De BlijfThuis Diary’s // Week 5

De vijfde thuisblijf week bestond vooral uit het wennen aan online lessen volgen. We moesten weer even omschakelen, want na vier weken zelf de schoolopdrachten inplannen per dag hadden we een beetje een eigen dagindeling gevonden. Nu met de online lessen moesten we op vaste tijden klaarzitten. Deze week kwam het wandelen er niet van, en in het weekend genoten we vooral in de tuin van de zon.

13 t/m 19 April

Bij gebrek aan een broertje of zusje, probeer Nim af en toe met Evi te spelen. Dit keer kwam ze gluren wat hij aan het doen was. Nim had een knikkerbaan gebouwd, en Evi volgde de knikkertjes de baan af.

Daar zit hij dan, klaar voor de eerste online les met de juf en klas. Zo blij ook om wat klasgenootjes weer te zien en spreken!
De juf liet van iedereen wat leuke foto’s zien, en een klasgenootje had op meerdere vellen papier naast elkaar het zonnestelsel getekend. Een van de opdrachten die in de afgelopen 4 weken voorbij kwam. Nim heeft al een heleboel zonnestelsels getekend, maar wilde uiteraard ook een hele lange op meerdere papiertjes maken. Dus na de online les dook hij meteen op de grond om te kleuren.

Het is mooi om te zien hoe snel kids kunnen schakelen. Nog nooit met een laptop hoeven werken, met beeld en geluid zelf aan/uit zetten als je de beurt krijgt of aan een chat deelgenomen terwijl je nog maar net kan lezen en schrijven. Nou, na een introductie lesje gaat dat allemaal als vanzelf. Ik zit er tijdens de online lessen wel naast, toch om een beetje te helpen op paniek momenten. Maar echt, zo trots op deze kleine man <3

Als de lesjes klaar zijn, is het tijd voor een kop koffie en even relaxen. Het is even wennen zo wel. Had ik de afgelopen vier weken drukke ochtenden, heb ik er per ochtend nu ook 3 vaste tijden bij waarop er echt iets ‘moet’. Gelukkig krijgt Nim veel energie van de lesjes, en vind hij het heel leuk.
De appelbloesem in de tuin gaan erg lekker trouwens.

Chillen in de zon, met een bakje chippies. Een nieuwe tuinbroek en t-shirt kwamen binnen die ik bij JBC fashion bestelde. Die moesten meteen aan natuurlijk.

Het is gelukt deze week, we eten eens een ander avondmaal dan pasta, pizza, soep of een wok gerecht. Enchiladas uit de oven, erg lekker!

Als je bijna jarig bent, is het weer tijd om je verlanglijstje kritisch na te lopen. Dat doen deze twee altijd samen!

We worden deze weken wel getrakteerd op de mooiste ochtend en avond luchten. Zou het komen doordat er minder mensen in de auto op de weg zitten?
Ik vind een rustig moment, en kan wat werken aan een nieuwe diary. Toen Nim opeens thuis kwam te zitten van school, had ik niet genoeg tijd voor mezelf om de diary’s te blijven maken. Te druk met zijn schoolwerk helpen, sowieso had Nim de laptop de hele ochtend, en huishoudelijke dingen die dan later op de dag ook nog moesten. Ik ben ’s avonds te moe om aan een laptop te werken dus de diary’s stopten dus plots.

Tijd voor dictee! Het leuke aan de thuislessen is dat je zelf de les mee kan volgen en dus ook weer bepaalde dingen leert. Daarmee kan ik Nim uiteindelijk ook weer goed helpen, want nu weet ik de uitleg van de juf ook.

Knuffeltijd! Knuffelden we voorheen altijd na school, om bij te kletsen… doen we dat nu ook en kletsen we na over de lesjes. Natuurlijk in de zon buiten met wat lekkers, zoals een ijsje.

Yes, papa is weer klaar met werken. En er kunnen nog meer gekweekte groenten uit de eierdozen over gepot worden in de potten in de tuin. De mannen maken hun handen vies, en ik bekijk het vanaf de zijlijn.

Kloffie dag, die zijn er wel veel afgelopen tijd haha. Maar ach, waarom ook niet. Poes Evi heeft een nieuwe favoriete plek. Zodra ik in de stoel ga zitten, spring ze op schoot om komt liggen knorren en knuffelen.

Het is de dag waarop de kids normaliter de koningsspelen zouden hebben gehad. Om de juf te verrassen is bedacht dat de kindjes vlak voor de online les even hun camera aan mogen doen om hun oranje of rood/wit/blauw outfit te showen. Daarna start de les natuurlijk, en mag het geluid en de camera weer alleen aan als ze een beurt krijgen. Nim is dolenthousiast en wil steeds heel graag laten zien wat hij heeft geschreven, of wil graag voorlezen.

Kay geeft elke dag aan hoelaat zijn lunchpauze start, dan heb ik een lunch klaarstaan zodat hij meteen kan eten. Vandaag op het menu? Zachte witte puntjes met kaas, komkommer en gebakken ei!

Als al het schoolwerk af is gaan we de tuin in. Geen koningsspelen op school? Dan doen we onze eigen koningsspelen in de tuin! We kregen van school wel een leuk overzicht met spellen die we kunnen doen. En Nim vond het uiteraard heel leuk.

Het leukste? Snoepje happen uit een bak met water!

En ik moest er ook aan geloven hoor. Allebei een nat gezicht!

Poes Evi denkt, moet dat… als die herrie. Ik lag zo lekker rustig in de zon. haha.

Na het avondeten maken we met z’n drietjes nog een wandeling. We komen langs de bloesembomen in onze wijk. Zo jammer dat die niet voor onze deur staan!

We spieken het winkelcentrum in, en er is bijna niemand meer. Het is koopavond, maar alles is dicht behalve de CandyShop. Helemaal prima, want alleen daar wilde ik ook naartoe. Ik ga eerst even alleen naar binnen, en daarna Kay alleen. Allemaal iets lekkers voor onszelf gekocht. En Nim, die heeft een dolle bui tijdens het wachten!

Het is weekend! Nim had bedacht dat papa en hijzelf wel een ontbijt op bed hadden verdient. Mama moest het maken. Tuuuuuuurlijk, net als elke andere ochtend natuurlijk ;). Na een warme douche, want dan heeft papa ook een beetje uit kunnen slapen… duiken we dus de keuken in.

Zondags dacht ik een ontbijt op bed te krijgen, maar helaas. Gelukkig wilde Kay wel croissants rollen en afbakken als ontbijtje!

Alles is saai, we zijn moe, en hebben het koud. We willen leuke dingen doen, buiten zijn, ergens lekker lunchen, en leuke plekjes in de natuur ontdekken om lekker te spelen. We wonen niet echt een een heel bosrijk gebied, dus met een stukje fietsen belanden we niet ineens in een prachtig mooi bos waar lekker gespeeld kan worden. De plekjes hier in de polder zijn leuk, maar niet helemaal waar we zin in hebben. Hoge bomen, zanderige gronden, hobbelige paden, natuurspeeltuinen verstopt tussen de bomen, duinen en heide, dat willen we! We zullen nog even moeten wachten voor het weer kan, en dat is soms even flink balen.

Hoe gaat het bij jou thuis? Zijn er dingen die jij enorm mist, die op het moment even niet kunnen?

Deze week kun je hier meer diary’s vinden waarin je kunt zien hoe de opvolgende weken ons zijn vergaan thuis. En laat ons vooral weten hoe je de nieuwe site vind, dat vinden we leuk!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest