De BlijfThuis Diary’s // Week 8

Acht weken al thuis. Hoe lang zou het allemaal nog gaan duren? Hoeveel leuks waar we altijd naar uitkijken in deze periode, moeten we nog missen of op een andere manier aanpakken? De Mei vakantie loopt sowieso anders dan voorgaande jaren, want we zijn wederom vooral thuis in plaats van elke dag op een andere leuke plek in Nederland. Kay klust veel, Nim en ik proberen creatief bezig te blijven, en af en toe gaan we er even op uit met de auto in de hoop een rustig plekje te vinden om even uit de thuisbubbel te zijn. Kijk maar mee!

4 t/m 10 Mei

Deze week ging Nim een paar uurtjes naar Opa en Oma, was dat even heel erg lang geleden! Wij maken er even gebruik van en gaan naar de Karwei en Kwantum omdat we wat klusspullen nodig hebben. En ja, als je dan wekenlang heel sporadisch alleen de Kruidvat en Hema hebt bezocht dan ga je een beetje los in de winkel haha. We kochten nieuwe bamboe bordjes en kommetjes en de mooiste kleurtjes en een roze vegertje en blik voor in de keuken.

Het is Meivakantie, een vrije week met z’n drietjes want Kay heeft vrije dagen opgenomen deze week. Eigenlijk zouden we in deze week altijd wel wat nachtjes weg zijn en leuke plekken ontdekken, maar dat is dit jaar wat anders. In plaats daarvan maken we korte kleine uitjes dicht bij huis, maar niet elke dag. We hebben een stuk gereden langs wat ondernemers in de buurt van Nieuwerkerk/Zevenhuizen die langs de weg kraampjes hebben staan. Via de site Steun de Ondernemer kun je bij jou in de buurt zien welke ondernemers direct hun oogst aan je willen verkopen middels een corona proof kraampje op de oprit. We stopten bij twee bloemenkwekers en maakten twee van deze grote bossen voor 10 euro totaal. Helemaal leuk. De andere bos ging naar mijn moeder, alvast voor moederdag.

Ijsje eten en naar papa kijken die buiten aan het zagen is.

Want die maakte plinten voor onder de keuken! Eindelijk na bijna 3,5 jaar hebben we plinten onder de keuken! Ze moeten nog geverfd worden, maar hey… dit is al een hele vooruitgang. Poes Evi lijkt ook verbaasd, wat hebben ze nou weer gedaan?!

Een ander uitje met de auto! We reden naar Dordrecht Biesbosch, helemaal naar de waterbus halte aan het water. Even uitwaaien en meebewegen op het waterbushalte ponton. Als we weer vrij met het ov mogen reizen, gaan we de rit een keer met de waterbus maken vanaf huis.

Altijd leuk, eng doen op een paar stenen aan het water. Ik kan dat soms echt niet aanzien haha. Aan de overkant zie je Sliedrecht!

We willen nog niet naar huis, maar ja wat dan? Het is ons in de Biesbosch wat te druk, dus daar gaan we niet heen. Uiteindelijk gaan we even buurten bij Villa Augustus, en wat blijkt… de mensen die er zijn zijn op 2 handen te tellen, en het is daar gelukkig ruim genoeg om afstand te houden. Villa Augustus is altijd een fijne plek, maar we waren al zolang niet geweest. We wandelen lekker door de tuinen heen, en vinden de bijen. Mega interessant en eng tegelijk vind Nim.

Zo fijn om hier even te wandelen. Er staat ook al flink wat in bloei <3

Nim rent zich helemaal buiten adem, terwijl wij eventjes op een bankje van de rust genieten. Ook hij geniet van dit mini uitje. En kijk die mooie blauwe regen, die zouden we ook wel in de tuin willen. Het rook ook zo lekker.

Het was wel rennen geblazen door de tuin. De sproeiers stonden namelijk aan! Gelukkig hebben we het droog gehouden. En terwijl Kay scones, croissantjes en kokos makronen haalt in het winkeltje van Villa Augustus genieten Nim en ik nog even vanaf de schommels van de tuin en het hotel. Hij staat nu in de steigers, helaas… maar het is zo’n tof gebouw.

Munt thee uit eigen tuin, en een bordje met een warme scone. Helaas geen clotted cream, maar ik had nog wel soja slagroom, dat was ook prima! Een mini potje jam kwam nog uit de beleglade, wat een ontbijt!

Een paar takjes bloemen uit de bos die ik op tafel heb staan, ben ik aan het drogen. Hangt er ontzettend leuk bij zo in de tuin bij de bank.

We hebben luis in de perenboom. Dat moeten we niet hebben, want dan sterven de blaadjes allemaal af, en dat ziet er niet uit. In plaats van giftige sprays, of andere bestrijdingsmiddelen, bestellen we lieveheersbeestjes larven. Eens kijken of dat wat doet!

Nim speelt in de straat met de buurtkindjes, en wij hebben het op onze heupen. Met zoveel thuiszitten zijn we het huis een beetje zat haha. We besluiten samen de boel weer eens te verschuiven. Het doel is een vrije ruimte voor de openslaande deuren, en een luchtigere en open woonkamer.

Wat een ruimte opeens! En een nieuwe zonnige zitplek erbij. De hoek links is inmiddels helemaal opgeknapt door Kay die zelf met metalen strips en stucwerk aan de slag is gegaan. Alleen de kleur die ik voor de muur had gekozen (een potje verf van Kwantum) , valt veel te heftig uit. Dus dit krijgt gauw weer een lichtere kleur haha. Zo blijf je lekker bezig. In de lades zit Nim zijn speelgoed, deze stonden dus eerst op de plek van de ronde eettafel.

En de zithoek ziet er weer zo uit. Toch de bank maar weer terug op deze plek. Blijft toch het meest praktisch. Er komt ooit nog wel een nieuw tv meubel, want dit is echt te strak en wit voor ons. De bank blokkeert nu ook 1 kastje, maar daar zitten spullen in die niet heel vaak gepakt hoeven te worden en we kunnen er wel gewoon net nog bij gelukkig. Het is zo goed voor voorlopig! Hoewel… een ander kleed en nieuwe bank… zou ook niet verkeerd zijn 😉

Nieuwe verslaving! Regenboog ijsjes van Appie eigen merk. Smaakt een beetje naar een slush puppie maar dan in waterijs vorm gegoten vind ik.

Nim kijkt nog even een filmpje op de ipad na het avondeten terwijl ik de boel een beetje opruim. En de laatste zonnestralen in huis aan het eind van de dag leg ik vast. Zo fijn dat die periode weer is aangebroken. In de winter en herfst hebben wij amper zon in de woonkamer, alleen op de bovenverdieping. Dus altijd dubbel genieten, als de lente aanbreekt en de middag/avondzon weer door de woonkamer ramen schijnen.

We gaan weer even op pad met de auto. We rijden een heel stuk de Krimpenerwaard door, en eindigen bij het strandje in Lopik. Niet teveel mensen, dus we gooien een kleedje in het gras, hijsen Nim in zijn zwembroek en genieten van de zon en een blij kind. Het raakt steeds voller waar wij zitten (beetje jammer dat mensen precies allemaal op 1 plek willen zitten en zich er dus gewoon bij proppen terwijl het terrein groot genoeg is, maar oke) en na een uurtje gaan we de auto weer in richting huis. Zijn we er toch weer eventjes op uit geweest vlakbij huis!

Hij boft maar, het mooiste en fijnste plekje in de tuin is van hem. De zandbak word steeds verder aangekleed met stenen, palen en plantjes. Zoiets is ook meer een proces, terwijl je bezig bent komen er nieuwe ideeën en blijken sommige dingen niet te werken die je vooraf had bedacht. Tot nu toe zijn we er erg blij mee, toch weer wat anders dan de standaard zandbak en dit past veel beter bij ons ook.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er achterin tegen de rieten mat nog een grote bamboe komt voor een rustgevend ritselend geluidje in die hoek. Maar ook om de 4(!!!) verschillende schuttingdelen op die hoek te verbloemen. (je kan dat op de foto hierboven wel zien). Aan de zwarte schutting willen we nog iets maken voor een waterbaan. Maar alles op z’n tijd!

10 Mei is het Moederdag. En ik word zeker niet overgeslagen deze dag ;). Geen ontbijt op bed want ik kon niet meer blijven liggen, ik ga er vroeg uit elke dag. Sinds ik echt elke dag (ook het weekend) om half 7 tot 7 mijn wekker laat gaan en er ook uiterlijk 7 uur uit stap heb ik minder hoofdpijn bij opstaan. Helemaal fijn, dus dat houden we zo. Wel krijg ik een heel lekker ontbijtje op de bank, en ook een mooi cadeau. Namelijk een aquarel reisdoosje van van Gogh, en goed aquarel papier. Ik zeur er stiekem al een tijdje om, want het goedkopere spul wat ik heb is best teleurstellend en daardoor pak je het toch minder snel. Uiteindelijk belanden we alle drie aan tafel. Kay werkt aan deze site, ik probeer mijn verf uit en Nim wil ook waterverven. Ondertussen staat er op de tv een live concert van McFly aan.

Geen Moederdag zonder zelf gemaakt cadeau… hoewel, zelfgemaakt… Dat was papa even vergeten. Gelukkig kreeg hij van de vriendin van mijn broertje deze knutselbloem mee om samen met Nim in te vullen. She saved the day haha. Bovendien, kan ik goed Bouwen, niet Douwen… blijft soms lastig die d’s en b’s met hilarische woorden als gevolg!

Van het ontbijt had ik dan weliswaar geen foto gemaakt, maar van mijn lunch wel. Stonden de mannen gewoon stiekem even te maken in de keuken! Mijn favo food in de lente en zomer is toch wel watermeloen met honing geitenkaas!

Er gaat geen dag voorbij, zonder dat dit soort momentjes gebeuren. Lucky me <3

Uren en uren zit ik te schilderen deze zondag. Wat een fijne moederdag. Ik ben heel erg blij met mijn cadeau, en heb honderden ideeën om te gaan schilderen. Daarbij pin ik me suf op Pinterest om dingen na te maken om zo ook een beetje een eigen stijl te vinden. De aquarel tekeningen die je hier op de site overal tegenkomt (in de headers (walvis/corona virus), scheiding lijn (kompas), onderaan de artikelen (portret, soort van… blijkt best lastig haha) komen van mijn hand. Dit zal veel meer worden nog! Want wat is het leuk om te doen, en het geeft ook zo’n persoonlijke touch aan onze site.

Tot een uur of 23.00 ben ik aan tafel bezig. Als ik dan eenmaal op dreef ben, kan ik ook niet meer stoppen. Slechte eigenschap, want door door te gaan ga ik vaak een grens over waardoor ik sneller last krijg van hoofdpijn of migraine. Gelukkig is dat dit keer niet het geval geweest!

Weet je nog, dat leuke wereldbol lampje met afstandsbediening die Nim voor zijn verjaardag kreeg? Hij gaat elke avond aan! Hij is er zo blij mee!

De BlijfThuis weken zijn bijna voorbij, en alle maatregelen krijgen wat versoepeling gelukkig. We zijn er erg blij mee, maar blijven uiteraard voorzichtig en verstandig. De eerste schooldag voor Nim, brak de week na de vakantie dan ook eindelijk weer aan… hoe hij dat vond lees je in de opvolgende diary die deze week zal verschijnen op de site. Kom je dan weer terug?

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest