje dinosaurus kopen!’ En zo geschiedde haha. Daar liep hij met zijn MIO&CO portemonneetje op zoek naar de dino die hij vooraf al had uitgezocht op internet samen met papa.

Dat was al even geleden! De oude vertrouwde lift selfie ūüėČ

Jahoor, geslaagd! One happy kid!

We rijden door naar Nim zijn volgende besloten activiteit voor deze tweede paasdag: De kinderboerderij! Best leuk dat hij zijn eigen plan trekt, geen teleurstellingen op deze manier.
Vooral de varkentjes en de baby varkentjes zijn in trek bij ‘m.

De baby varkentjes die we een paar weekjes terug zagen zijn al enorm gegroeid!

Na een patatje en ijsje wandelen we nog even langs de koeien, en dan gaan we lekker naar huis.

Dinner time!

DINSDAG

Dinsdag is mijn allerlaatste volledig vrije dinsdag me time. Als Nim strakjes naar school gaat zal ik hem dinsdagochtend vroeg brengen in de middag al ophalen, en ik ga weer om de week werken op dinsdag om zo vrijdagmiddag thuis te kunnen zijn voor Nim. Ik krijg er gelukkig wel wat vrije ochtendjes voor terug. Die me time vind ik toch wel erg prettig.
Ik begin de dag met wat fruit en yoghurt.

Ik besluit lekker te gaan shoppen, en ga als eerste naar de toffe winkel KEET! Altijd leuks te vinden daar.

Nadat ik de afscheidscadeautjes voor Nim zijn opvang juffies gevonden heb duik ik New Fork in voor een lekkere sandwich eiersalade. Yum!

Ik zoek al een tijdje een leuke trenchcoat als tussenjasje. En ik vind precies wat ik zoek bij de Zara! Deze gaat mee naar huis. Hij is meer donkerblauw dan op de foto.

Als ik thuiskom zie ik overal modderige¬†kattenpootjes… het huis was net superschoon! Altijd jammer dat poezen hun voetjes niet vegen bij binnenkomst.

Ik duik lekker de bank op met de laptop en ga kijken of ik net als vorig jaar weer chocolollies bij de Hema bestel met een fotootje van Nim er op. Maar alles loopt vast op de website en ik krijg het niet voor mekaar. Dan later maar weer proberen misschien.

Ik knutsel de afscheidscadeautjes voor de juffies van de opvang in elkaar. Altijd blij met de resultaten van mijn knutsels, dingen die ik zo leuk vind ook om te doen. Een kleinigheidje, maar toch reuze leuk… al zeg ik het zelf. Er ging nog een door Nim ingekleurde olifanten kleurplaat bij, en een uitgeprint fotootje gelamineerd met lief tekstje achterop erbij. (Ze vonden het hartstikke leuk ook, kreeg ik te horen op zijn laatste dagje :))

Zin in lekkers tijdens het maken van wat foto’s. Even een break dus. Ik vergeet soms even te niksen op mijn vrije uurtjes. Het liefst doe ik van alles tegelijk omdat die eigen tijd al zo schaars is.

Ik ga verder met nog wat foto’s maken. Hetgeen wat ik het leukst vind om te doen!

Nog even de deur uit om een pakketje weg te brengen, en meteen mijn nieuwe jas aan.
En ja, die vloer gaan we nog aanpakken… niet echt ons ding dit hoor haha.

De mannen zijn weer thuis! Even lekker een crackertje en IPad tijd voor Nim, en papa knijpt in een stressballetje :’).

Bedtijd! ‘Ik pick verhaaltje gigantosaurus, papa gaat voorlezen!’ (en onafscheidelijk met die gekochte dino natuurlijk)

WOENSDAG

Een hangerig, plakkerig, mama knuffelend, niks willend ventje in de ochtend. Ik geniet er wel van, al dat geknuffel!

Lunchtime! Kerrie hummus met komkommer.

Na het eten hangen we nog even in de zon in de tuin. We genieten er beide van.

Boodschapjestijd. Ookal echt te koud, ik moet m’n nieuwe jas aan ūüėČ

‘Rennen dan mama, rennen!’

Ik beloof de mini man een ijsje, maar hij moet hem wel zelf bestellen. ‘Muhflauw, mag ik een ijsje blauw. Kijk zo… *maakt slurp geluidjes en doet alsof hij een ijshoorntje vast heeft*. En de ijsjesmevrouw snapte hem helemaal. Zo trots dat hij zichzelf steeds beter weet uit te drukken zo dat anderen hem begrijpen. Ook al lukt het niet altijd met de juiste woorden, het gaat steeds beter.
Hij geniet er vervolgens enorm van.

We halen nog een boodschapje en Nim koopt een appeltje en wil hem buiten het winkelcentrum op een bankje opeten. Met dino, uiteraard. Schatje.

Ik ben de keuken aan het poetsen, en ineens merk ik op dat het wel erg stil is. In slaap gevallen! Dat gebeurd ook nooit.. Ik laat hem lekker tukken, hij zal het nodig hebben.

DONDERDAG

Spugen, pijn in de buik, hangerig en witjes. Er is er eentje ziek. Na een dagje ziek op de bank bij Opa en Oma kruipt Nim bij me op de bank zodra ik thuis ben van werk en valt als een blok in slaap. Zo rot, een ziek kind.

VRIJDAG

Na een nachtje met wat weinig slaap kom ook ik misselijk uit bed. Nim is iets beter gelukkig maar nog steeds niet 100%. Vandaag staat hem zijn laatste dag op de opvang te wachten. Oh wat is de tijd voorbij gevlogen!

We gaan hem samen wegbrengen, met een tas vol cadeautjes. Maar eerst nog een fotootje van Nim op deze bijzondere dag.

ZATERDAG

Behoorlijk ziek ben ik vrijdagmiddag naar huis vertrokken (wat een hel is het OV reizen dan zeg!). En na een vreselijke nacht waarin niet alleen ik, maar ook Kay super ziek was. Knuffelen Nim en ik zaterdagochtend op de bank onder een dekentje. Flink bijkomen, bij dutten, en hopen dat het gauw over is.

Een beetje een troepje, maar wel even een zonnetje in huis. Aan het eind van de middag kan ik eindelijk weer een beetje eten binnen houden, en daar knap ik wat van op. Alleen dat slappe gevoel en de hoofdpijn blijven helaas.

ZONDAG

Nog niet helemaal fit, maar goed genoeg voor een bios bezoekje. Nim heeft het al weken over ‘Snurruffen’ a.k.a Smurfen. Dus we gaan met z’n drietjes naar de nieuwe smurfen film.

Eenmaal thuis is mijn energie weg, en duik ik de bank op met de nieuwe Netflix serie ‘Girlboss’. Zeker een aanrader!

De mannen zemen alle ramen in huis, Nim wilde graag helpen.

‘S avonds stal ik even alle feestversiering voor komende zondag uit. Kan niet wachten om alles op te gaan hangen!

En we sluiten de week af met pret voor het naar bed gaan.

 

Fijne nieuwe week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest