Chateau de Versailles

Lang lang geleden in een land hier niet zo ver vandaan, waren De Ontdekkers op vakantie. Het was onze eerste vakantie in Frankrijk en we verbleven bij Huttopia Rambouillet, een uurtje voorbij Parijs. Toen we onderweg waren en een paar keer verkeerd reden kwamen uiteindelijk langs Versailles. We besloten dat we deze vakantie beslist een kijkje gaan nemen bij Chateau de Versailles.


Het Kasteel van Versailles draagt misschien wel de titel kasteel, maar in feite is het meer een paleis. Iets wat je bij aankomst maar al te goed kan zien aan de gouden hekken en alle pracht en praal in de architectuur.


We hadden geen idee wat ons te wachten stond. Het enige wat we wisten is dat het kasteel groot was en de kasteeltuin gigantisch. Het paleis zelf konden we niet aan de binnenkant bezoeken, maar enkel aan de buitenkant bewonderen. Wat een schitterend bouwwerk, jammer dat ze deze stijl niet meer toepassen in de huidige architectuur. De tuin daarentegen mogen we wel helemaal bekijken en daar gaan we voor. Als we ons omdraaien naar de tuin zien we dat alles zien een gigantische opgave gaat worden.

Dit avontuur speelt zich overigens af in 2015 en Nim was nog maar 2 jaar oud. Het was ook iets van 35 graden in de brandende zon. Maar dat ging ons niet weerhouden er een leuke dag van te maken.


We wandelen door de tuinen en genieten van alle bloemen en kunst die hier staat. Als we aan onze rechterkant een wat dichter begroeid stuk besluiten we om daar even in te duiken en weer even wat af te koelen in de schaduw. We dwalen wat rond tussen grote hagen die aanvoelen als een soort doolhof zonder doodlopende paden. Maar uiteindelijk komen we uit bij een grote vijver halverwege de tuin.

Hoewel er nog zo ontzettend veel te zien is en we hier wel uren door kunnen blijven wandelen begint de hitte ons toch teveel te worden. Het is inmiddels ruim 40 graden, er staat geen zuchtje wind en schaduw is schaars, maar die helpt ook heel weinig. We gaan dus nog even Versailles in op zoek naar een lekker ijsje om wat af te koelen.

Desondanks hebben we hier ruim 2 uur doorgebracht en misschien nog maar een kwart van de hele tuin bezichtigd en de mooiste plekken nog niet eens ontdekt. We hebben dus een reden om hier nog een keer terug te komen en meer te ontdekken.

Hier vind je Chateau de Versailles:

Place d’Armes, 78000 Versailles, Frankrijk
Parkeren: Je kan op verschillende plekken staan, dichtbij of ver weg. Wij stonden op Parking de Sceaux en vonden het niet erg een klein stukje door de schitterende stad naar het kasteel te lopen.
Meer info over Chateau de Versailles klik hier

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest