20 Feitjes & weetjes

Dit is een persoonlijke blog, het draait vooral om Nim maar ook om mij en Kay en onze interesses. Ik deel mijn favorieten, mijn tips en ook leuke dagjes uit met het gezin. Maar, op de wekelijkse Dear Diary na kom je eigenlijk vrij weinig te weten over ons. Denk ik? Dus het leek me leuk om daar eens wat meer op in te gaan door van ons alle drie 20 feitjes en weetjes op te sommen. Misschien wist je sommige dingen al, als je ons al wat langer volgt bijvoorbeeld en misschien ook niet en vind je het leuk om wat meer over ons te weten. Ik trap zelf af, en de komende weken volgt Kay zijn lijstje en ook over Nim maak ik er eentje!

# 1. Ik was net 18 jaar toen ik Kay leerde kennen, na een week of 2 ging ik al bij hem (en zijn oudere broer) wonen… het zou tijdelijk zijn maar uiteindelijk ging ik niet meer weg en hadden we na lange tijd zoeken eindelijk een eigen huurhuisje gevonden midden in het centrum van Rotterdam. Ik heb dus nooit echt op mezelf gewoond, het was meteen samen.

# 2. Roze is mijn happy color, alles wat roze is smaakt lekkerder en is gewoon mooier. Vind ik! En heb ik altijd gevonden.

2# 3. Ik ben een echte zoetekauw, ik heb vooral een zwak voor chocolade met lekkere toevoegingen. Zoals Tony Chocolonely repen en die nieuwe Johnny Doodle repen! En met pasen ben ik verzot op die pastel kleurige gesuikerde eitjes. Moeilijk om niet in 1 keer op te eten.
_DSC2477#4. Nim is met 36 weken en 4 dagen in de buik te hebben gezeten al geboren. Voorafgaand heb ik 5 dagen in het ziekenhuis gelegen wat voor mij meteen de eerste keer ziekenhuis was, aanvankelijk dachten ze dat mijn pijn en kramp in mijn zij veroorzaakt werd door nierstenen. Uiteindelijk was dat het niet, ik denk dat het gewoon allemaal niet meer paste en Nim de boel in mijn lijf enorm aan het verdrukken was. Totaal uitgeput en doodmoe was ik, en toen werd de beslissing genomen om de vliezen te breken en wee opwekkers te geven. Binnen enkele uurtjes was hij er al en was ik hem en Kay 3 uur lang kwijt. Ik richtte mijn pijlen zo op die uitgerekende datum dat het enorm wennen was dat hij er plots toch al was! Maar uiteraard mega happy!
1#5. ‘Vroeger’ vond ik een bos bloemen een enorme verspilling van geld. Het gaat na een paar dagen dood, dan had je beter wat blijvends of wat te eten kunnen kopen dacht ik dan. Nu denk ik er heel anders over, ik word heel blij van een mooie (roze!) bos bloemen, en als ze geuren ben ik extra happy. Je woonkamer binnen lopen in de ochtend met een zoete bloemengeur is toch heerlijk!

#6. Ik heb al zolang als ik me kan heugen last van migraine. Vreselijk rot (niet alleen voor mij, ook voor mijn gezin) en het heeft soms flink wat leuke plannen verziekt.

5

# 7. Voor ik zwanger was, shopte ik elke week wel wat voor mijzelf of voor in huis. Dan ging ik eigenlijk altijd de stad in op een vrije dag. Die tijd is voorbij. Alles gaat naar de kleine man, en het liefst struin ik uren het internet af voor wat leuks voor hem. Want ‘live’ shoppen met peuter is verdomde lastig geworden. De postbode weet mijn naam en weet zelfs op welke dagen ik thuis ben dat als er iets voor mijn buren is die er niet zijn hij bij mij aanbelt.

# 8. Ik ben als de dood voor de tandarts na wat nare ervaringen toen ik klein was. Al jaren niks aan de hand, maar toch stel ik controle afspraken maar uit.

# 9. Ik ben soms stiekem best jaloers op mensen met een duidelijke eigen kledingstijl. Geen idee hoe ze het doen, en het lijkt wel of alles wat ze in hun kast hebben hangen met elkaar te matchen is. Ik neem me telkens voor om daar ook over na te denken als ik iets nieuws koop maar ik kan het gewoon niet. Hoevaak ik wel niet baal dat mijn jas helemaal niet bij mijn outfit past… grr

# 10. Vorig jaar schaften we voor mij en Nim een abonnement aan op Plaswijck Park hier in Rotterdam. Leek me mega leuk om daar met regelmaat heen te gaan met Nim. Nou de keren dat ik met hem ben geweest is op 1 hand te tellen. Vind het toch nog best een stukkie fietsen met vervelende bruggen en heuvels, die met kind achterop en een flinke tegenwind gewoon niet te doen zijn. Ben al kapot voor we er zijn! En dan nog fanatiek mee moeten spelen en terugfietsen. Had ik maar een rijbewijs en auto denk ik dan op zulke momenten.

# 11. Ik heb dus geen rijbewijs. Nooit gedurfd en eerlijk gezegd nog steeds niet! Zoveel om op te letten, dat kan nooit goedgaan, fietsen ben ik al geen ster in… laat staan in een auto rijden… op de snelweg?! Maar missen doe ik het soms wel, het zou mijn vrije dagen met Nim toch wat vrijer maken.

7# 12. Stiekem snoepen in de keuken. Ik ben er schuldig aan. Zodra Nim me maar ziet kauwen is het ‘Ik ook? Hap?’. Dus als ik lekkere trek heb, sneak ik naar de keuken en stop ik snel wat in mijn mond. Achteraf baal ik dan, niet om de lijn of iets… maar omdat stiekem snoepen minder lekker is dan bewust ervan genieten.

# 13. Wat betreft muziek en tv ben ik een beetje eenkennig. Al jaren ben ik fan van dezelfde bands en ik zal niet gauw iets anders/nieuws aanzetten. Qua series kijk ik ook al jaren hetzelfde en baal flink als er een zomerstop/feestdagenstop etc is. Ook op Netflix gaat dit zo. Een serie… die kijk ik het liefst achter elkaar af tot de laatste aflevering die te bekijken is. En niks anders ertussendoor! Te verwarrend 😉
14# 14. Ik ben gek op fotografie, ik zie bepaalde momenten al helemaal vastliggen op foto en kan dan soms flink balen als ik te laat ben of geen goede camera bij me heb. Ook als ik een beeld in mijn hoofd heb van wat ik wil en het lukt niet baal ik flink en blijf dan doorgaan tot het lukt. Resultaat? Vaak meer dan 100 foto’s van een moment/setting. En dan later op de laptop uitzoeken welke nou de mooiste zijn, wat een klus haha. Iets minder perfectionistisch op dit vlak zou soms best tijd schelen 😉

# 15. Jarenlang heb ik op redelijk hoog niveau geturnd. Uiteindelijk ben ik ermee gestopt, ik vond buitenspelen leuker, had vaker last van zere enkels en polsen en durfde opeens niet meer van grote hoogtes af te springen. Ik hoop dat Nim later een leuke sport of iets uit kiest om te doen wat hem leuk lijkt, en het net zo naar zijn zin zal hebben als ik ooit heb gehad bij het turnen. En als hij er dan genoeg van heeft of zijn interesse veranderd, is dat gewoon prima!

HM12# 16. Ik heb nog nooit gerookt, ik heb ooit eens 1 slok bier op, en na een paar keer wat van wijn en ander alcohol geproefd te hebben wist ik dat ook dat niks voor mij was. En drugs? No way, weg ermee. Ik vind het ook reuze jammer als mensen zeggen: ‘Ja joh, drink nou wat, dat is gezellig, word je wat losser van’. Prima als jij dat wil, maar ik vind mezelf leuk zoals ik ben en vind niet dat ik alchohol nodig heb om een gezellige tijd te hebben. Als ik het nou lekker zou vinden oke, maar dat vind ik het niet ;). Eeuwige cola besteller hier haha.

# 17. Ik heb alleen mijn vmbo diploma. Ik heb anderhalf jaar een MBO opleiding gedaan (interieuradviseur aan het Hout- en Meubileringscollege) waar ik niet vrolijk van werd. Toen ik in het tweede jaar (ik was 17) stopte ben ik fulltime gaan werken. De bedoeling was een nieuwe opleiding. Maar ik had geen idee wat! En toen ik Kay leerde kennen kort daarna en bij hem introk, had ik helemaal geen zin in een andere opleiding. Laat mij maar werken en geld verdienen. Uiteindelijk vond ik een andere leuke fulltime baan, en na paar jaartjes gewoon hard werken kon ik daar gaan doen waar ik eigenlijk voor wilde leren: Winkel styling! Mijn werkplek houd ik liever prive, maar dat ik nu doe wat ik altijd al leuk vond vind ik best een goede prestatie van mezelf.

# 18. Door de zwangerschap van Nim heb ik een buikwandbreuk opgelopen. Het is niets ernstigs en hoeft dan ook niks aan gedaan te worden zolang ik er geen last van heb. Je ziet er ook niks van, alleen als ik mijn buikspieren flink moet aanspannen. Dat is dan ook meteen iets wat ik beter niet kan doen, dit kan gevaarlijk zijn omdat er dan organen klem kunnen komen te zitten in de breuk. Geen buikspieroefeningen voor mij dus 😉

# 19. Ik heb het vaak/altijd koud. Koude voeten, koude handen en een koude neus. Ik heb dan ook altijd wel een sjaal om en je zal mij ‘s zomers op het strand ook niet gauw aantreffen in badkleding, maar eerder gewikkeld in een handdoek :’)
HM14# 20. Ik haat het huishouden, het houd nooit op en je kunt om de zoveel dagen hetzelfde ritueeltje weer herhalen. Het is hier dus bijna nooit brandschoon, opgeruimd en zen. En nee, dat zie je hier niet echt voorbij komen… ik word al niet blij van mijn eigen troep, laat staan een ander. Dat denk ik dan! Maar so you know, het is hier af en toe ook gewoon een flinke mess en worden schone kleding etc ook wel eens een week lang uit de droger geplukt in plaats van uit de kast.

Een mega verhaal is het geworden. Heb je het volgehouden? Vertel, herken je dingen uit mijn lijst of misschien wil je zelf een leuk feitje of weetje voor mij achterlaten? Vind ik leuk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp