De BlijfThuis Diary’s // Week 6

Deze week was Kay vooral druk bezig met het bouwen van een zelf ontworpen zandbak, nadat we het speelhuisje in de tuin verkocht hadden. Ik maak weer een aantal lekkere dingen, en ben nog steeds druk met leuke knutsel projectjes. Ook gaan de mannen nog even samen op pad, zodat mama heel eventjes alleen thuis is na al die weken niet alleen te zijn geweest. Heerlijk!

20 t/m 26 April

Nieuwe week, nieuwe kunst aan de muur! Ik merk dat ik vooral fan ben van schilderwerken met met zachte en matte kleuren. Blend helemaal mooi met de rest van de woonkamer!

We hebben toen we hier net kwamen wonen, een kleine sering geplant in de tuin. Dit is het eerste jaar dat de sering echt in bloei staat met meerdere grote pluimen vol paarse bloemetjes, voorgaande jaren waren het maar enkele pluimen. Het ruikt ook echt fantastisch rondom het struikje!

Nieuw ritueel ontstaan na alle ochtend lessen: Een kopje koffie met wat lekkers, op dit plekje <3

Kay en Nim gaan even samen de deur uit, zodat ik ook heel eventjes alleen thuis ben. Het is weliswaar al tijd om avondeten te koken, maar ach.. eventjes alleen is al heel fijn! Ze wandelen weer naar het Vloedbos waar we de vorige keer door het water moesten sjokken naar de uitgang. Dit keer heeft Kay wel eerst even de eb en vloed tijden gecheckt bij de ingang haha. Als ze terugkomen, zie ik allemaal mooie foto’s op de camera. Onder andere dit schattige beeld, die baby eendjes blijven een lief gezicht in het water toch?!

Oh zo’n heerlijk plaatje. Kleine avonturier gaat bijna altijd wel voorop op ontdekking.

Hey, een foto van Kay. Nim heeft weer voor mini fotograaf gespeeld. Zo leuk dat hij ook graag foto’s maakt!

Langzaam gaat er steeds meer in bloei. Als we over een tijdje nog eens gaan, zullen er denk ik allemaal mooie bermbloemetjes bloeien. Tijd om naar huis te gaan, dit keer geen schrik na het bruggetje waarna de vorige keer het pad al was volgelopen met water. Ze hebben het droog gehouden.

Onderweg naar huis. Er zijn hier in het dorp heus mooie plekjes. Je moet ze alleen goed zoeken!

Toen we de nieuwe tv kochten, zat daar een actie bij met een VTwonen voucher t.w.v 150 euro. Ik heb wat spulletjes besteld, waaronder nieuwe koffiemokjes. Maar ik kocht ook de schelp vaas (HKliving), en twee mooie fotolijsten (urban nature culture) die als achterkant ook een glazen plaat heeft.

Ah, ja dit is een van de nieuwe mokjes. Ze zijn van HKliving. Ik had voorheen van die whiskey glazen met een gouden randje voor de koffie, maar die was ik flink zat. Het gouden randje was ook erg lelijk geworden.

Niemand heeft zin om te koken. We gaan voor het eerst (voor Nim dan!) door de McDrive heen. Dat vond ‘ie leuk hoor.

Ik heb zin om iets lekkers te bakken, maar alles wat ik in dit kookboek* tegenkom heb ik niet genoeg ingrediënten voor. En de meeste zijn te cruciaal om weg te laten. Uiteindelijk vind ik wat dingen om deze aardbeischelp gebakjes te maken. In plaats van room, heb ik gewoon soja slagroom uit een bus gebruikt.

Maar ze smaakten er zeker niet minder om hoor! Was erg lekker.

Zit ze weer hoor… Met Temptation Island aan als hersenloos vermaak. Natuurlijk zit Evi meteen op mijn benen.

Klein ventje wat zich verveelt, haalt rottigheid uit. Kay is bezig met de muur rondom het kleine raam zelf te stuken, dat zag er al meer dan een jaar niet uit omdat we het kozijn eraf hadden gesloopt. Langzaam komen er allemaal klusjes af die al erg lang op zich laten wachten, een van de positieve dingen aan de lockdown!

Ik maak weer eens een ander soort lunch. Dit keer een huisgemaakte eiersalade op een lekkere bruine boterham met wat komkommer ertussen.

Nim wil erg graag een zandbak in de tuin. Het houten huisje word echt nooit gebruikt, alleen als speelgoed opslag. Dus die hebben we via Marktplaats verkocht. De mannen halen het huisje uit elkaar, zodat het opgehaald kan worden. Als ze de speeltegels ook weghalen onder het huisje komen ze natuurlijk vieze beestjes tegen. Nim is zo lief om de wormen even te verhuizen. Brrr!

Kay gaat aan de slag met de zandbak. Hij haalt planken die hij zwart beitst, en worteldoek. binnen no time is er een zandbak ontstaan waar Nim meteen wil spelen. En terwijl de mannen buiten bezig zijn, ben ik planeten aan het verven. Nim zijn verjaardag komt eraan en het thema word planeten. Ik kan online vrij weinig vinden voor dit thema dus ga maar gewoon zelf aan de knutsel, veel leuker eigenlijk!

We zijn even langs Opa en Oma geweest, en Nim kreeg een door Opa zelf gemaakte boot van lege blikjes mee voor in bad. Dat bracht hem op ideeën, als Opa dat kan maken kan Opa nog veel meer maken. Dus schreef hij zelf een lange lijst knutselprojecten. Hoe mooi trouwens, die eerste periode van zelf leren schrijven! Zijn woorden verbeteren met de dag, en de doelen die ik tijdens de online lessen over spelling voorbij hoor komen voert hij vrijwel meteen in de praktijk al uit.

Over knutselprojecten gesproken, voor Kerst droogde ik een boel sinaasappelschijfjes in de oven. Een groot deel deed ik in de kerstcadeautjes erbij, en ik maakte een hangslinger ervan. Ik had nog een stapeltje over, en deze middag dacht ik laat ik de rest ook verwerken tot slinger.

De zelf ontworpen en gemaakte zandbak krijgt steeds meer vorm. Naast het zand gedeelte komt er ook een kiezel bak, waarboven aan de schutting nog een buizensysteem komt om water vanaf te laten lopen. Zo word het speelzand niet meteen drijfnat. Naast de kiezelbak ligt een rotstuintje waar nog wat rotsplantjes tussen komen, en voor in de achterste hoek hebben we een hoge bamboeplant in gedachte. Voor een gezellig ritsel geluidje en om de vier verschillende schuttingen die hier op verschillende hoogtes samen komen een beetje te verbloemen.

Een warme dag, eindigen met een vuurtje in de tuin. Dat zijn de beste avonden toch?!

De geroosterde marshmallow hoeft de kleine man wederom na 1 hap al niet meer. We proberen wat anders uit. In dit te gekke boek Wolvenkinderen* staan niet alleen ontzettend mooie inspirerende foto’s maar ook lekkere en simpele recepten die je op vuur kunt bereiden. Waaronder dus popcorn uit een blikje! We proberen het uit, en het lukt zowaar! Echt een tip trouwens, dit mooie boek.

We moeten vaker een vuurtje maken aan het eind van de dag, zo gezellig en knus!

Deze week kun je hier meer diary’s vinden waarin je kunt zien hoe de opvolgende weken ons zijn vergaan thuis. En laat ons vooral weten hoe je de nieuwe site vind, dat vinden we leuk!

Liefs,
Pauline

* dit is een affiliate link, wij verdienen een klein bedrag als je via deze link iets besteld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest