Beestige Boelbos // Mechelse heide

Na het beklimmen van de hoogste top van Terhills hebben we nog geen zin om terug naar huis te gaan. We zitten vlak bij de Mechelse heide en laat daar nou een speelbos zijn. Het Beestige Boelbos om precies te zijn. Een korte wandeling en spelen onderweg, precies waar wij van houden. Met een waterpoel en zand als beloning aan het einde. Let’s go!


Het is nog steeds onzettend lekker weer en de natuur hier ziet er schitterend uit. Na een korte wandeling komen we aan bij de ingang van het Beestige Boelbos.


Heel veel boomstammen, grote stenen en een grote stenen pad. Nim heeft plezier, maar we merken dat het energie potje toch nog maar een klein gevuld was.


Gelukkig kunnen we even ons nest in duiken, letterlijk. Nou ja niet ons nest eigenlijk, maar het nest van een vogel. Een lekkere plek om even wat te drinken, nog wat te snacken voordat we weer verder lopen.


Maar ook een mooie plek om een selfie te maken met je zoon. En ohja dit vlindertje, onthoud die even. Als we verder lopen ontdekken we dat we ook ons eigen nest hier in het bos hadden kunnen bouwen. Anderen hadden al een beginnetje voor ons gemaakt.


Een Beestig Boelbos is niet compleet zonder dieren. Tot dusver hebben we een pad en een vogel ontmoet. Vervolgens komen we bij een soort schutting met een schildering van wilde zwijnen. In het midden zit een soort schijf en we ontdekken dat je eraan kunt draaien. Als we eraan draaien begint ineens een stem te vertellen over alles wat we in dit mooie bos kunnen vinden. Een paar stappen verder ontmoeten we een vos bij zijn vossenhol. En daarna glibberen we nog even over een gigantische slang.


Als we klaar met door vossenhollen kruipen en glibberen over een slang lopen we verder tot we een hagedis vinden. Die zit zo stil dat we hem makkelijk kunnen aaien.


En zelfs een familie met herten komen we tegen op de route en Nim mag even een ritje maken op één van hen.

Maar hierna is ons laatste beetje energie toch echt op. En gelukkig zijn we ook rond in dit leuke speelbos. Dat de energie op is blijkt uit de keuze van Nim om terug te gaan naar het vakantiehuisje en niet nog naar de waterplas met waterpomp in het zand.

Hier vind je het Beestige Boelbos:

Toegangspoort Mechelse Heide, Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen
Parkeren: Op bovenstaand adres kan je gratis parkeren.
Meer info over het Beestige Boelbos klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest