De BlijfThuis Diary’s // Week 4

De vierde week alweer. We deden deze week best wel veel! Klussen, knutselen, schoolopdrachten, wandelen, een kaart posten, schommelen, bakken, moestuinieren, kleding uitzoeken, vuurtje maken, lego bouwsels maken, en paaseitjes zoeken. Ook maakten we iets heel grappigs mee, waar we een goeie les voor Nim uit konden halen maar ook keihard om hebben kunnen lachen.

6 t/m 12 April

Hallo blote benen weer! Deze stoere man is klaar voor een nieuwe week. We wandelen weer naar onze spot op de dijk aan het water en doen een verjaardag kaart op de post voor een Instagram vriendje.

‘Onze’ spot blijkt al bezet helaas. We wandelen een stukje door naar een andere plek aan het water waar wat meer boten liggen. Ook prima, als we maar eventjes buiten onze bubbel van huis en tuin zijn. Er staan daar ook wat bloesembomen, zo mooi elk jaar weer als die roze bloesems in bloei staan. Terwijl Nim lekker heen en weer dartelt zitten Kay en ik samen op het trappetje naar hem te koekeloeren, hij word in rap tempo ineens zo groot en wijs.

Als Nim en ik een foto van ons drietjes willen maken, word Kay opeens gebeld. De foto was alleen gemaakt haha. Alsnog een leuke, zo vaak staan we niet met z’n drieën op de foto namelijk.

We moeten weer naar huis want Kay zijn lunchpauze zit er bijna op, maar Nim wil heel graag nog even schommelen nu er niemand in de speeltuin is. Blijkt dat hij gewoon zelf kan schommelen, na altijd te roepen ‘ik kan het niet zelf, je moet duwen!!’.

Nim wilde al een tijdje weer eens marshmallows roosteren in ons vuurkacheltje buiten. De mannen maken
’s avonds samen een vuurtje, en ik zorg voor de stokjes en marshmallows. Na het roosteren van zijn eerste, meld Nim dat hij al niet meer hoeft. Zo gaan dat soort dingen hier vaak, maar gezellig was het zeker zo met het vuurtje aan!

Na drie weken bijna geen hoofdpijn, en helemaal geen migraine aanvallen is het deze week wel raak met een aanval. Ik kan weinig hebben en probeer m’n dag zo goed mogelijk door te komen door te doen wat ik ‘normaal’ ook doe in de hoop dat het wat zal zakken. Helaas, het hielp niks… ik start weer met aanvalsmedicatie en lig uiteindelijk alweer vroeg op bed, slapen is dan het enige wat het nog verhelpt.

Daar is er weer een, een knutselopdracht van school in de takenlijst. Deze leuke konijn eierdopjes knutselen we gezellig samen. Nim is trots op het resultaat.

Nog zo’n leuke opdracht naar aanleiding van een verhaal! Verzin je eigen planeet, wat moet er op jouw planeet zeker aanwezig zijn? Nim kan blijkbaar niet zonder dieren op zijn planeet ‘Merkierienoo’ (wat afgeleid van Mercurius)

Elke dag checkt Nim even de status van ons mini moestuin project. Ze gaan hard met het warme weer, dus het is al bijna tijd om ze over te potten naar buiten.

Wat ook erg hard gaat deze week, is het groen in de tuin. Dankzij het zonnetje en het mooie weer, is de tuin ineens heel groen geworden deze week. De appelboom staat ook vol in de bloesems. Zo mooi!

Rond een uur of vier, donderdagmiddag, is Kay klaar met werk en gaan we een rondje door de buurt doen. We wandelen naar de waterbus halte in de Stormpolder, en het blijkt er best druk te zijn… bankjes vol bejaarden. In plaats van aan de waterkant te gaan zitten, lopen we dus gewoon de waterbus ponton op want daar was dan weer niemand. Even over het water turen.

Daar gaat ‘ie, van Rotterdam Erasmusbrug naar Dordrecht! Zodra de beperkingen op het openbaar vervoer opgeheven zijn voor niet noodzakelijke reizen, hebben we al een leuk uitje met de waterbus in gedachte.

Nog even naar de Ark van Noah turen nu hij er nog ligt. Ze hebben plannen om hem hier weg te gaan halen helaas.

Kay had het al een tijdje over het Vloedbos in de Stormpolder. We besluiten er langs te lopen onderweg naar huis. En het is er stil, dus we besluiten er een rondje te maken. Best blubberig, maar mooie ongerepte natuur, en wat een rust hangt hier. En dit is maar 10 minuutjes van huis! We wonen hier al drie jaar en zijn hier nog nooit geweest. Shame on us!

Het vloedbos zit vol leuke paadjes. Maar trek wel je kaplaarzen aan want je schoenen worden hier heel vies!

Onze mini fotograaf. Hij vind het geweldig om de grote camera over te nemen van ons om zelf foto’s te schieten. Dit leuke plekje in het Vloedbos grenst aan de IJssel, het water klotst zo nu en dan door het hek heen als er een boot langs is geweest. Nim probeert het vast te leggen, want dat is wel heel leuk.

We gaan weer richting huis, het gaat richting etenstijd en onze buikjes rammelen van de honger na al dat gewandel. Toch weer even wennen als je bijna niet meer buiten komt. Zodra we over het bruggetje lopen, begint er lichte paniek te ontstaan bij Kay. Het pad terug naar de uitgang is ondergelopen. Oh, oh! Het begint te dagen, VLOED bos. Eb en vloed? Jup, het is dus vloed geworden.

We moeten door het (al redelijk hoge) water sjokken om eruit te kunnen. Hebben wij weer, niet eerst even de eb en vloed tijden checken voordat we er in zijn gelopen. Nim loopt zonder paniek gewoon mee, en roept heel hard dat we ons lesje wel hebben geleerd. En voor hem geld dat letterlijk, hij weet nu wat eb en vloed is… we hebben het in geur en kleur meegemaakt haha.

Zeikesnat, maar ik heb me rot gelachen. Nim en ik moesten op blote voeten over straat terug naar huis, want in blaren op onze voeten door natte suede schoenen hadden we geen zin. Het is allemaal goed gekomen gelukkig.

Zo nu en dan ben ik even alleen beneden, terwijl Kay boven werkt en Nim op zijn kamer wat zit te doen. Ik maak met overrijpe bananen en wat pure chocolade eitjes weer eens een bananenbrood. Nim zit ondertussen boven op de grond in zijn kamertje planeten te tekenen. Ik denk dat we inmiddels wel 100 planeten tekeningen hebben die er ook allemaal ongeveer hetzelfde uitzien, maar dat geeft niks… verbeteren van de teken skills heet dat toch?!

Het was hoog nodig om Nim zijn kleding uit te zoeken, en de zomer items vooraan te leggen. Er gaat een heleboel op de ‘ga ik verkopen’ stapel. Want sommige items zijn na bijna 3 jaar gedragen te hebben nu echt te klein. Ook zitten er wat dingen tussen die Nim zelf niet fijn vind zitten, of niet leuk meer vind. Ik ga er gauw eens voor zitten om mijn Instagram verkoop account (@de_ontdekhoek) vol te zetten met de items!
Er is in elk geval al een leuk shirtje gearriveerd als aanvulling op de zomergarderobe, die hangt te pronken onder de olifantenkop.

De tekening die Nim op zijn kamertje heeft gemaakt, verandert hij in ‘stickers’. Met een plakbandje op de achterkant plakt hij ze op de trapkast deur. Buiten is Kay druk bezig met het opschuren van onze tuinbank. Na een paar jaar buiten ziet hij er niet zo mooi meer uit, dus tijd voor een verfbeurt. Het schuren duurt uren, en Nim is het inmiddels zat en verveelt zich met gek doen op de bank.

Kussens gooien en mama pesten die wat foto’s probeert te maken. Dat thuisblijven in het weekend, en een papa die veel klusjes doet waar je niet mee kan helpen is best vermoeiend voor de kleine man.

Yes, papa is klaar met schuren! Tijd voor een leuke activiteit samen. De mini moestuin word over gepot naar de grote potten buiten.

Voorzichtig halen ze de kleine plantjes uit de eierdozen.

En planten ze ze samen in de aarde. En nu… groei plantjes! Zodat we over een tijdje van jullie kunnen smullen.

Met m’n vingers in de aarde zitten is dan weer niet echt mijn hobby, ook al hou ik wel erg van veel groen en van bloemen. Ik stort me dus op het maken van naambordjes voor in de potten. Ik verzamel wat roer stokjes die we bij de aankoop van verf altijd krijgen in de bouwmarkt (en dat doen we vaak, stokjes zat dus haha) en verf ze in een mooie vaalrode kleur. Als het droog ik maak ik met zwarte verf de naamaanduiding er op. Helemaal blij met het resultaat ben ik.

Zon, veel leeg nieuw papier, en gevonden stiften die nog niet leeg zijn. Terwijl papa en mama druk bezig zijn met het verven van de tuinbank, zit Nim naast ons op het houten terras lekker te kleuren.

Van vriendinnetje en klasgenootje Amy zat een mooie zelf getekende kaart in de brievenbus! Meer dan een week geleden had Nim al een mooie tekening voor haar gemaakt, maar we waren er nog niet aan toe gekomen hem weg te brengen. Als Nim al in pyjama is, rijd Kay toch nog even met hem naar het huis van zijn vriendinnetje om de tekening in enveloppe in de brievenbus te stoppen. Kind helemaal blij! Toch fijn dat ze op zo’n manier een beetje contact kunnen houden.

Het is pasen! Een hele andere pasen dan we normaal vieren, maar gelukkig niet minder leuk. Al vroeg in de ochtend verstopt Kay eitjes in de tuin, en kan Nim gaan zoeken.

In nog geen kwartier tijd heeft een naaktslak alweer een ei bekropen. Die slakken hier zijn verschrikkelijk. We hebben zelfs naaktslakken in huis soms, die gaan dan op de kattenbrokjes van Evi af. Brrr, zo vies!

En dat was het laatste eitje! Gevonden! Na het eitjes zoeken maak ik een gezellige ontbijt tafel. Croissantjes uit de oven, warme kaneelbroodjes, een bakje met fruit en een bakje met gekookt eitje. Nim heeft er zin in! En kijk eens, de zelf geknutselde eierdopjes die we eerder deze week maakten staan er ook gezellig bij.

We kijken na het ontbijt Lego Masters terug. Nim en Kay hebben helemaal zin om te lego-en, maar Nim wil geen bestaande bouwwerken uit elkaar halen. We bellen opa en oma op om te vragen of we de oude lego van mij en mijn broertje mogen lenen, en dat is goed. Deze twee mannen zitten bijna de hele ochtend en middag in de tuin bouwwerken te maken, terwijl ik languit op de bank geniet van rust, lekkers en een boek op de e-reader. Poes Evi houd me gezelschap, zoals altijd. Wat ik al zei, een hele andere pasen dan normaal, maar het was toch een fijne dag!

Hoe gaat het bij jou thuis? Heb jij nog gekke of grappige dingen meegemaakt?

Deze week kun je hier meer diary’s vinden waarin je kunt zien hoe de opvolgende weken ons zijn vergaan thuis. En laat ons vooral weten hoe je de nieuwe site vind, dat vinden we leuk!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest