De BlijfThuis Diary’s // week 3

Week drie bleek een erg creatieve week te zijn. Nim ontdekt het tekenen en knutselen deze crisis, en dat is merkbaar. Bijna elk moment van de dag zit hij fanatiek te tekenen, en de tekeningen zijn in een hele korte tijd steeds herkenbaarder geworden. Als hij zo lekker creatief bezig is, krijg ik ook knutsel kriebels, en zo ontstonden er meerdere projectjes deze week. Kijk maar mee!

30 Maart t/m 5 April

We beginnen de week met een poes in de boom, die gered word door een brandweer ladderwagen.

Op het dagelijkse schoolrooster staat iedere dag wel een kwartiertje lezen op de planning. Dat is iets wat Kay en Nim altijd samen doen voor het slapen, maar nu dus wat vaker. Op momentjes dat Kay een werkbreak heeft, of klaar is met zijn werk dan pakken ze er weer een boek bij. Levert altijd dit soort plaatjes op <3

Opdracht van school: Knutsel iets waarmee je de ruimte in kan. Ah kijk, hier komt mama weer goed bij van pas. Nim bedenkt hoe het ongeveer moet, en samen maken we er dan wat van. Ik had nooit gedacht dat hij nog van knutselen zou gaan houden, na al die jaren van niet willen.

Raad eens welke kleur stiften inmiddels leeg zijn… Dit zijn kartonnen tekeningen die Nim van Opa kreeg, en ook vier (de 3 linkse en rechts onder) zelf getekende platen.

Wat zei, ik… een creatieve week was de derde lockdown week. Wederom twee schoolopdrachten!

Nim had een grote eczeem plek op zijn wang, die ook flink zeer begon te doen. Via de mail had ik contact met de huisarts, die dezelfde dag nog een tube hormoonzalf liet bezorgen door de apotheek. Echt top geregeld op die manier! Nim heeft al sinds zijn geboorte soms eczeem plekken, we zijn dus wel bekend met hormoonzalfjes. Gelukkig is het de laatste jaren niet nodig geweest, maar waarom het dan nu ineens weer zo erg op zijn wang zit is ons een raadsel.

De gezaaide groente en kruiden checkt Nim met een vergrootglas. Ze beginnen allemaal te groeien hoor!

Als ik even gedoucht heb, en terug de woonkamer in kom tref ik Nim zo aan. Knuffels op de stoel, etui open op tafel, en een vliegtuig aan het kleuren.

Kay boft maar, de broodjes uit de kantine op zijn werk die hij soms kocht waren lekker… maar thuis krijgt hij bijna iedere dag een uitgebreide lunch zonder er iets voor te hoeven doen. Ik vind het ook leuk om er elke dag weer een feestje van te maken op zijn bord (en een lekker vitamine en magnesium pilletje erbij om fit te blijven).

Momentjes voor mezelf zijn schaars, erg schaars… Nim is onwijs lief, hij kan zich ook erg goed alleen vermaken, maar heeft ook gewoon aandacht nodig natuurlijk. Papa zit boven tot zeker een uur of 16.00, dus ik ben de aangewezen persoon om hem bezig te houden. Vooral de verandering van rustige ochtend alleen na de schoolrun, naar een ochtend vol schoolwerk en zorgen voor eten voor twee mannen vind ik soms pittig. Ik vergeet zelf vaak te eten ook.

Voorzien van eten, bakken speelgoed leeg getrokken, en spelen maar.

Na meer dan drie weken, ben ik eens alleen de deur uit. En niet alleen dat, ik ga zelfs even naar een winkel. Dat was heel lang geleden, een winkel van binnen zien haha. Ik haal ballonnen en verjaardagsspullen voor Nim zijn aanstaande verjaardag. Ik schrok wel, wat is de wereld buiten opeens anders. Wat is winkelen ontzettend stressvol. En wat doen mensen onaardig tegen elkaar.

Zitten ze weer hoor!

Tip! Geef je kind een ballon. Echt heel erg lang vermaak gegarandeerd. En als je kind het erg vind als een ballon kapot klapt… zeg dan dat je er gewoon nog meer hebt. Werkt hier prima!

Streepjes zonlicht op een fijn hoekje in huis. Daar kan ik wel van genieten!

Zitten we weer hoor. Dit keer aan een verrijkingsblad rekenen. Rekenen gaat Nim goed af, dus voor extra uitdaging kregen we moeilijke reken opdrachten. Maar oei, die bleken wel een stuk moeilijker dan de ‘gewone’ lesstof. Ik heb op een heleboel manieren geprobeerd sommen uit te leggen, en bij gebrek aan telraam (wat we een week later gelukkig wel mee kregen vanuit school) telden we potloden. Maar oef, nogmaals, ik ben ECHT geen juf haha. Hij lacht op de foto, maar veel momenten met die verrijking voor zijn neus verliepen anders. En uiteindelijk viel het kwartje wel steeds hoor, en lukte het gewoon.

Zal je net zien, heb je net een nieuwe tv moeten kopen… gaan andere (dure!) apparaten het ook begeven. Mijn tablet had er geen zin meer in, en ik kan niet zonder dat ding! Van mijn ouders kreeg ik de helft cadeau, bedankt pap.. mam.. hij is het ondertussen al meer dan waard geweest. Over kapotte dingen gesproken, ondertussen moest de auto naar de garage voor groot onderhoud en APK (au!!), en heeft de droger het begeven. Hopelijk houd het nu op!

Favoriet om met Nim te doen samen? Youtube openen op de tv, en zoeken naar artiesten met live optredens. Nim houd erg van de muziek die wij zelf vaak luisteren, zo hebben we een mini Harry Styles fan in huis haha. Het allerleukst vind hij zijn cover van Lizzo: Juice.

Wat zei ik, lekkere lunches voor de thuiswerkende man? Dit soort schaaltjes breng ik soms ook naar boven!

Nog steeds heel blij met de tv. De wisselende kunstwerken zijn zo mooi!

Ik gaf op… rekenen verrijking. Papa is overgegaan op vingers tellen… Het gekke is, dat hij het uiteindelijk wel steeds gewoon snapt. De weg ernaartoe is alleen zo hobbelig!

Kay kon op school alle werkboeken en hulpmiddelen komen ophalen. Nim spot zijn werkboek, en maakt het in no time af. In het begin van groep drie vond hij zijn werkboek verschrikkelijk, inmiddels vind hij dat het allerleukst om te maken.

Poes Evi brengt hele dagen zo door. Kleine slaapkop.

Papa pesten als hij tv wil kijken. Komt gewoon omdat papa gemist word als hij boven zit.

Qua avond eten raken we een beetje in een sleur. Pasta, pizza, wokken, ovenschotel, soep… en dat in de herhaling. Elke week neem ik me voor om eens een andere boodschappenlijst en weekmenu te maken, maar dat is nog niet gelukt.

Ik zie op de TooGoodToGo app weer een Magic Box bij de bakker op groen staan. De bakker stelt echt nooit teleur! Dit was maar 3,99.

De plank tussen twee kasten hebben we vervangen voor een klein bureautje van JYSK. En bij gebrek aan dakraam gordijn, hebben we het zo opgelost met twee goedkope gordijn roedes. Anders zit Kay in het zonnetje, en dat is natuurlijk niet fijn werken. De kamer is een beetje under construction, er stond nog het een en ander voor de kringloop in en er lag nog een wandrek te wachten om opgehangen te worden. Langzaam word het wel een fijn plekje voor Kay in ieder geval!

‘Nim, we kunnen waarschijnlijk niet kamperen met de grote vakantie… jammer he?!’. Nim dacht er het zijne van, hij pakte de tent die we zelf maakten een paar jaar terug erbij en wilde hem over zijn bed heen hebben. Slaapzak erbij, en hij heeft ruim een week zo geslapen haha.

Knutselmodus aan. We vinden een doosje bijenwas in de kast en Nim gaat lekker aan de slag ermee. Het worden planeten. Ik pak gewone witte klei en maak paashangers. En zo zijn we weer wat uurtjes zoet samen aan tafel met een muziekje erbij.

Zodra de mini moestuin binnen groot genoeg is, kunnen we ze over potten naat buiten. De potten staan al klaar ervoor. Nu Kay zoveel thuis is en geen reistijd naar en van werk heeft is er aan het eind van de werkdag wat tijd over voor klusjes in en om huis. Ook in de weekenden worden klusjes gedaan. Alles gaat er steeds een beetje beter uitzien.

En terwijl Kay klust, knutsel ik weer wat in elkaar. Ik ga een simpel vlaggenlijntje voor buiten maken van een restje ongebleekt katoen. Prima werkje om onderuit gezakt op de tuinbank in de zon te doen.

Nou, heel goed heb ik de foto niet genomen zie ik nu. Maar zo ziet het er dus uit.

Wij zijn helemaal fan van de bloemkool pizzabodems van Magioni. En nu Nim zoveel thuis is, vragen we hem soms om te helpen met het eten. Zijn favoriet is dan deze pizza’s maken, zijn reactie op eten wat hij heel lekker vind ziet er dan zo uit als op de foto ;).

Het resultaat van de zelf gemaakte paashangers ziet er zo uit. Best leuk geworden!

Ik vind dit leuke boekje in de kast. Informatie over van alles wat in het wild groeit, en ook wanneer je het kunt vinden en plukken. Met wat recepten erbij en mooie hand geschilderde tekeningen. We gaan er eens mee op pad als straks alles flink in bloei staat! Je vindt het boekje hier! *

Over dat helpen met koken gesproken. Bietenburgertjes op het camping kookstel draaien gaat hem ook goed af.

Wachten voor de oven voordat de allerlekkerste broodjes gaar zijn.

Kaneelbroodjes natuurlijk!! Perfecte weekend treat.

Hoe vergaan de thuisblijf weken bij jou? Heb jij ook een leuke hobby die je nu meer uitvoert dan normaal?

Deze week kun je hier meer diary’s vinden waarin je kunt zien hoe de opvolgende weken ons thuis zijn vergaan. En laat ons vooral weten hoe je de nieuwe site vind, dat vinden we leuk!


Liefs,
Pauline


* dit is een affiliate link, wij verdienen een klein bedrag als je via deze link iets besteld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest