De BlijfThuis Diary’s // week 2

De tweede lockdown week verliep best snel. De zon ging fijn schijnen waardoor we lekker veel in de tuin konden zitten na alle schoolopdrachtjes. Per dag was ik zo’n 2 a 2,5 uur met Nim bezig voor school, maar gelukkig zaten er naast rekenen, taal en spelling ook leuke tekenopdrachten tussen. Dat past meer in mijn straatje dan de andere ‘vakken’, want ik ben duidelijk geen juf! Ik maakte weer lekkere lunches, en bakte een taartje. Een mini uitje naar de speeltuin stond in het weekend op de planning, was dat even fijn.

23 t/m 29 Maart

De eerste week thuis is achter de rug. We gaan er in de tweede week weer vol tegenaan. Een van de schrijfopdrachtjes was om de cijfers van 0 t/m 9 op te schrijven en er dieren van te maken. Nim had een lastige opstart, alles moeilijk moeilijk, maar na de tip om zijn enorme kist met schleich diertjes erbij te pakken ging het meteen stukken beter. Toch wel lastig om uit je hoofd dieren te zien in een cijfer.

We zijn heus niet alleen maar met school bezig. Tijd om te chillen, rustig aan te doen, en heel veel te praten over de situatie is er ook. Het liefst buiten in de zon met een bakje appel erbij. Evi blijft altijd dicht bij ons in de buurt, echt een gezelligheidsdier is het. Ik vind een boek van Shopaholic wat ik nog niet had gelezen, en ook al is het een kerstboek hij was erg leuk weer! Een aantal jaren geleden heb ik alle Shopaholic boeken gelezen, blijft stiekem leuk.

Een kleine tv update. Inmiddels hangt de tv aan de muur, en heeft Kay stiekem mijn aquarel walvis erop gezet. Zo leuk! Echt het geld waard geweest, het is zo leuk om altijd een leuk plaatje aan de muur te hebben. Verder is de kwaliteit van het beeld ook wel stukken beter dan van dat oude tvtje. Ookal wilde ik er niet aan toegeven, ook dat hij ietsje groter is dan de oude tv is wel erg fijn 😉

Ontbijt voor de hard werkende man. Een feestje in een schaaltje!

Chill outfits to the max wel deze weken. Mijn eigen lunches zijn iets minder uitgebreid dan die ik voor Kay maak. Maar ik vind dit soort boterhammetjes stiekem het aller lekkerst. Hollandse aardbeitjes, en tonijnsalade met een beetje ketchup en paprikapoeder.
Het word buiten steeds lekkerder, en een jas is niet meer nodig. Nim draait de rollen om en wil nu wel eens foto’s van mij maken haha.

Echt, deze twee weten wat chillen in de zon is. <3

Ik bak ook deze week weer wat lekkers. Appeltaart valt altijd in de smaak toch?!

Op de een of andere manier heb ik sinds we thuis moeten blijven, bijna geen hoofdpijn en blijven zelfs de wekelijkse migraine aanvallen weg. Ik had het tegenovergestelde verwacht, gezien er meer van mij word verwacht nu en ik minder rust aan mijn hoofd heb maar niets is minder waar. Hopelijk blijft het voorlopig zo, want het bevalt wel haha. Als ik dan toch even niet lekker ben en plat op de bank ga, zit er een kusjesmonstertje bij me die ook steeds meer naar Evi toe groeit en steeds vaker met haar knuffelt en speelt.

Nim krijgt van opa en oma een prachtig ruimte boek. Helemaal blij en hij zuigt wederom heel wat informatie op wat in het boek staat. Regelmatig lezen Kay en Nim voor het naar bed gaan informatieve boeken, hij vind dat zo leuk!
En de laatste zonnestralen in huis, je gaat steeds genieten van hele kleine dingen!

Opa komt elke week wat kleurplaten langs brengen voor Nim. Het zijn kartonnen stukjes die onder de laser printer zijn gegaan. Extra leuk dus! Nim wil het precies goed inkleuren qua kleur dus zoekt de filmpjes op die erbij horen.

We gaan weer even naar ons favo plekje aan het water op de dijk om uit te waaien. We gaan ongeveer 1 keer per week de deur uit voor een wandeling door de wijk. Het is toch best druk hier op straat en in de speeltuintjes, en Nim vermaakt zich prima in huis of de tuin dus die ene keer per week is voor hem prima. En dat huis op de foto, oh oh oh ik vind die zo mooi!

In het weekend wil ik even wat anders zien dan de vier muren thuis of de schutting in de tuin. We stappen al vroeg in de auto naar het kleine tuincentrum op 5 minuten rijden. Kay haalt zakken aarde en wat potten voor in de tuin en Nim en ik blijven uiteraard gewoon in de auto. Als Kay klaar is, loop ik even alleen naar de groente en fruit kraam die er staat voor een boel vitamientjes. Wat een uitje he…

Onderweg naar huis zien we een bijna lege parkeerplaats bij de surfplas. We stappen uit en er is bijna niemand, dus maken even een wandeling over het zand. Nim is enorm blij, zand/strand is wel zijn happy place hoor!

Achter de surfplas ligt deze fantastische speeltuin, waar Nim en ik vorige zomer regelmatig kwamen met de bakfiets. En hoera, er is niemand! Nim en Kay leven zich uit samen. Kay is hier nog nooit geweest dus die vind het ook prachtig om mee te spelen.

<3. Op dit soort momenten, als je even heel erg veel plezier hebt in de buitenlucht is het net even alsof er niets aan de hand is. De wereld niet van slag is, en de dagelijkse ritmes en vrijheden niet ontnomen zijn.

En na dat uurtje van huis vanmorgen vroeg, gaan we weer verder met de tuin! Nim harkt blaadjes aan, en gaat daarna in de hangstoel ‘lekker chillen’ zoals hij dat zelf noemt haha.

De tuinbank hebben we al een tijdje staan, we kregen hem van mijn ouders die hem eerst zelf hadden staan. Vorig jaar kochten we er nieuwe kussens voor, dit jaar knappen we ze dan echt op! De verf staat al een jaar te wachten haha. Na heel wat uren schuren, kan het verfwerk dan eindelijk beginnen. Nim wil altijd dolgraag helpen met dit soort klussen.

Alleen en als eerst beneden. Na 5 minuten staat er alweer een klein mannetje in de deuropening. Maar die 5 minuten waren heel fijn haha.
De beweging lesjes die de juf bij de dag taakjes in het rooster voorbij laat komen, vallen niet echt in de smaak bij Nim. Ik vind op Youtube work out lesjes van Zapp Sport met Nathan Rutjes en zijn zoon. Het ging ook niet van harte, helaas.

Even op zijn kamertje spelen, terwijl ik beneden de boel weer opruim en de lunch aan het maken ben. De dagen beginnen op elkaar te lijken, en soms weet ik ook even niet meer hoe ik hem bezig moet houden. Mijn nieuwe bijnaam begint ook ‘Mahaaaammm’ te worden, als ik niet meteen reageer op vragen of verhalen.

Hoe vergaan de thuisblijf weken bij jou? Deze week kun je hier meer diary’s vinden waarin je kunt zien hoe de opvolgende weken ons zijn vergaan thuis.

Laat vooral weten hoe je de nieuwe site vind, dat vinden we leuk!
Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest