Dear Diary #1

Gelukkig Nieuwjaar!!

Afgelopen week was alweer de eerste week van het nieuwe jaar, wij sloten het jaar af zoals we elk jaar doen. Samen, thuis, lekkers erbij, tv aan, en een matras in de woonkamer! Woensdag had ik een dag samen met Nim, de enige dag met z’n tweetjes thuis van de hele vakantie… daarom we gingen samen een theetje drinken en croissantje eten. Zondag hadden we een extra leuke afsluiter van de vakantie, kijk je mee naar de eerste week van 2019?

MAANDAG

Maandagochtend, Kay werkt thuis, Nim speelt op de grond, en ik lees een boek op mijn eReader. Mogen alle maandagen zo zijn?

Nim en ik gaan samen een boodschapje halen, we hebben nog lekkers voor Oudejaarsavond nodig natuurlijk! Nim kiest dolfijnensnoepjes uit (waar hij wel flink wat weken mee vooruit kan haha), en smeekt me daarna of we alleen even kunnen kijken in de speelgoedwinkel. Oke, oke, vooruit. Ik snap hem wel. Ik wil ook altijd alleen graag even kijken bij de winkels die ik echt heel leuk vind, als ik geen geld heb om dingen te kopen ;).

Voor de aroma diffuser kocht ik nog twee oliën. We zijn erg tevreden met de diffuser, dus nu spaar ik langzaam wat fijne oliën erbij. Bij Holland&Barret was het nu de tweede voor 1 euro, mooie deal!

Als ik Nim vraag om een laatste foto van het jaar; gekke bekken is alles wat ik krijg haha. Van een heleboel foto’s is dit de meest normale. Toch wel schattig! <3

Kay en Nim bakken kruidnootjes harten, slangen, namen en bolletjes. Kan best voor Oudejaarsavond toch?!

Kaarsjes aan! Deze leukerd komt van Sissy-Boy. Ik word beïnvloed door mijn zoon qua home spulletjes merk ik. Onbewust zoek ik meteen naar olifant printjes, afbeeldingen etc.

Kay maakt Oviebollen (ja, je leest het goed. Met een ‘V’). Oliebollen vanuit de oven in plaats van frituurpan. Ze zijn onwijs lekker!

Om een uur of 7 gaan de mannen naar buiten met knalerwten en siervuurwerk sterretjes. Nim is dik teleurgesteld, want het ging niet de lucht in zoals bij al het andere vuurwerk om hem heen. Ik vind vuurwerk zo zonde van het geld, dus helaas pindakaas voor Nim. Je kan niet alles hebben toch?! Gelukkig voor hem hadden omwonende buren wel veel siervuurwerk, kon hij toch naar iets kijken.

Hij ligt er klaar voor, op zijn eigen matrasje in de woonkamer, samen met alle knuffies. We gaan de Oudejaarsconference kijken, en hij kijkt de film Kapitein Onderbroek.

Yay! Happy Newyear! We maken Nim wakker, zoals we hem hadden beloofd… want hij hield het natuurlijk niet vol om wakker te blijven. Maar hij word net als alle voorgaande jaren boos en zegt dat hij wil slapen in bed. Okidoki!

Op wel 5 plekken, vlak rondom ons huisje, gaat het flink tekeer met vuurwerk en knallen. Pas rond 02.00 gaan we naar bed als de ergste klappen stoppen. Als we eenmaal liggen vinden mensen blijkbaar nog een paar potten vuurwerk, en gaat het vrolijk verder…

DINSDAG

Nieuwjaarsontbijt!

En heel erg veel knuffeltijd! Meestal maken we een wandeling ergens in een bos of natuurgebied op Nieuwjaarsdag… maar we zijn allemaal moe en niet helemaal fit.

WOENSDAG

Woensdag is het voor de eerste en enige dag deze vakantie Mama en Nim tijd! We starten langzaam op, en gaan dan wandelend naar het winkelcentrum voor een ontbijtje. Nim wil bij het gemeentehuis altijd heen en weer rennen.

Met Kerst kreeg Nim geld van Opa en Oma om wat moois te kopen. Hij heeft het al weken over de film Sing, dus hij besloot dat dat zijn cadeautje zou worden van het geld. Daarna eten we een croissantje bij de Hema. Hartstikke gezellig, hij heeft hele verhalen en knuffelt me non-stop. Dus volgens mij wel een geslaagde ochtend samen ;).

Nog even een fotootje samen om naar papa te sturen.

In de winkel kom ik leuke roze kratjes tegen, Nim zegt ‘Oja mama, die zijn mooi… neem maar mee. Kan ik wel gebruiken! Ik draag ze wel, ben toch sterk!’

Ik had twee lege glazen potjes, die ik samen met Nim wilde schilderen als waxine houders. Dus dat doen we nog even samen! Daarna komt Opa Nim ophalen, want hij gaat weer twee dagen logeren omdat wij weer moeten werken.

Even tijd alleen! Ook dat is weinig geweest de afgelopen twee weken! Ik maak warme chocomelk voor mezelf van sojamelk en gesmolten chocola. Yum! Ik pak de Bullet Journal er ook weer bij om de maand Januari te gaan tekenen.

VRIJDAG

Zowel donderdag als vrijdag moet ik werken. Beide ochtenden starten onwijs relaxed! Ik heb nog ruim drie kwartier voor ik weg moet als ik klaar ben met klaarmaken en tas inpakken. Genoeg tijd voor ontbijt, en een beetje lezen.

Vrijdagmiddag ben ik om drie uur thuis, en staat Nim met Opa meteen voor de deur. De kleine man had me gemist zei hij. Hij heeft met Opa en Oma donderdag met de waterbus gevaren en een rondje Rotterdam gedaan. Hij verteld er van alles over, duidelijk dat hij het leuk heeft gehad dus. En uiteraard, is het alweer knuffeltijd. Hij kan er wat van! ‘Ik heb je gemist mama, ik heb je zo gemist!’ <3

ZATERDAG

Vrijdagavond ga ik naar bed met migraine, en zaterdagochtend kom ik er ook weer uit met migraine. Gatver :(. De mannen halen medicijnen voor me terwijl ik even languit op de bank blijf liggen. Net als ze weg gaan en het rustig is, komt de buurman naast ons klussen en maakt herrie.. 🙁
De rest van de dag zoeken we ons suf met wat we nou willen met onze woonkamer. We zijn niet tevreden over hoe het nu is. Maar hoe dan wel? Alles wat we bedenken past niet met de huidige meubels helaas.

ZONDAG

Zondagochtend worden we wakker met een zingende Nim in zijn bedje. Altijd fijn! Na wat geknuffel in het grote bed, gaan we naar beneden en speelt Nim met zijn knikkerbanen die hij met Sinterklaas kreeg. Ik bestelde ze bij de Lidl!

We hebben zin om buiten de deur te ontbijten. Dus we stappen de auto in, en parkeren bij de metro, om vervolgens 1 halte mee te reizen. Nim vind met OV reizen altijd een goed idee!

We stappen binnen bij ‘Juffrouw van Zanten’. Het is er al lekker druk, maar we hebben toch een mooi plekje gekregen boven. Er hangen allemaal speelgoedbakken in een kast de mee te nemen zijn naar het tafeltje. Nim is helemaal tevreden!

Ik ben ook tevreden. Lekker ontbijtje!

Na het ontbijten gaan we naar huis, want we hebben in de middag een verrassing voor Nim! We kochten vanmorgen vroeg op de valreep kaartjes voor een dinosaurus show in het theater. We houden hem voor dat we iets gaan doen, wat een verrassing is. Werkt altijd goed! Want als hij ziet waar we heen gaan is hij mega blij.  We hebben mooie plekjes ondanks de laat gekochte kaartjes.

Het is een hele leuke voorstelling, en Nim doet actief mee met mee roepen als daar de gelegenheid voor is. Een paar maanden terug wilde hij nooit meedoen met dit soort momenten. Hij groeit! 🙂 De dino’s vallen in de smaak, en natuurlijk is hij vet teleurgesteld als het afgelopen is. Dat betekend dan gelukkig dat het een geslaagd uitje was!

Na afloop op de foto! (slecht licht, flits gebruikt, en toen rode oogjes, slechte foto helaas, maar Nim is er blij mee.)

En natuurlijk, de knuffelkont koos een grote knuffel uit bij het winkeltje. Er is vast nog wel een plekje vrij op bed.

Kay en Nim stemmen voor een afsluiting van de vakantie bij de grote gele M. Not my favorite, maar een frietje lust ik dan wel.

 

Tot volgende week!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest