Berkenhof’s Tropical Zoo

Al lang voordat we in 2020 begonnen met onze website gingen we graag op avontuur. Op zoek naar leuke en bijzonder plekjes belandde we in 2016 bij Berkenhof’s Tropical Zoo en in 2018 gingen we terug. Betreden op eigen risico, want je kinderen willen nooit meer weg.

Tropical Zoo & Garden


Het is inmiddels bijna 4 jaar geleden dat we hier voor het laatst waren dus mijn geheugen is een beetje roestig m.b.t. de volgorde waarin je waar langs komt, maar volgens mij startte we in de Tropical Zoo & Garden. Wat logisch is want wat ik mij van vroeger herinner is dat Berkenhof een Vlindertuin was.

Ok die moet ik misschien eerst even uitleggen. Ik ben geboren en getogen in Zeeland, niet ver van deze plek. Ik fietste hier regelmatig langs onderweg van & naar de middelbare school. Maar fun fact, ik kwam hier in 2016 voor het eerst.


Die vlinders zijn er in ieder geval nog steeds. En ik heb de mazzel gehad dat er een paar lang genoeg stil zaten om een mooie foto te maken. Wat jammer dat ik dit vroeger nooit heb mogen ervaren want dit is een hele mooie tropische tuin. Maar in al die jaren hebben ze het niet bij een vlindertuin gelaten en is er een hoop toegevoegd, wat vooral leuk is voor kinderen.

Fossielenmijn


Wat ik nog met zekerheid weet is dat we een mijn in liepen. In de mijn vonden we grot tekeningen, mammoet botten en fossielen. En aan het einde van de mijn komen we terecht in de Dino Expo.

Dino Expo & De Natuurzolder


De Dino Expo is een hele gave tentoonstelling van dinosaurus standbeelden en nog meer fossielen. Alle bekendste dino’s zijn vertegenwoordigd, de T-Rex, Stegosaurus, Triceratops etc. En als je op het juiste moment komt dan halen ze nog wat reptielen tevoorschijn voor een stukje educatie. En als je hier dan toch rondloopt, neem dan ook eens een kijkje in de Natuurzolder.

Kids Jungle


Als je je kinderen uberhaupt mee krijgt uit de Dino Expo dan kan je nog met ze naar de allerleukste binnen water speeltuin die we ooit gezien hebben. In deze jungle waan je je echt even in een totaal andere wereld. Ontzettend veel groen, kristalhelder water en onwijs veel speelmogelijkheden die allemaal passen in de stijl van de jungle.


Midden in de jungle staat ook een enorme klimtoren. De eerste keer dat we hier zijn moest ik nog met Nim mee om er doorheen te gaan, maar in 2018 is hij zo snel dat ik hem nauwelijks nog bij kan benen.


Nim vermaakt zich uitstekend met het water en de talloos verschillende speelplekken. En wij vermaken ons met achter hem aan hobbelen en proberen een foto te maken voordat hij weer ergens anders heen rent. Van al dat heen en weer hobbelen krijgen we honger. Dus we nemen even plaats op het terras en bestellen wat lekkers te eten en te drinken.


Ook aan de muzikanten in spé is gedacht. Nim speelde zowel in 2016 als 2018 een deuntje (soort van).

Buitenspelen en meer


Als je genoeg hebt van binnen spelen kan je je ook buiten nog heerlijk vermaken. Voor ons was dat helaas maar van korte duur. Want hoewel het al heel de dag super zonnig is begint het ineens te regenen. Jammer want we hebben nog niet eens kunnen schatzoeken. En sinds 2020 kan je buiten zelfs genieten van de Spettertuin.


We zijn hier volgens mij zo een 5 uur lang in totaal zoet geweest en het is tijd om te gaan. We krijgen Nim met heel veel moeite mee. Maar eerst nog even gedag zeggen tegen de krokodillen en neuzen in de souvenirwinkel.

Hier vind je Berkenhof’s Tropical Zoo:

Langeweegje 10A 4434 NE Kwadendamme
Parkeren: Ze hebben een hele grote eigen parkeerplaats.
Meer info over Berkenhof’s Tropical Zoo klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest