3rd Birthday Party Preps: Een thema

Een van de leuke bijkomstigheden als je een kindje op de wereld hebt gezet is dat je elk jaar de geboortedag mag vieren. De creatievelingen onder ons zullen mij vast wel snappen, want kinderfeestjes of verjaardagen betekent uitpakken met de thema’s versieringen en vooral de sweettable en een outfit. Althans, zo zie ik dat! Misschien gek, maar ik vind het te gek! Uren kan ik ermee bezig zijn, pinterest afzoeken en ideetjes opslaan om zo een eigen geheel ervan te maken. Nu is het voor Nim alweer bijna zover, 2 Mei mag hij 3 kaarsjes uitblazen. Ik ging dus alvast aan de slag met wat voorbereidingen en deel die graag hier! Vandaag een stukje over hoe ik aan de thema’s van zijn afgelopen verjaardagsfeestjes kwam, en natuurlijk over welk thema ik koos voor aankomend feestje.
Let the party preps begin!

1st Birthday: Dinosauriërs

Het thema, iedere keer weer loop ik al langer met ‘een idee’ in mijn hoofd. Zo was dat het eerste jaar Dinosauriërs, omdat ik het zo leuk vond dat de gesuikerde pastelkleurige paaseieren leken op Dino eieren uit animatiefilms. En zo kwam ik dan op het Dinosauriërs thema.
Toen ik een hele gave d.i.y etagere gemaakt van een speelgoed Dinosaurus en plastic bordje tegenkwam op Pinterest was ik helemaal overtuigd. Die moeten we ook maken! En zo werkte ik het hele thema uit. Ik blogde toen nog niet zo lang en moest mijn weg in eigenheid qua foto’s nog vinden, maar ik maakte toch een uitgebreid artikel over alles wat ik toen gemaakt en verzameld had.

2nd Birthday: Robin Hood, Arrows&Apples

Het jaar erna had ik geleerd van het te laat beginnen met voorbereiden. Ik verzamelde ruimer van te voren ideeen en Nim kende we al stukken beter qua voorkeuren en persoonlijkheid dan een jaar daarvoor om er iets persoonlijkers van te maken. Het moest beter dan de eerste keer. Vond ik 😉
Gezien Nim echt dol is op appels wilde ik daar wat mee doen.  Ik kon me heugen dan Robin Hood in de animatie series van vroeger wel eens appels kapot schoot met zijn pijlen. Pijlen! Ik herinnerde me dat ik van het merkje Beau Loves een gaaf broekje had gezien met pijl en boog print er op en zo was het thema helemaal compleet. Het thema werd Arrows&Apples. Het ene idee na het andere kwam opborrelen en ik ben lekker aan de knutsel geweest. Maar toch, net te laat weer begonnen. Dus net niet helemaal af zoals ik het in mijn hoofd had.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je de artikelen terug!

3rd Birthday…

3En toen vloog er een jaar voorbij, en word er over 2 maanden eentje 3 jaar oud. 3 jaar! Like, how?! Aan de bak voor een verjaardagsfeestje dus!

4 5Eigenlijk wist ik het thema natuurlijk allang. Nim leeft voor auto’s, hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ze gaan mee in bad en mee onderweg naar waar we dan ook heen gaan. Waar Nim is, zijn altijd wel een paar van zijn autootjes. Dol is hij op zijn Cars auto’s. Maar he, nu hij nog net geen eigen mening heeft en niet snapt wat zijn verjaardagsfeestje allemaal inhoud kan ik (waarschijnlijk voor het laatste jaar) zelf nog bepalen hoe of wat.
Om wel een mega brede glimlach te ontvangen op dat mooie snoetje kies ik wel voor het thema auto’s. Een paar weekjes terug scrolde ik op Instagram langs een foto waar een mooi kussen op stond van Studio Ditte. Er stonden mooie kleurige auto’s op. En alsof er een bombastisch orkest plots begonnen te spelen had ik het! Dit gebruik ik als uitgangspunt en werk ik uit. Oldtimers! Toch auto’s maar dan net even anders dan Cars. Meteen met een fijn kleurenpallet erbij wat ik prachtig vind en zeker wat mee kan. Gelukkig vind Nim alle autootjes ‘heel mooi’, dus teleurgesteld zal hij zeker niet zijn mocht je dat denken.

1Ik vind het heerlijk om hier mee bezig te zijn, te knutselen, bedenken, uitzoeken en om een eindresultaat te zien. Zou ik kinderfeestjesplanner moeten worden? Dat zou echt wel leuk zijn stiekem! De een zal me vast voor gek verklaren, al dat werk… En de ander geef ik hopelijk ideeen, of steek ik wellicht aan met mijn party preps artikelen om zelf ook aan de slag te gaan.

Maak jij ook graag thema feestjes? Of heb je er niet zoveel mee?

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp