De BlijfThuis Diary’s // Week 7

Week zeven stond vooral in het teken van Nim zijn verjaardag. Ik kan wel zeggen dat in de ‘normale’ wereld deze week normaliter Nim zijn lievelingsweek is met als eerst Koningsdag, allemaal leuke uitjes in de vakantie, en dan in het weekend zijn verjaardagsfeest. Liep dat even anders dit jaar! Kijk je mee?

27 April t/m 3 Mei

Maandag is het Koningsdag. Naast Nim zijn verjaardag, is dit ook zijn favoriete dag van het jaar. Hij vind het geweldig om met een portemonnee vol kleingeld langs kleedjes te struinen, opzoek naar wat hij hoopt te vinden. Het lukt hem vaak ook nog, en heeft elk jaar een prachtige buit. Helaas gaat dat dit jaar niet door, en in plaats van weer een hele dag in huis en tuin, pakken we voor het eerst sinds lange tijd de auto om een stukje te gaan rijden. We rijden de dorpjes in de Krimpenerwaard allemaal af, en belanden op een leeg plekje bij Ammerstol. Een klein verstopt groen pareltje aan het water!

Een klein zandpaadje vanaf de mini parkeerplek leid naar een strandje.

Bloemen, en een heleboel groen. <3

En wat kun je hier goed boten kijken! Zodra de boot voorbij is komen de golven, oppassen voor natte voeten op dit lange stenen pad hoor!

Het was heerlijk om even het huis en de tuin te verruilen voor dit plekje!

Kay is nog druk bezig met de zandbak voor Nim. Hij heeft een pot vol witte kiezels gevonden die hij schoon heeft gemaakt en in de grindbak naast de zandbak heeft gestort. Ik heb een idee, en zoek de 9 meest platte en rondste stenen uit om er een ‘boter, kaas en eieren’ spel mee te maken. In het zonnetje in de tuin verf ik lieveheersbeestjes en blaadjes op de stenen en als laatst een laagje vernis, daarna mogen ze op de afbakeningspaaltjes bij de zandbak. Nu alleen nog een spelbord maken van een houtschijf!

Nim sleept dagelijks een berg knuffels mee naar beneden, en weer naar boven. Echt een knuffelkont is het, niet alleen met ons maar dus ook met zijn knuffelvriendjes. Maarja, die dingen allemaal tegelijk dragen is best lastig. Soms opper ik dan ook om een tasje te gebruiken. Als ik hem dit tasje geef (die kregen we bij de webshop bestelling van Pomme de Jus, en heeft Nim zelf mooi in zitten kleuren voor een persoonlijke touch), zegt hij: ‘lijk zo een beetje alsof een baby in je buik’. Schatje!

Het is al bijna zover, Nim zijn verjaardag! En ookal word het feestje geen feestje zoals elk jaar (wat hij heel heel jammer vind wel), we gaan wel weer de boel versieren zoals elk jaar. We gingen van thema brandweer, naar thema walvissen, en op het laatste moment moest het toch een planeten thema worden. Online vond ik weinig leuke versiering, dus we gingen zelf aan de slag. Van papier marche ga ik planeten maken, om uiteindelijk een mobile ervan te maken. Nim heeft op school eens slingers geknutseld, nadat ik een pak gekleurd papier ben gaan halen bij de Hema gaat hij zonder wat te zeggen meteen lekker aan de slag met zijn eigen slinger. Het is zo fijn dat hij de laatste tijd zo graag knutselt!

Ik scoorde ook nog een mooie bos pioenrozen bij de bloemist. Wat staat dat toch altijd prachtig!
Kay vind in de schuur de zitsac, die we wel eens op vakantie hebben gebruikt. Nim is meteen enthousiast en hangt er de hele avond in. Met een zoute pretzel erbij, als lievelings snack!

Het is weer gelukt om eens een ander avondmaal te maken! Taco’s dit keer… Heel lekker!

De laatste voorbereidingen voor Nim zijn verjaardag zijn vrijdags in volle gang. Zodra ik het letterbord erbij pak, neemt Nim het wel even over. Ik ga aan de slag met een vlaggenlijn maken. Ik gebruik het cadeaupapier waar een aantal cadeaus mee zijn ingepakt en seal dat. Zo blijven de vlaggen stevig. Gaatjes er in, touw erdoor en voila… een bijpassende vlaggenlijn!

Een van de leukste avonden van het jaar vind ik de dag voordat Nim jarig is. Kay en ik versieren de boel ’s avonds laat, altijd met een hoop zelf gemaakte versieringen. Als alles dan samen komt, ben ik blij met alles wat ik gemaakt en bedacht heb. Het was dit jaar wat lastiger omdat ik alleen de Hema heb waar ik heen kon, maar alsnog zag het er feestelijk uit. En de eyecatcher is toch wel de planeten mobile! Ik heb de meeste planeten gemaakt, en alles uitgedacht, Kay hing ze op zodat de mobile in balans bleef hangen EN op de goede volgorde hing (cruciaal punt voor Nim, alles moet zijn zoals het hoort!).

En dan is het 2 Mei! Nim is 7 jaar geworden. Zoals gewenst, kreeg hij ontbijt op bed met een donut een maiswafel met chocopasta en een appel in stukjes. We zongen voor hem, en hij telde de hoera’tjes op zijn vingers.

Op naar beneden, waar alles klaarstaat!

En eenmaal beneden worden de cadeautjes natuurlijk meteen geopend. Hij krijgt onder andere deze leuke wereldbol lamp*. Hij kan met een afstandsbediening op verschillende kleuren en felheid aangezet worden. Schot in de roos, want het is inmiddels een lampje wat elke nacht aan moet blijven.
En na alle cadeaus openen is het tijd om alle versiering te bewonderen. Nim is enorm blij met de zonnestelsel mobile, maar ook met hoe we de rest versierd hebben.

De snackhoek is wat minder vol dan voorgaande jaren, maar er staat wel allemaal lekkers. Het letterbord wat Nim met letters zelf maakte, heb ik gewoon zo gelaten… heeft toch wel wat dat het niet helemaal goed geschreven is, en overal punten boven heeft gedaan haha. Verder hangt zijn zelf gemaakte slinger er ook bij, dat moest natuurlijk wel want hij had daar erg hard aan gewerkt.

De mobile valt wel heel erg in de smaak. Het is al het werk om te maken in ieder geval waard geweest.
En dan is eindelijk dat leukste moment aangebroken, de kaarsjes uitblazen op de brownie taart.

Te lief <3.

De rest van de dag is het vooral heel veel lego bouwen en spelen.

Einde van de dag knuffels met mama <3

Papa word niet overgeslagen hoor!

En helemaal tevreden, valt hij in ons bed ’s avonds in slaap. Ondanks dat het geen feestje was zoals altijd, heeft hij toch een hele leuke dag gehad. De visite waren alleen opa en oma, en toen die weg gingen kwamen zijn oom en tante langs. Ze wonen hier op 10 min vandaan, dus geen onnodige reizen zijn gemaakt. Een groot feest met de rest van de familie (die verder weg woont) komt er nog, zodra het allemaal weer kan.
Er kwam nog een stapel kaarten binnen, kleine cadeautjes via de post, voice memo’s van klasgenootjes, klasgenootje aan de deur met een mooie tekening, en een filmpje van de nichtjes. Hij heeft zich zeker heel erg jarig gevoelt!

Zondag staat in het teken van bijkomen en bouwen. Nim heeft zoveel lego bouwpakketten gekregen, hij voelt zich een echte legomaster!

Weer een bouwwerk af!

En ook ik waag me aan een bouwpakket samen met Nim. Eind van de dag staat alles in elkaar, en is er de hele dag lekker gespeeld!

Deze week kun je hier meer diary’s vinden waarin je kunt zien hoe de opvolgende weken ons zijn vergaan thuis. En laat ons vooral weten hoe je de nieuwe site vind, dat vinden we leuk!

Liefs,
Pauline

* dit is een affiliate link, wij verdienen een klein bedrag als je via deze link iets besteld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest