Dear Diary #12

Afgelopen week was zonnig, wat een fijn idee dat de lente nu echt echt begonnen is! Nim vroeg al weken om de dierentuin, dus samen gingen we op pad woensdag. Ook heb ik al een begin gemaakt aan verjaardag feest versiering inkopen voor Nim zijn vierde verjaardag, nog maar een maand en paar dagen voor het zover is! Kijk je mee naar onze afgelopen week?

MAANDAG

Onze maandag begint zo, op de bank, onder een dekentje. Nim met de Trolls film, en ik met de laptop om een diary van twee weken in elkaar te zetten.

De rest van de maandag maak ik geen foto’s, want ik ben druk met schoonmaken, Nim vermaken en knuffelen, boodschapjes doen en opruimen.

DINSDAG

Dinsdag is het me time! Dat is hard nodig, Nim spuugde ons bed onder vannacht en wilde echt niet in zijn eigen bedje slapen maar bij ‘mijn mama’. Mama is dus moe! Maar ik ga wel richting de stad, ik moet echt inkopen doen voor Nim zijn aankomende verjaardagfeestje. Na de inkopen duik ik weer mijn favo plekje in, en bestel eens een andere iced tea dan ik meestal bestel. Ook lekker, maar volgende keer toch weer het vertrouwde drankje bestellen ;).

Het reuzenrad staat weer naast de Markthal. Ik haal op de markt nog bloemen en loop er vlak langs, wat een groot ding is het toch!

Eenmaal thuis gooi ik alle party spullen op tafel. Een bonte boel! Wat voor thema zou ik dit keer verzonnen hebben?

Bij Sostrene Grene zwicht ik alweer voor leuks. Ellendige winkel ;). De roze lepeltjes, het vaasje/kaarsstandaard en de roze kaarsstandaard gaan mee.

Heel eventjes zitten en wat drinken, ik vergeet dat zo vaak! Maar die twee volle wasmanden roepen, en de volle wasmanden die nog gewassen moeten worden ook. Ellendige wasgoed, het houd nooit op!

Gevuld! En nog steeds verliefd op het nieuwe tafeltje <3. Alles staat er zo mooi op.

Ik race nog even heen en weer naar de supermarkt voor avondeten, en onderweg loop ik in onze straat onder de mooie bloesem en magnolia bomen door. Prachtig!

Ik besluit nog gauw even aan de feest voorbereidingen te beginnen voordat m’n mannen weer thuis komen. Wat zou dit worden? 😉 Oh en, ik houd niet zo van oranje en rood. Hahaha.

WOENSDAG

‘Nim, wat wil je doen vandaag?’ ‘Naar de dierentuiiiiinnnn!!!’
We kiezen een mooie outfit uit samen, en hij wil wel even op de foto met zijn nieuwe jas en vest. De jas is van FRNKYS en het vest van MIO&CO. En natuurlijk moesten er olifanten mee.

Leuk detail van de jas! Het staat hem zo lief, vind ik.

Na een lang ritje in het OV komen we dan eindelijk aan in de dierentuin. Voorheen woonden we op loopafstand, soms mis ik dat wel hoor… zeker op zonnige dagen en met een mannetje wat zo dol is op diertjes. Maar de reis ging perfect, gelukkig is hij het gewend van naar de opvang gaan 2x per week!
We spotten ook eindelijk het pasgeboren baby neushoorntje. Zo schattig!

Tijd voor een zelfgesmeerde boterham in het zonnetje op een bankje bij de olifanten. Mjam mjam.

Ons uitzicht!

Ook het oceanium is groot favoriet.

De giraffen blijven we voor Nim zijn doen heel lang kijken. Hij vind ze erg interessant!

Ik dacht dat hij door een verrekijkertje keek. Bleek er gewoon een plaatje van een vogeltje achter te zitten… En hij heeft zo wel 10 minuten stilletjes staan kijken haha.

Nog een laatste rondje langs de neushoorns…

En dan gaan we weer richting huis! ‘Vond je het gezellig Nim?’ ‘Hihihi jaaaaaa’.

Thuis! Ik heb m’n kind gevoed, drinken gegeven, wat te snoepen gegeven, een appeltje voor onderweg gegeven… en ben mezelf compleet vergeten de hele dag. Het is bijna half vier, en dit is na een schaaltje yoghurt met muesli en een glas water het eerste wat ik weer eet en drink… oei!

In de avond wil Kay nog heel graag naar de Intratuin want ze hebben 20% korting op alles, en we hebben een lege tuin… we gaan dus op plantjes jacht. De grote vissenbak is altijd erg geliefd bij Nim.

Speelhuisje Siem van Intratuin vinden we superleuk voor in de tuin. We besluiten het plastic huis van Little Tikes te verkopen op Marktplaats en opzoek te gaan naar een houten speelhuisje. Veel meer stylisch verantwoord 😉

De buit!

DONDERDAG

Ik moet werken vandaag, maar kamp weer met migraine en een vreselijk pijnlijke spier in mijn schouder en nek. Werken gaat echt niet lukken, dus het word een hele ochtend in bed met wat uurtjes slaap. Ik voel me in de middag al stukken beter en besluit lekker in bad te gaan om mijn spieren te ontspannen. Ik had van Lush nog een een roze stukje badspul liggen (sorry, geen idee hoe dat ding heet haha) waar ik een klein stukje vanaf kruimel… dit heeft groots effect! Wat een schuim!

ZATERDAG

Vrijdag en zaterdag voel ik me weer helemaal goed en ben lekker aan het werk. Ik doe vooral de styling en ben de hele vijdag en een deel van de zaterdag ermee bezig en ben trots op het resultaat, altijd fijn na zo een stomme migraine dag om lekker bezig te zijn met leuke dingen.
Mijn mannen hebben de hele zaterdag voor zichzelf, en doen boodschapjes en werken samen in de tuin. Als ik thuiskom ligt er een leuk pakketje te wachten. Namelijk een deel van Nim zijn verjaardagoutfit! Lions it is… Nu nog afwachten of het warm genoeg is voor t-shirt weer, of nog frisjes en dus sweater weer 😉

ZONDAG

De klok is een uur vooruit gegaan, maar daar hebben we geen van drie last van. Om 7 uur ‘nieuwe tijd’ worden we wakker, maar het voelt als 8 uur ‘oude tijd’. Helemaal prima dus! Lekker langzaam opstarten, en dan ruim in de slaapkamers weer helemaal netjes op. Nog alijd heel blij met de opgehangen haakjes in Nim zijn kamer, en de praatplaten van Little&Pure.

En ik vul dit kastje weer helemaal vol. Al Nim zijn kleertjes zijn weer gewassen, en gevouwen. Altijd fijn zo’n volle kast. Het linker gedeelte zijn de mooie kleertjes, hier liggen ook nog wat te kleine en te grote items tussen en een hele grote stapel T-shirts van vorige zomer die ik nog na moet lopen of het nog past.
Rechts liggen vooral kleertjes die naar schooltje aan gaan. Ook hier liggen nog te kleine en te grote items tussen. Verder liggen er ook zijn onesies, en zomerjasjes. Altijd heerlijk, dat kastje van Nim. Ik blijf het leuk vinden al die kidskleding 🙂

In de middag brengen we Nim heel eventjes naar zijn Opa zodat wij even gauw in de bouwmarkt kunnen shoppen. Nim vind dat op z’n zachtst gezegd erg oninteressant namelijk ;). We hebben lentekriebels, en willen het liefst de hele tuin een metamorfose geven.. Deze trolley staat in ieder geval op het verlanglijstje!

Tijd om de plantjes te planten die we kochten afgelopen woensdag. En het tuinset wat de vorige bewoners achterlieten weg te halen en onze eigen tuinbank weer in elkaar te zetten. En Nim… die vermaakt zich met een schep!

Eind van de middag maak ik deze diary alvast, en genieten we nog even lekker in het zonnetje in de tuin. Duurde het weekend maar drie dagen he?! Dat zou een feestje zijn. Fijne nieuwe week, en enjoy the sun!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest