Blijf thuis met

De Ontdekkers

‘Een leven vol grote en kleine avonturen is dichterbij dan je denkt’

Thuis blijven? Dat past helemaal niet bij ons, wij zijn liever op pad om leuke dingen te ontdekken. Nu we noodgedwongen thuis zitten ontdekken we avontuur heel dichtbij.

DIARY WEEK 51 // Vakantie, Kerstkaarten D.I.Y en een Kerst snackdiner

De week begon gek, voor iedereen! We hebben genoeg gedaan om ons te vermaken deze week, al stelt het niet veel voor… We maken er maar het beste van. Kijk mee naar onze week met Kerst activiteiten, Lego, en een beetje modder.

Lees meer...

De BlijfThuis Diary’s // Week 8

Acht weken al thuis. Hoe lang zou het allemaal nog gaan duren? Hoeveel leuks waar we altijd naar uitkijken in deze periode, moeten we nog missen of op een andere manier aanpakken? De Mei vakantie loopt sowieso anders dan voorgaande jaren, want we zijn wederom vooral thuis in plaats van elke dag op een andere leuke plek in Nederland. Kay klust veel, Nim en ik proberen creatief bezig te blijven, en af en toe gaan we er even op uit met de auto in de hoop een rustig plekje te vinden om even uit de thuisbubbel te zijn. Kijk maar …

Lees meer...

De BlijfThuis Diary’s // Week 7

Week zeven stond vooral in het teken van Nim zijn verjaardag. Ik kan wel zeggen dat in de ‘normale’ wereld deze week normaliter Nim zijn lievelingsweek is met als eerst Koningsdag, allemaal leuke uitjes in de vakantie, en dan in het weekend zijn verjaardagsfeest. Liep dat even anders dit jaar! Kijk je mee?

Lees meer...

De BlijfThuis Diary’s // Week 6

Deze week was Kay vooral druk bezig met het bouwen van een zelf ontworpen zandbak, nadat we het speelhuisje in de tuin verkocht hadden. Ik maak weer een aantal lekkere dingen, en ben nog steeds druk met leuke knutsel projectjes. Ook gaan de mannen nog even samen op pad, zodat mama heel eventjes alleen thuis is na al die weken niet alleen te zijn geweest. Heerlijk!

Lees meer...

De BlijfThuis Diary’s // Week 5

De vijfde thuisblijf week bestond vooral uit het wennen aan online lessen volgen. We moesten weer even omschakelen, want na vier weken zelf de schoolopdrachten inplannen per dag hadden we een beetje een eigen dagindeling gevonden. Nu met de online lessen moesten we op vaste tijden klaarzitten. Deze week kwam het wandelen er niet van, en in het weekend genoten we vooral in de tuin van de zon.

Lees meer...

De BlijfThuis Diary’s // Week 4

De vierde week alweer. We deden deze week best wel veel! Klussen, knutselen, schoolopdrachten, wandelen, een kaart posten, schommelen, bakken, moestuinieren, kleding uitzoeken, vuurtje maken, lego bouwsels maken, en paaseitjes zoeken. Ook maakten we iets heel grappigs mee, waar we een goeie les voor Nim uit konden halen maar ook keihard om hebben kunnen lachen.

Lees meer...

De BlijfThuis Diary’s // week 3

Week drie bleek een erg creatieve week te zijn. Nim ontdekt het tekenen en knutselen deze crisis, en dat is merkbaar. Bijna elk moment van de dag zit hij fanatiek te tekenen, en de tekeningen zijn in een hele korte tijd steeds herkenbaarder geworden. Als hij zo lekker creatief bezig is, krijg ik ook knutsel kriebels, en zo ontstonden er meerdere projectjes deze week. Kijk maar mee!

Lees meer...