Collognes-la-Rouge // Corrèze

De mooiste dorpjes van Frankrijk? Collognes-la-Rouge in de Corrèze hoort absoluut op die lijst thuis. Tijdens onze vakantie in de Corrèze bezochten we dit bijzondere en schitterende rode dorpje. Dit middeleeuwse dorp is volledig gebouwd van rood gesteente. Nergens anders in de regio zie je dit terug komen en dat maakt dit dorpje echt uniek. Slenter je met ons mee door de straatjes?

Volledig? Ja echt volledig! Huizen, winkels, kerk, schuren, restaurants, je vindt hier geen andere kleur steen dan rood. Althans rood, het hangt er een beetje vanaf hoe de zon schijnt hoor. Persoonlijk vind ik het meer roze en op sommige momenten zelfs oranje. Maar hoe dan ook, het is schitterend.


We slenteren lekker door de straatjes en genieten van de prachtige gebouwen, het groen en de bloemen die overal bloeien. We komen het ene na het andere leuke winkeltje tegen met allerhande artisan artikelen. Tot onze verbazing worden zelfs in één van de winkeltjes begroet in het Nederlands. De eigenaresse van de winkel bleek een Nederlandse vrouw te zijn, boft die even met een winkeltje op deze plek. We bezoeken nog even de kerk, een traditie die ik van vroeger heb behouden. En als je een beetje bekent bent met Franse kerken dan begrijp je waarom.


Volgens mij staat dit plaatsje in alle reisgidsen van het gebied want het wordt steeds drukker in de winkeltjes en bij de restaurantjes. Tijd dus om het centrum te verlaten en de rest van het dorp te verkennen. We lopen door rustige en schitterende straatjes, nog steeds omringd door rood steen. Zelfs de smalle steegjes en overwoekerde tussenpaadjes met garages en schuurtjes doen de naam van het plaatsje eer aan. Werkelijk bijzonder.

Hier vind je Collognes-la-Rouge:

D38, 19500 Collonges-la-Rouge, Frankrijk
Parkeren: Net buiten het dorp is een ruime betaalde parkeerplaats. In het dorp is je auto niet toegestaan (gelukkig).
Meer info: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest