20 Feitjes & Weetjes – Nim

De vorige keer konden jullie 20 feitjes en weetjes lezen over mij. En wat kreeg ik leuke reacties, dankjulliewel. Op sommige punten voel ik me meteen een stuk minder eenzaam in mijn gekkigheid ;). Ik had beloofd dat ik ook over Nim 20 feitjes en weetjes zou typen, en daar ben ik dan ook na de paar weken stilte hier meteen mee aan de slag gegaan.

1Nim is geboren om iets voor 02.00 in de nacht op donderdag 2 Mei, zijn sterrenbeeld is dus Stier. Ik geloof dat hij helemaal bij de omschrijving van zijn sterrenbeeld past. ‘Stieren zijn koppiger in het verzet dan wie dan ook. Aan de andere kant zijn ze trouw als geen ander, uiterst beminnelijk en charmant en hebben ze een uitstekend gevoel voor humor’ (bron). Veel houd ik me er niet mee bezig, maar grappig is het wel dat een overgroot deel van de beschrijving van de Stier als sterrenbeeld past bij Nim. (Op de foto precies een week oud, en toen al koppig… de enige gelukte foto van van alle geschoten foto’s)

15Voor wie het in alle dear diaries nog niet door heeft gehad, hij is he-le-maal idolaat van alles wat met Cars en Thomas de Trein te maken heeft. Ik durf zijn ‘stash’ niet eens te tellen, ik gok dat daar best veel geld in is gegaan (en nog zal gaan).

Praten, nee dat is niet echt zijn ding. Hoewel het de laatste maanden echt met sprongen vooruit is gegaan, kan hij zich nog altijd niet goed uitdrukken in woorden in bepaalde situaties. Hij antwoord vaak standaard met ‘Ja’, als hij niet weet wat ‘ie anders zeggen moet. Voor beide partijen best frustrerend.

PROJECT52_7_2Alle vrachtauto’s die hij ziet, zowel speelgoed, als op straat, heten gewoon ‘Mack’. Uiteraard naar de Mack van Cars!

4Even een chagerijnige bui? Als we een ballon opblazen, dan is Nim er van genezen. Ballonnen zijn de bom! En dan vooral het verschillende manieren uitproberen om hem te laten klappen. Hier geen schrik, huilpartijen of gekrijs bij het klappen van een ballon. Hij giert het uit van het lachen.

Woezel en Pip, al van baby af aan zijn dat zijn bedknuffels. We hebben vervangers liggen, mocht er eentje kwijt zijn, kapot gaan, of vergeten bij de opvang. Echter moet ‘ie niks van de ‘vervangende’ knuffies hebben, want dat zijn toch niet de echte?!

13De trampoline is het meest geliefde speeltoestel. Als er een tramoline is, springt Nim er gegarandeerd op en neer.

‘Mag ik Oma, Mag ik Opa?’ ‘Auto toe? Mag ik Oma Opa?’ Ja, dol op Opa en Oma. Elke week is ‘ie er een dag en doen ze een boel leuks. Kibbeling eten, ijsje eten, zelf boodschappen doen, vissen, klussen in de tuin, spelen met Opa’s gemaakte speelgoed, hij boft enorm!

De autoliefde zit in het bloed, beide Opa’s en zijn Oom sleutelen aan auto’s en hebben er een boel verstand van. Ik ben reuze benieuwd naar wat Nim later zal worden!

Dansen, zingen, springen, rennen, rondjes draaien, de hele dag gaat het maar door. Dansen en zingen doet hij vooral op de liedjes van Kinderen voor Kinderen. En stiekem kunnen wij ook elk liedje meezingen, wat zijn die deuntjes toch leuk. In de auto zitten we altijd te genieten van zijn meezing kunsten. Zo leuk dat hij dat gewoon onthoud en mee zingt of zelfs soms gewoon zomaar lekker zit te zingen tijdens het spelen.

Elke week hebben we op dinsdag patatdag. Papa haalt patatjes en snacks, en als hij dan binnen komt lopen met een wit tasjes met daarin witte zakjes roept Nim al heel hard: ‘Ooooooh eten, mag ik eten?’. Vervolgens scheurt hij alle zakjes open tot hij zijn frikadel en de patatjes tegenkomt.

Twee keer per week gaat Nim naar de opvang. En zodra Kay met hem thuiskomt, hoor ik meteen verhalen over keten tijdens het middagslaapje, netjes helpen opruimen en schoonmaken, gek doen tijdens dansles, geknuffel met de juffies, en komen er de leukste knutselwerkjes uit zijn tas (en vooral de glitters zijn favoriet bij Nim). Hij zit daar heerlijk op zijn plekje, dat is duidelijk!

5Een eigen smaak qua kleding begint te komen. Van papa mag hij vaak zijn eigen outfit uitzoeken in het weekend, en negen van de tien keer gaat hij sowieso voor zijn Mingo streepjes shirts. Tja, goede basics zitten natuurlijk ook heerlijk en staan op alles leuk!

Winkelen, nee dat is stom!

Over stom gesproken, zelf lopen valt daaronder. Hij vertikt het. Want ja, als je papa je kan dragen zie je immers veel meer en word je niet zo moe ;). Ik daarentegen draag hem echt niet, veel te zwaar. Nim zit dus altijd in de kinderwagen geprakt als ik met hem weg ga.

PROJECT52_3Het liefst zou hij de hele dag aan de Ipad vastgeplakt zitten. Maar als we hem vragen de IPad uit te doen luistert hij gelukkig wel.

Onze poes Evi en Nim zijn niet echt vriendjes. Helaas! Nim vind Evi maar vervelend en stuurt haar steeds weg. Wellicht omdat ze hem een keer een flinke krabbel heeft gegeven toen hij haar van de bank wilde duwen (ze krabbelt niet zomaar, hij was haar de hele tijd al aan het uitdagen).

Al heel vroeg zijn we begonnen met de strafkruk. Dit werkt zo goed, dat als hij stout is zelf al op de kruk gaat zitten en ‘Sorry, mama/papa’ zegt.

Nim doet zijn eigen boodschappen in de supermarkt, en weet dan ook precies wat in welk gangpad te vinden is.

Kiezen, dat is lastig. Wel 10 keer kan hij terug gaan naar een speelgoedschap om er zeker van te zijn dat hij de juiste keuze maakt.

Ja, dat waren er twintig! Nu kennen jullie mij, en Nim al een beetje beter. Als laatste is Kay nog aan de beurt! Die kennen jullie het minst, ik ga hem snel eens aan de slag zetten voor zijn 20 feitjes en weetjes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp