Dear Diary #16

Mijn goede moed van vorige week dat we een betere week in zouden gaan liep uit op niets. Slechte nachten, again… Van een heerlijk slapend jongetje naar een continu gillend, huilend en uit bed komend jongetje. We weten het inmiddels ook niet meer, alleen dat het doodvermoeiend is! Toch deze week genoeg foto’s weer voor een lange diary, kijk maar mee!

MAANDAG
29Als je zoveel wakker bent ’s nachts, dan heb je al vroeg honger. Ik maakte mijn gebruikelijke ontbijtje terwijl Nim een boterhammetje at.

28Met het mooiere en iets warmere weer kunnen alle T-shirtjes uit de kast! Deze leukerd van vorig jaar past nog perfect, hij is van het Belgische merkje Six hugs and Rock ’n Roll. Hier vind je nog wat toffe foto’s van vorig jaar, met een stuk kleinere Nim 😉

27Zo, even frisse neus halen in de speeltuin. En matchy Monday again, qua kleuren! Ik ga ‘m erin houden denk ik. Elke maandag een beetje de kleding kleuren matchen ;). Ik had hier ook een groene parka jas aan nog.

30Schommelen en de glijbaan zijn favoriet.

26Eenmaal thuis eten we wat en wil Nim slapen. Ik plof op de bank en doe lekker niks.

25Ik kook niet vaak, maar soms doe ik toch m’n best om het wel te doen. Maandag was zo’n dag, met een verspakket van Albert Heijn maak ik Curry Madras.

DINSDAG

24Dinsdag, mijn vrije dinsdag zonder Nim maar met Kay deze keer. Hij nam een vrije dag, zodat wij (sinds 8 maanden) weer een dag samen weg konden. We kozen Utrecht en gingen lekker wat shoppen. Bij Sissy Boy paste ik deze trui, al maanden op het oog en nu in de sale toch maar gedaan. Hij is zo leuk (en super zacht!)

23Nog een pashokje. Waarom toch altijd die slechte gele felle verlichting in pashokjes? Dat stimuleert in ieder geval niet de verkoop lijkt mij? Maar, deze leuke top ging wel mee naar huis.

22Hai! Wij vinden Pull & Bear leuk 😉

21En Bagels & Beans vinden we zelfs heel erg leuk! Lekker samen lunchen, wat is dat anders zonder kind! Na al die tijd gewoon vergeten hoe dat was ;). Ik bestel overigens bijna altijd hetzelfde: een bagel (meestal de wortelbagel) met walnoot honing creamcheese! Yum!

20Verleidelijk!! En wat een heerlijke winkel, Stach!

19Ik vergeet altijd hoe dit leuke cadeauwinkeltje heet dat in een tof oud grachtenpandje zit. Maar we moeten er altijd gewoon even snuffelen.

18En we wandelen leuke straatjes door, in het zonnetje. Wat fijn zo een dag met z’n twee! We gaan dat vaker doen!

17Uiteindelijk moesten we natuurlijk op tijd naar huis om Nim van de opvang te halen. We ploffen neer op de bank, met nog een koffie voor we in de auto stappen richting opvang.

16Samen de kleine man weer opgehaald, ik ben nog maar een enkele keer mee geweest met ophalen… Dat blije bekkie is toch heel anders als wanneer ik hem thuis zie na een dag opvang.

WOENSDAG

12Bad night after bad night, ik ben echt kapot woensdagochtend. En de spier die van mijn schouder naar mijn nek loopt doet zeer, ik ben er zelfs misselijk van door de pijn. Zelfs mijn favoriete ontbijtje en glas zoete koffie met melk smaakt me niet.

34De zon schijnt zo fijn, maar ik krijg mezelf niet naar buiten gesleept. Sneu voor Nim maar gelukkig vind hij het prima om in onze slaapkamer te spelen in de zon. Ik schiet wat mooie foto’s terwijl ik languit op bed lig en geniet ervan hoe lekker hij met zijn auto’s kan spelen.

15Daarna plant ik Nim op zijn favoriete plek in huis met een schaaltje druifjes en zet een filmpje voor hem aan.

14Ik haal mezelf wel over om in ieder geval wat op te ruimen in huis. Ook de leuke items die ik dinsdag kocht! Kay vond deze blouse (Zara) geweldig voor mij, door zijn enthousiasme nam ik hem mee. Eens kijken hoe ik ‘m leuk kan combineren!

13Die leuke winkel, Stach, met al die stapels chocolade in mooie papiertjes… Ja daar konden we dus niet voorbij lopen, er moest wat mee. Een reep chocola en een zak popcorn. Dit soort traktaties bewaar ik altijd voor als Nim aan zijn middagdut begint, heerlijk vind ik het om dan even te relaxen en te genieten van wat lekkers.

11The mailman came! Twee te gekke items van lotiekids had ik via petitpuk.nl gekocht. Wat zijn ze gaaf!

10Oke, mijn popcorn en chocolade plan valt in duigen. Nim ligt zeker wel heerlijk te slapen maar ik ben echt zo zo moe, dat ik toch besluit ook mijn ogen even te sluiten. Ik word wakker van gegiechel, de kleine man kruipt bij me… met alleen een luier aan (thank god niet naakt geslapen haha). Zijn gezichtje is een en al boevigheid!

7‘Mama, mag ik buite spele?’ Eh jaha… want de zon schijnt nog altijd heerlijk! En door het dutje heb ik wat meer energie gekregen, op naar de speeltuin. Bij de skateschans in de speeltuin zegt ie: ‘Mama mag ik glije? Kan ook!’. Ik lig in een deuk! Nu er steeds meer vragen en zinnen uit komen beginnen we hem zoveel beter te begrijpen! En hij blijkt dus ook erg creatief en zeker van zijn ideeen ;). Oh en, de nieuwe trui moest natuurlijk meteen aan! Het staat hem zo leuk!

6Opeens is het klaar en wil ‘ie naar huis. Prima, gaan we gewoon lekker in de tuin zitten. Alles begint steeds meer te groeien en bloeien. De lente vind ik een fijn seizoen!

5Kay is later thuis dan ik had verwacht, en Nim vraagt teveel aandacht dus koken lukt niet. Het werd een gezonde salade. Altijd als ik dit eet vraag ik me af waarom we dat niet vaker doen, hartstikke lekker!

DONDERDAG

4Doodmoe en met stevige hoofdpijn ga ik wat eerder naar huis van werk donderdagmiddag. Het is stil in huis, want de mannen zijn er natuurlijk nog niet. Ik maak dit blikje rabarber priklimonade open en duik op de tuinbank in het zonnetje met zachtjes muziek aan. Fijn om zo even rust te nemen, die wakkere nachten door Nim en het niet meer in slaap vallen daarna beginnen me echt op te breken. Time to slow down.

VRIJDAG

3Sorry, ik val in herhaling, wederom slechte nacht gehad. Wanneer houd het op? Nog voor 8u ben ik aangekleed en heb ik sinaasappelsap geperst om mee te nemen naar werk. Extra vitamientjes! Ook dit zou ik veel vaker moeten doen.

ZATERDAG

2Ik heb mijn werktijden geruild met een collega en mag hierdoor in de middag beginnen i.p.v in de ochtend, gelukkig maar want ik kom met stevige hoofdpijn uit bed… De mannen gaan al vroeg de deur uit richting Monkey Town om mij even rust te geven…  ik spendeer mijn tijd op de bank met muziek aan en een schaaltje Griekse yoghurt met aardbeien.

1De hoofdpijn word erger in plaats van minder, ik ben misselijk en eigenlijk gewoon doodmoe. Ik bel werk af, ik heb echt slaap en rust nodig. Onze slaapkamer grenst aan de straatkant en het is heel rumoerig voor de deur. Ik besluit onder een dekentje op de bank te kruipen naar een heerlijk knorrende Evi. Mega jaloers op dat beestje! Uiteindelijk val ik ook voor een paar uurtjes in slaap.

ZONDAG

31Na eindelijk weer een normale nacht zonder wakkere Nim is het zondag! Dat ontbijt van gister was zo lekker, dat ik hem zondagochtend nog eens maak.

33We gaan even een boodschapje doen, en ik voel me goed genoeg om mee te gaan en zelf wat lekkere en gezonde dingen mee te nemen voor mezelf. Nim staat altijd al klaar voor wij klaar zijn, met een veel te grote (luier)tas op zijn rug dit keer. ‘kom, kom, kom!’
32De rest van de dag is voor wat huishoudklusjes, en heel veel relaxen. Ook ben ik ben weer begonnen in het eerste Twilight boek. Helemaal vergeten dat lezen best ontspannend is!

Nog een weekje werken, en dan is Nim jarig en hebben we een weekje vakantie. Ik kan niet wachten! We zijn zo aan die vakantieweek toe.

Fijne week!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest