Dear Diary #10 & #11

Daar ben ik weer met een diary van twee weken! Nadat we terug kwamen van vakantie ben ik toch een paar dagen ziek geweest, en deden we het rustig aan. We hadden een logeetje, en ik had een dag voor mezelf! Afgelopen week scheen de zon, en gingen Nim en ik samen op pad in ons nieuwe wijkje… In het weekend hadden we een super drukke maar hele gezellige zaterdag en een mega lazy zondag. Kijk je weer mee?

WEEK 10

MAANDAG

We hadden Logeetje Puk mee van de opvang. Puk is een leuke pop die de leerzame thema’s op de opvang leuker maakt voor de kindjes. Puk mocht bij Nim logeren, en het is de bedoeling dat je hem meeneemt in de dagelijkse dingen thuis. Dus dat deden we ook! Hier verteld Nim Puk over zijn lievelingsdieren, dat is natuurlijk interessante info om te delen 😉

Daarna bakken we pancakes en smullen we ervan aan tafel. Helaas had ik na 1 hap genoeg, ik voelde me echt nog niet lekker blijkbaar.

Er word een leuk cadeautje bezorgd, en waar ik heel blij ben met de inhoud ervan… is Nim heel blij met de doos. Wat een lol!

Boodschapjestijd. En Puk ging natuurlijk mee.

In de avond plak ik de gemaakte avonturen in het logeerboekje. Zo leuk om te doen!

WOENSDAG

Dinsdag ben ik aan het werk, en woensdag hangen we de hele dag thuis samen. Nog steeds dikke pret met de lege doos.

VRIJDAG

Ik heb eens een keer op vrijdag een me time dagje. Voelt heel gek als dat altijd op dinsdags is. Ik ga naar de stad en plof weer neer bij The Tea Lab voor mijn standaard bestelling daar. Saai, maar nooit teleurstellend ;).

Na cadeautjesjacht en wat geshop voor mezelf plof ik thuis begin van de middag op de bank neer met de nieuwe serie Riverdale op Netflix.

Kleding van Pull&Bear voor mezelf. Een gebreide wijde broek, een lila sweater en een groen gebreide jurk/tuniek. Zin in de lente!

Bij Sostrene Grene slaag ik voor de roze bekers uit de nieuwe collectie. Wat zijn ze tof!

Met een tas vol cadeautjes vertrek ik richting Kay en Nim die net uit werk en van de opvang komen. We gaan samen met mijn ouders en broertje pannenkoeken eten bij een pannenkoekenrestaurant voor mijn broertje zijn verjaardag. Yum!

ZATERDAG

Zaterdag moet ik weer werken, en is er wederom taart. Twee zelfs!

In de avond kijken we de finale van Wie is de Mol?. Beide zaten we ernaast…

ZONDAG

Zondagochtend zitten we aan de high tea bij The art of lounge in Rotterdam. Wat een verwennerij is zo een high tea, ik vergat gewoon helemaal foto’s te maken! Alleen dit mooie theeservies haalde het voor een foto haha.

Na een bezoekje aan de Kwantum voor verf, gaan we lekker op huis aan. Nim is moe, en mag languit op de bank, eist een dekentje en vraagt lief om de IPad voor een filmpje… Vooruit!

WEEK #11

MAANDAG

Goedemorgen maandag. Om half negen zit ik al aan mijn ontbijtje, het was erg vroeg deze ochtend!

We vermaken ons met alle diertjes die Nim heeft. Ze wandelen rond.

Tijd om dat cadeautje wat vorige week bezorgd werd uit te testen… want we kregen een wafel/tosti/gril/etc. apparaat. Al zo lang wil ik zelf wafels maken, dus dat proberen we dan natuurlijk ook meteen. Nim helpt mij graag daarbij.

Zo lekker!

Nim legt ondertussen Loco puzzeltjes. We hadden gezien dat ze daar mee werken op zijn toekomstige schooltje, dus heb ik het gekocht om hem alvast wat voor te bereiden erop. Hij vind het superleuk, en snapte meteen hoe het werkte.

De zon schijnt zo fijn, dat we lekker de tuin in duiken aan het eind van de middag. Even frisse lucht!

Woehoe! Hanson kondigt een nieuwe tour aan. En jahoor, ze komen naar Nederland! Als tweede optreden van de tour, wat een geluk. Dat is al in Juni. Ik ben heel blij, het is bijna 3,5 jaar geleden dat ik ze voor het laatst live heb gezien. Nu al heel veel zin in 🙂

DINSDAG

Dinsdag snacktime op werk. Een kiwi en zelfgemaakte chocolade truffels die een collega meebracht.

WOENSDAG

Woensdagochtend heb ik weer zin in crackers met kaas en ei. Dat is al even geleden!

Nim vermaakt zich de laatste tijd zo goed in zijn eentje. Ik hoor hele verhalen en hij dweilt wat af op de grond tijdens het spelen, en dat is juist een teken dat hij heerlijk bezig is met zijn speelgoed.

Tijd voor een boodschap! Meneer wil een andere outfit aan, en gaat voor de (olifanten)camouflage look haha.

‘Mama, mag ik een ijsje wit alsjeblieft?’
De gorilla van Schleich krijgt hij cadeau van me, omdat hij zo lief speelt met zijn diertjes de laatste weken.

Thuis! Deuren open! Wat is het heerlijk zonnig en met een temperatuur van 15 graden kunnen de openslaande deuren de hele dag open blijven staan. En oh wat willen we graag een nieuwe schutting, dit hangt er zo armoedig bij! Maar we krijgen nieuwe buren dus willen nog heel even wachten!

Nim wil graag nog even fietsen, dus gaan we een rondje door de wijk doen. Vlakbij huis staat een prachtige bloesemboom. <3

Daar gaat ‘ie! Bijna niet bij te benen hoor.

We vinden een verstopt speeltuintje waar geen kindjes spelen. De wipwap blijft grappig voor Nim.

Zo, in de zon en aan het water. Dit word een favo plekje van de zomer! En dat vlakbij huis 🙂

Daar waar je naam opstaat is van jou toch? Hahaha, zou leuk zijn een boot!

Genieten!

Eenmaal thuis schijnt dat fijne zonnetje door het keukenraam, terwijl ik curry maak. Dan is koken iets minder erg (want dat is niet echt een hobby van me)

DONDERDAG

Donderdag kan ik een uurtje eerder weg van werk en bel meteen Kay. Ik heb migraine en wil liever niet alleen naar huis in de metro en bus. Ik heb geluk, hij is net weg van werk en nog even in de stad. Ik krijg zelfs een cadeautje in mijn handen gedrukt, het is het nieuwe Harry Potter boek! Heel blij mee 🙂

VRIJDAG

De migraine was niet mis donderdag, en ik voel me vrijdag niet helemaal fit. Gelukkig heb ik heel lekker belegde boterhammen tijdens mijn lunch. Ik mis aardbeitjes altijd heel erg in de winter!

ZATERDAG

Weekend! En wij zitten om 9 uur bij de kapper met Nim. Tijd voor een stoer jongentjes kapsel, en vaarwel lange lokken. Hij doet het zo goed, dat we enorm trots op hem zijn. De krijspartijen staan nog goed in ons geheugen. Sinds we deze kapperszaak gevonden hebben met speciale kinderruimte, tv, grote speelhoek en leuke kinderkapster is er niks aan het handje. Het is Studio R, in Hillegersberg op het Minervaplein… echt een tip!

Gekke bek, maar lekker kort koppie. We rijden door naar Ver van Hier aan de Kleiweg voor een ontbijt, onze all-time favorite plek waar je met kids welkom bent.

<3

Nim vraagt sinds de vakantie al of we weer gaan zwemmen. Vlakbij huis zit een fijn zwembad waar ikzelf ook altijd kwam vroeger. We beloven hem na de kapper te gaan zwemmen en de kleine man is helemaal in zijn nopjes. Hij vind zwemmen zo leuk! En inmiddels drijft hij dan ook zelf rond met zwembandjes om, supertrots dus!

Na het zwemmen rijden we naar Loods5. Wat een drukke zaterdag he?! Maar wel leuk! Ons doel is een andere salontafel… maar onderweg komen we weer een hoop leuks tegen. Deze lampen vond ik te leuk, maar we kochten er geen. Eerst een nieuwe salontafel 😉

ZONDAG

Zondag! Kay is al vroeg de deur uit om bij mijn broertje te gaan verven in huis. Nim en ik nemen het ervan en rollen om half 9 pas uit bed. Tijd voor ontbijt! Vanaf de nieuwe tafel uiteraard. Wat is is tof he?! Hij is van Loods5 eigen merk O5HOME.

Deze kleine man, hij vermaakt zich wederom zo goed. Trots op hem <3

Oh oh, als je geen boodschappen doet heb je opeens geen brood in huis, en geen crackers of yoghurt… In krimpen is er geen ene winkel open op zondag. Dus dat werd de andere helft van de wafelmix opmaken, die ene overgebleven aardbei erbij en wat nutella. Echt niet verkeerd hoor!
Het grijze bamboe bordje kochten we ook bij Loods5 van het eigen merk. Altijd handig, van die lichte bordjes die niet breken.

‘Ohhhh mama, mag ik bank liggen en Trolls film kijken met Woezel en Pip alsjeblieft?’ En hij ploft op de bank, vraagt weer om dat dekentje en komt er niet vanaf tot de film afgelopen is. Beetje moe toch nog van de drukke zaterdag.

Ik hoop op zon deze week! Verder moet ik nodig shoppen voor Nim zijn verjaardagsfeestje over 1,5 maand, de tijd vliegt echt voorbij. Fijne nieuwe week!

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest