De Leemputten

Als je op internet weinig kan vinden over een plek waar je heen wilt kan dat 2 dingen betekenen. 1: Het is helemaal niks, 2: Het is een pareltje die nog weinig mensen (die online actief zijn) ontdekt hebben.

De Leemputten in Boswachterij Dorst is een 2tje, een ontzettend mooi plekje waar voornamelijk alleen de locals komen.


Wat begon als een afgraving van leem om bakstenen te maken werd uiteindelijk een natuur zwembad en na 70 jaar zwemmen keerde het gebied definitief terug naar de natuur.


De afgelopen 15 jaar heeft de natuur de kans gehad om dit gebied weer terug te nemen en dat is gelukt. Mooi om te zien hoe de natuur zich herstelt als de mens zich terug trekt en land terug geven.

Rauwe natuur waar geen onnodig onderhoud wordt uitgevoerd, kronkelige paadjes. Dat is hoe ik mijn natuur graag zie, vrij van bemoeienis van mensen.


Vergeleken met de Veluwe is het maar een klein gebied, maar desondanks kan je hier een flinke tijd vertoeven. Wandelend rond de putten ben ja al gauw 2 uur zoet.

Hier vind je De Leemputten

Wethouder van Dijklaan 17, Dorst
Parkeren op parkeerplaats Beum.

Vanaf de parkeerplaats is het 15 minuutjes naar de Leemputten.

Vlak voordat je het bos in loopt kom je langs restaurant Beum, hier werken mensen met een verstandelijke handicap. We bestelden bij het To-Go kraampje een heerlijk kopje koffie, warme wafel en poffertjes.
Voor het restaurant ga je naar links en dan de eerste naar rechts (door het grote hek). Vanaf hier is het alsmaar rechtdoor lopen door het bos.

Meer info: Tja die is er dus niet echt.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest