Belevenisboerderij Schieveen

Net buiten Rotterdam ligt een bijzonder verborgen plekje van Natuurmonumenten, Belevenisboerderij Schieveen. Geen groots natuurgebied maar een natuurspeeltuin van OERRR op een boerderij waar kinderen kunnen spelen in de polder.

Een natuurspeeltuin bevat natuurlijk heel veel water, groen, stenen en hout. En natuurlijk plekjes voor paps en mams om lekker toe te kijken.

Als je daar staat tussen al het groen krijg je het gevoel alsof het er al jaren staat, maar in werkelijkheid was het in 2018 nog een kale vlakte. En kijk nu eens hoe groen, moet je voorstellen hoe groen het over nog eens 2 jaar zal zijn.
Er is genoeg te doen, slingeren aan een touw over het water, lopen over boomstammen of rijden op een traktor. Maar er liggen ook planken die gebruikt worden als vlot om door de watergangen te peddelen.
Er is zelfs een mini-strandje met een mini-meertje en natuurlijk kunnen uitgeholde boomstammen met een waterpomp niet ontbreken in een natuurspeeltuin.

Hoewel je hier gratis mag spelen is het niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Een lekker hapje, drankje of een ijsje kan je halen in de geitenstal, die deels is omgetoverd tot een gezellig restaurantje en winkeltje met spulletjes van Natuurmonumenten en typische dingen die je op een boerderij koopt zoals verse eieren.
Er staat een grote kachel dus zelfs op koudere dagen zal het hier vast lekker knus zijn en kan je heerlijk door het glas naar de geitjes in de stal kijken. Maar je kan natuurlijk ook gewoon naar de geitjes toe lopen om ze lekker even te aaien.

Of neem een kijkje bij de kippen die de verse eieren voor je hebben geproduceerd.

Vlak achter de kippenren ligt een hele mooie bloemen en groente tuin waar je doorheen kunt wandelen. Hier zullen ze vast gebruik van maken bij het maken van je lunch.

Hier vind je Belevenisboerderij Schieveen:

Oude Bovendijk 220, Rotterdam
Entree: Gratis, maar eigen eten en drinken niet toegestaan
Parkeren kan gratis op het terrein van de boerderij
Meer info: Klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest