Aardbeien Crumble

Ken je dat? Zoete trek en niks in huis hebben? Ik wel! Sinds kort weet ik daar wat op, een simpele crumble met fruit maken. Super easy en super lekker. Dus, zin in zoet? En heb je boter, suiker, bloem en fruit in huis? Lees dan vooral verder!

5Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 50 gram boter
– 45 gram suiker
– 75 gram bloem
– 8 a 10 flinke aardbeien

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje, au bain marie of in de magnetron. Wat jij wil! En doe deze samen met de suiker en bloem in een diepe schaal. Roer alles door elkaar (ik doe dit gewoon met een lepel) tot er een zanderig kruimeldeeg ontstaat. Blijft het te plakkerig? Of het je hele grote kruimels? Doe er nog wat bloem bij.
Was en snijd de aardbeien in partjes en verdeel ze evenredig over twee kleine ingevette ovenschaaltjes. Verdeel daarna je kruimeldeeg over de aardbeien in de ovenschaaltjes.
+/- 18 minuutjes de oven in en daarna heel eventjes laten afkoelen. Serveer de aardbeien cumble lauwwarm, en misschien wel met een bolletje vanille ijs er op ;).

1 2Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp