De Wodanseiken

Wie van ongerepte natuur houdt is in Nederland over het algemeen niet aan het juist adres, het meeste in Nederland is aangelegd en wordt (intensief) onderhouden. Maar als je goed zoekt vindt je hier en daar nog stukjes natuur historie. Eén van die stukjes historie zijn de Wodanseiken, bomen met een leeftijd tot wel 450 jaar oud.

We vonden een speciale wandelroute van 4,5 km van Natuurmonumenten die langs de je Wodanseiken voert. De route was geheel in stijl aangegeven met geschilderde blauwe pijlen op grote keien. Het grootste deel van de route was over open velden met eeuwenoude grafheuvels, een oude verdedigingswal, velden met heide en “jong” sfeervol bos met beekjes en een klein meertje. En eventjes dachten we dat de bomen niet zoveel voorstelden.

Maar toen ineens veranderde het landschap. De zacht glooiende vlaktes maakte plaats voor wat grilliger terrein met uitgesleten beken en dichte begroeiing. En daar stonden de Wodanseiken, zowel levend als gestorven, stronken en gigantische bomen. Wat het meest opviel aan de bomen is de manier waarop ze gegroeid waren, een korte stam en super dikke kronkelende takken, heel anders dan de kaarsrechte bomen die je gewoonlijk in het bos tegen komt.

Hier vind je De Wodanseiken:

Oude Kloosterweg, 6874 AA Wolfheze
Parkeren bij Parkeerplaats Wolfheze
Meer info en wandelroute: Klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest