Dagboek van

De Ontdekkers

‘Een avontuur zit in een klein hoekje’

Naast onze avonturen en ontdekkingen geven we je ook graag een kijkje in ons dagelijks leven van week tot week.
En als je goed kijkt ontdek je avontuur in zelfs de alledaagse dingen.

Dear Diary // Week 28

Afgelopen week maakte ik een aantal leuke zelfgemaakte cadeautjes. Ik waagde me ook aan een patroon voor mondkapjes, want die heb ik toch wel graag mee als we op vakantie gaan. Je weet maar nooit of je het toch ineens wel nodig hebt! Het weekend was een ontzettend leuke, we shopten in Utrecht, en we testte eindelijk onze kano uit! Kijk je mee?

Lees meer...

Dear Diary // Week 27

Afgelopen week werd er hier in huis heel erg veel getekend. Nim had de smaak flink te pakken en maakte het ene na het andere A4’tje vol. Verder stonden we een middag op een dag camping, bakte ik in het weekend weer wat lekkers, en we schaften we iets ontzettend tofs aan. Kijk mee naar onze week 27!

Lees meer...

Dear Diary // Week 26

Een zonnige en erg warme week was het vorige week. We wandelden om af te koelen, gingen op avontuur in het Vloedbos, en we zaten veel in de tuin. Ook bakte ik weer eens koekjes, en schilderde een aantal bloemenletters die ik misschien wil gaan verkopen. We bereidde ons voor op onze komende zomervakantie kampeeravontuur door wat kampeer items een metamorfose te geven, zodat we een rustige omgeving kunnen creƫren. Kijk mee!

Lees meer...

Dear Diary // Week 25

Ietsje later deze keer dan de geplande dinsdag, maar hier is ‘ie dan. Week 25! Een leuke en volle week was het. Ik ruimde weer eens op in huis en verdiende wat geld met spullen verkopen via Marktplaats. Ik bezocht voor het eerst in bijna 3 maanden tijd een supermarkt, en ging weer eens als vanouds een grote ronde fietsen na de schoolrun. In het weekend waren we bij Fort Rhijnauwen te vinden op het terras, en in een kano op het water in het Loetbos. Kijk maar mee!

Lees meer...

Dear Diary // Week 24

Vorige week was weer een drukke schoolweek! Was dat even wennen. En niet alleen de ‘normale’ schooldagen waren terug, ook de speeldates kwamen weer aan bod. Ik had een beetje een hoofdpijndipje deze week, maar hield me wel veel bezig met mijn aquarel verf. Toch fijn, weer wat meer tijd alleen zonder de hele dag te hoeven zorgen. Ook konden we eindelijk weer bij de kringloop neuzen, en kwamen we weer met pareltjes thuis! Kijk mee…

Lees meer...

Dear Diary // Week 23

Afgelopen week begon de maand Juni, en hadden we een extra vrije dag met z’n drietjes. Pinkstermaandag stond in het teken van het heropenen van de restaurants en terrasjes. Onbedoeld belandde we op een terrasje, helemaal als vanouds, en ontzettend genoten van de verrassende dag. Nim werkte voor de laatste keer thuis aan schoolopdrachtjes deze week, en met het nieuwe thema (kunst!) kwam een hoop creativiteit kijken. Verder maakten we nog siroop en hadden we een grijs en nat weekend! Kijk mee!

Lees meer...

Dear Diary // Week 22

Week 22 was een fijne en zonnige week. Ik kookte een boel lekkers, had een hele berg kleding te verkopen, en pakte naald en draad op om broeken in te korten voor mezelf en voor Nim. Kay en Nim hebben het ook druk gehad met werk, school en klusjes in huis en tuin. Kijk maar mee!

Lees meer...